Täydelliset arkikiharat

Pidän todella paljon kiharoista ja usein arkisin teenkin pikakiharat ennen töihin lähtöä. Moni ihmettelee miten ehdin, enkä tosiaan aina ehdikään mutta välillä jos herää vaikka kymmenen minuuttia aikaisemmin saattaa tuon arjen piristyksen ehtiäkin. Itselläni on ainakin aina niinä päivinä, kun olen panostanut edes hieman hiuksiini niin huomattavasti huolitellumpi fiilis. Näillä arkikiharoilla en kuitenkaan tarkoita samanlaisia kiharoita jotka teen vaikka ennen ulos lähtöä, vaan enemmänkin sellaisia arkisempia laineita. Osan hiuksista saatan kihartaa pelkästään latvasta ja osan puolesta päästä alaspäin. Juhlakiharaan käytän aina sauvakiharrinta, arkena taas poikkeuksetta muotoilurautaa.

Välineistä minulla on käytössä ID Hairilta testiin saatu *EGO BIG -muotoilurauta, joka on mielestäni aivan mielettömän hyvä sekä kiharaan, että suoristamiseen. Raudan muotoilu on juuri sellainen joka mahdollistaa nätin kikkaran tekemisen (sopivan leveä) ja säädeltävä lämpö antaa mahdollisuuksia. Olen ollut kyllä enemmän kuin tyytyväinen tähän vempaimeen!

IMG_8323

Lämpösuojan suhteen olen aika tarkka, eli mieluummin enemmän, kuin liian vähän. Tällä hetkellä käytössä on *Cutrinin Sensitive multispray, joka on erinomainen lämpösuoja/monitoimisuihke etenkin kiharakampausten alle. Hiukset puolestaan harjaan lähestulkoon aina *Remingtonin PROtect -hiusharjalla, joka toimii hyvin myös raudan kanssa työskenneltäessä. Lookin viimeistelen tietysti hiuslakalla, useimmiten en sillä kaikista vahvimmalla mutta nyt kotoa ei muuta löytynytkään, kuin *John Friedan se kaikista stydein lakka.

IMG_8331

Mutta sitten itse kiharoihin! Alla olevassa kuvassa tukkani on luonnontilassa, pesty viimeksi toissa iltana, eli ei nyt ehkä se kaikista puhtain mutta ei vielä rasvainenkaan. Hiuksenihan ovat luonnostaan tuollaiset sekaiset, eli eivät piikkisuorat mutta eivät kiharatkaan. Alemman kuvan alla taas näkyy mitä kostean lämpösuojan suihkiminen ja kunnon harjaus saa aikaan tukassani, huomattavasti huolitellumman lookin.

IMG_8241-001IMG_8260

Kiharran hiukseni useimmiten 195 asteella ja niin tein tälläkin kertaa. Ensin laitan raudan siihen kohtaan hiusta vaakatasossa, josta tahdon kiharan ikäänkuin alkavan. Seuraavaksi alan kääntämään rautaa itseeni päin samalla liuttaen sitä hitaasti alaspäin. Tässä on tärkeää, että tukka on sileä ja takkuja ei ole! Näin se kihara siis syntyy. Tuo on oikeasti maailman yksinkertaisinta, kun hommasta saa kiinni. Raudan asennolla pystyy vaikuttamaan kiharan ulkonäköön, joten kannattaakin kokeilla millaista kiharaa tulee silloin jos rauta on ihan pystyssä. Makuasioita, itse tykkään kihartaa nimenomaan vaakatasossa, tai ainakin lähestulkoon. :)

Alla muutama kuva havainnollistamaan prosessia.

IMG_8265IMG_8269IMG_8280IMG_8276

Koko pään läpikäymiseen menee aikaa, mutta tällaiseen aamujeni freesaukseen minulla menee maksimissaan kymmenen minuuttia. Tällöin en edes laita osaa tukasta ylös, vaan kiharran sieltä täältä koko pehko avoinna. Lopuksi annan hiusten viiletä muutaman minuutin, jonka jälkeen harjaan läpi ja suihkin lakkaa kauttaaltaan. Alla lopputulosta.

IMG_8304IMG_8301IMG_8294-001

Toivottavasti postauksesta oli hyötyä vaikka se ei videon muodossa ollutkaan ja selostaminen saattoi jonkun korvaan kuulostaa aika utopistiselle. Niin ja kysellä toki saa jos heräsi jotain kysyttävää? Koitan vastailla parhaani mukaan. :)

Tuleeko teidän muuten kiharrettua usein hiuksianne? Suositteko tähän millaista tekovälinettä?

*Tuote saatu blogin kautta testiin.

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta