Superherkku ananas-chiapudding (GL, M)

Oikein aurinkoista lauantaita jokaiselle! Miten ihanaa onkaan herätä auringonpaisteeseen ja viikonloppuun, kyllä taas kelpaa. Eilen illalla tein pitkästä aikaa chiapuddingia ja laitoin sen tuttuun tapaan yöksi jääkaappiin tekeytymään. Aamulla on ihana herätä, kun aamiainen on valmiina! Tätä tapaa voisin suosia kyllä useammin arjessakin, säästäisi kummasti minuutteja aamuista…

Tavallisestihan nuo vanukkaani ovat olleet joko marjaisia, tai vastaavasti suklaisia. Tällä kertaa mietin jotain raikkaampaa vaihtoehtoa ja mieleeni tuli ananas, sen on pakko toimia! Ostin tuoreen ananaksen ja laitoinkin tuumasta toimeen. Nyt on pakko sanoa, että tästä versiosta tuli ehdottomasti suosikkini! Raikkaan pirtsakka ja sopivan makeakin. Plussaa myös siitä, että resepti vaatii vain neljä aineosaa mikä on aika vähän. 🙂

IMG_8595

Superherkku ananas-chiapudding (GL, M, Raw)

  • 0,5 dl chiansiemeniä
  • 2 dl makeuttamatonta mantelijuomaa (esim. Alpro)
  • 6 luomu taatelia
  • 1/4 osa tuoreesta ananaksesta (loput voi säästää puddingin päällysteeksi)

Kaadetaan kaikki ainekset blenderiin ja blendataan tasaiseksi massaksi. Ananasta kannattaa laittaa alkuun noin 1/4 kokonaisesta ja maistaa ettei tule liian makeaa. Mieluummin  vähän vähemmän, kuin liikaa. Lopuksi laitetaan vanukas suljettuun purnukkaan ja yöksi jääkaappiin hautumaan. Seuraavana aamuna sitten nautiskellaan tuoreiden ananaspalojen kera. Tein kylkeen vielä appelsiini-lime-verigreippimehun. Voisiko paremmin päivä alkaa?

IMG_8603IMG_8615

Herkkuaamiaisen siivittämänä lähden muutaman tunnin kuluttua Tampereelle moikkaamaan ystäviäni. Viime kerrasta onkin jo aikaa. Iloa päivään tuo myös se, että tänään on jo toinen päivä, kun olo on huomattavasti parempi ja tuntuu kuin jostain olisi tullut jotain uusia supervoimia! Ehkä tämä tästä vihdoinkin… Ja kiitos niille lukijoille, jotka vinkkasivat Precosasta. Nyt on purnukka ostettu ja toivon mukaan auttaa masua pysymään paremmassa kunnossa loppukuurin ajan! 😉

Nauttikaahan aurinkoisesta päivästä! Jos joku testaa puddingia niin kertokaa mitä piditte? 

Kommentit (3)
  1. Näyttää hyvältä. Mutta eikö chia-siemeniä suositella syötäväksi tyyliin ruokalusikallinen vuorokaudessa? ?

    1. …ja silti suomalaiset syövät valkaistua sokeria ja lihajalosteita reilusti yli suositusten? 😉 Voisi varmaan huonomminkin olla, kuin chian yliannostus. Chia on uuselintarvike, jonka säännöksistä ollaan hyvin tarkkoja sillä sen vaikutuksista ei ole vielä kovin laajaa näyttöä. Mitä negatiivisia vaikutuksia epäillään olevan:mahdolliseen verenpaineen aleneminen,
      mahdolliset ruoansulatuselimistön häiriöt(esim kaasunmuodostua ja turvonnut olo, kuten muulloinkin kun kuituja liikaa nauttii),
      mahdollinen veren oheneminen (koska runsaasti omega-3 ta), mahdolliset allergiat(yliherkkyyttä kuten esim kaura), mahdollisesti kasvavaan eturauhassyöpäriskiin(näyttöä tähän ei juuri ole ja toisaalta mikä tässä maailmassa EI aiheuttaisi syöpää?) 😉

      Itse en herkän vatsan takia juuri pysty chiaa nauttimaan, mutta kunhan saan suoliston taas kuntoon niin tulee varmasti kuvioihin 🙂

    2. 0,5 dl on muutama rkl. Itse en käytä siemeniä edes päivittäin joten empä nyt niin tarkasti tuota ole noudattanut. Voihan annoksen tehdä pienemmillä määrillä halutessaan.

      Ja kuten Anne kommentoi, kyllä kansa syö montaa muuta asiaa yli suositusten. Eli en näkisi tätä niin pahana. 😉 Vaikka itsekin olen herkkävatsainen minulla chioista ei tule mitään. Se on jännä. Ehkä riittävä turvotusaika edesauttaa sitä, että maha ei reagoi?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *