Pirtsakka appelsiinismoothie

Eilen tuli herkuteltua aika mukavasti erilaisilla suolaisilla kuten tortilloilla ja sipseillä, joten tänään on ollut ihana palata siihen tuttuun ja turvalliseen ruokavalioon. Rakastan yli kaiken terveellistä ja laadukasta ruokaa, joten siksipä tällaisen ruokavalion noudattaminen on ehdottomasti arjessa itselleni kaiken a ja o. Välillä on kuitenkin ihana herkutella ja olen itseasiassa huomannut, että yhä useammin ja useammin himoitsen karkkien sijaan sipsejä, tai muuta suolaista kuten pizzaa tai tortilloja. Tämä on hyvin poikkeuksellista tällaiselle karkkipersolle mutta kuten taannoin kirjoittelinkin, makeanhimo on vaan vähentynyt. Lähestulkoon kadonnut kokonaan.

Herkkupäivien jälkeen on aina yhtä ihana palata arkeen ja niihin omiin ruokailutottumuksiin. Aamusmoothiella käynnistetään päivä ja sitä rataa. Tänään tein myös iltapäivästä itselleni raikkaan smoothien muutaman kauraleivän kaveriksi. Ne ovat niin helppoja ja nopeita, maukkaudesta tinkimättä. Teki mieli jotain raikkaan pirtsakkaa ja ostinkin kaupasta läjän mm.  sitrushedelmiä. Smoothiesta kehkeytyi lopulta appelsiinin, banaanin, verigreipin ja inkiväärin pirtsakka sekoitus. Siihen kylkeen vielä pari superfoodia niin avot. Täytyy sanoa, että tämän jälkeen viimeistään heräsin maanantaihin!

IMG_8793-001

Appelsiini-greippi-inkivääri smoothie (M, GL) 

 • 1 verigreippi
 • 1 appelsiini
 • 1 banaani
 • 2 cm siivu inkivääriä
 • 1 rkl herneproteiinia
 • Kourallinen cashewpähkinöitä
 • 1/3 tl Puhdistamon Super Cee-jauhetta
 • 2/3 rkl Tyrnirouhetta
 • Ananasta (oman maun mukaan)
 • Kourallinen jäitä
 • 2 dl makeuttamatonta mantelijuomaa tms.

Heitetään ainekset blenderiin ja blendataan smoothieksi. Appelsiineista ja greipeistä kannattaa poistaa siemenet ennen blenderiin laittoa, jotta smoothiesta ei löydy sitten ylläreitä. Tästä määrästä tulee kunnon reilu kannullinen juomaa, joten osa kannattaa juottaa puolisolle, tai tehdä kuten minä eli laittaa jääkaappiin kelmun alle aamua odottamaan. Kerrankin saa herätä ”valmiille” aamiaiselle! ;)

Ihanaa illan jatkoa kotisoffille tai lenkkipoluille! 

IMG_8785

On my way

4 vastausta artikkeliin “Pirtsakka appelsiinismoothie”

  • Tällä kertaa söin ihan Kaura 100 -leipiä. :) Nuo ovat puhdasta kauraa mikä sopii omalle vatsalleni. Sämpyläreseptejä olen jonkun verran jakanut mutta voisipa olla jälleen hyvä hetki pyöräyttää satsillinen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta