Miten kasvatin pitkät hiukset?

Tänään ajattelin jakaa teille omia vinkkejäni siihen, miten kasvattaa hiukset luontaisesti hyvinvoiviksi ja pitkiksi. Olen muutaman kerran maininnutkin, että vielä parikymppisenä painin itsekin sen ongelman kanssa, että hiukset eivät vaan kasvaneet. Koitin syödä vaikka minkälaisia lisäravinteita, mutta aina se tukka oli maximissaan sellainen tylsän puolipitkä. Tiedättekö sen pituuden, joka ei ole pitkä mutta ei lyhytkään? Ehkä ärsyttävin pituus mikä vaan olla ja voi!

Kyllästyin tuohon ainaiseen painimiseen hiusteni kanssa ja laitatutin päähäni teippipidennykset, jotka pysyivät siellä useamman vuoden ajan. Se oli kyllä yksi rasite ja kaiken lisäksi vieläpä hyvin kallis sellainen. Muistan kuinka joskus tukkani meni niin takkuun teipeistä, että osa tukastani jouduttiin saksimaan pois. Hiusten seassa oli siis ihan ehtoja takkupalloja, apua. En tajua miten se siihen kuntoon pääsi mutta ilmeisesti sitten liian pitkälle huoltovälillä ja surkealla omalla huoltamisella… Nykyään tässäkin on varmasti menty eteenpäin ja teipeissäkin on varmasti eroa entiseen.

IMG_8259

Yksi plussa teipeissä kuitenkin oli, nimittäin se, että oma tukkani kasvoi niiden alla hyvinkin pitkäksi. Yhdellä huoltokerralla vaan huomattiin, että omat hiukseni ovat jo pidennysten pituiset. Lopulta pidennysten kanssa kävi niin, että revin teipit itse päästäni pikkuhiljaa oliiviöljyn kanssa ja sen jälkeen niitä en ole päähäni laittanut. Tuosta toimenpiteestä on nyt jo reilusti yli viisi vuotta aikaa ja oma tukkani voi erinomaisesti.

Uskon vahvasti, että hiuksista näkyy elintapamme. Jos syö huonosti, kärsii jostain puutoksesta tai esimerkiksi elää stressaavaa elämäntilannetta, hiukset reagoivat. Monilla nimenomaan stressi ja hormonaaliset muutokset saattavat tiputtaa tukan. Itselleni kävi näin silloin, kun kokeilin vaihtaa e-pillerit mineihin. Tukkaa lähti roppakaupalla ja etenkin ohimoni kärsivät ”kaljuuntumisesta”. Tuohon samaan syssyyn tulivat vielä ne vatsaoireenikin, joten ehkä tuo tukkakato oli sitten kahden seikan summa. Onneksi hiukset ovat kuitenkin kasvava luonnonvara ja niiden kasvunopeuteen on yleensä mahdollista vaikuttaa!

IMG_8258

Oma pitkien hiusteni salaisuus onkin laadukas ravinto, hiusten lisäravinteet (Evonia ja sinkki) ja superfoodeista (ainakin) MSM-jauhe. En oikeastaan keksi mitään muuta syytä siihen, että hiukseni kasvavat todella hurjaa vauhtia. Sitähän sanotaan, että 1 cm on sellainen normaali hiusten kuukausittainen kasvutahti, mutta minulla tulee valehtelematta kahdessa viikossa lähes sentin tyvi. :D Tämä ei siis aina ole hauskinta, uskokaa tai älkää… Toisaalta tilanteesta pitää olla iloinen, sillä saattaahan se vielä joku päivä muuttuakin.

Terveellisen ruokavalion lisäksi suosittelen lämpimästi käyttämään hiuksille suunnattuja lisäravinteita. Myös superfoodit sisältävät paljon esimerkiksi proteiinia, joka on hiustenkin yksi rakennusaine. Ja vaikka ihminen söisi kuinka terveellisesti, en kuitenkaan usko, että päivittäisestä ruokavaliosta saisi niin paljon biotiinia ja sinkkiä, kun terve hius kasvaakseen tarvitsee. Itse ainakin elän elämää, joka on välillä hyvinkin kiireistä enkä ehdi päivittäin miettimään olenko nyt saanut kaiken tarvitsemani? Paljon helpompi on varmistaa saanti nappaamalla nuo hiuksia varten olevat lisäravinteet purkista. Ja toki suosia niitä superfoodeja säännöllisesti.

IMG_8256

Se puolestaan, että hiukset kasvaisivat paremmin joidenkin shampoiden avulla on kyllä puppua. Tottakai shampoolla pystyt vaikuttamaan siihen, miltä hiukset tuntuvat pesun jälkeen ja millainen niiden rakenne on, mutta eivät ne kyllä hiuksien kasvamista kiihdytä tai pehkoa paksummaksi tee. Monella suomalaisella on luonnostaan ohut lättänähius, jolle ei mahda oikein mitään. Hiusten paksuutta ei välttämättä pysty edes sisäisillä tavoilla muuttamaan mutta veikkaan, että kasvutahtiin on liruhiuksenkin mahdollisuus vaikuttaa.

Tässä vielä kiteytettynä muutama lisävinkki, joita itse noudatan:

♥ Pese hiukset syväpuhdistavalla shampoolla säännöllisesti. Jos hiuksissa on muotoiluainejäämiä ovat ne helposti lättänät ja elottomat.

♥ Älä vaalenna usein, tai jos vaalennat niin mieluiten raidoittamalla. Älä myöskään tee turhia värinpoistoja.

♥ Käytä lämpösuojaa AINA kuumalla muotoillessa.

♥ Leikkauta latvat säännöllisesti.

♥ Älä käytä ponnareita, joissa on metalliosia.

♥ Helli hiuslatvaa, tee viikottain naamioita ja läträä öljyillä ja seerumeilla jos hiuslaatu sen kestää.

IMG_8310

Onko teillä jotain kikkakolmosia mitä tulee hiusten kasvatukseen? Koetteko, että jokin tietty lisäravinne tai ruokavalio on muuttanut hiuksianne?

On my way

14 vastausta artikkeliin “Miten kasvatin pitkät hiukset?”

 1. Hyviä vinkkejä, kiitos :) Itse syön biotiinia ja hiukset ovatkin olleet pari vuotta hyvän pituiset, mutta ikinä en saa niitä vyötärölle asti kasvatettua :-D Mut olen kyllä tyytyväinen tähän pituuteen (rintojen alle). Mun ongelma on se, että lopetin yli kuukausi sitten e-pillerit ja hiuksia lähtee iha helvetisti.. Paksu tukka on alkanu näyttää hiirenhännältä ja kunha saan ajan kampaajalle, niin 10cm ainakin lähtee! Ei näytä hyvältä pitkät hiukset jos on ohuet… :( onneks kasvaa nopeasti takaisin, mutta superpitkät hiukset kesäksi jää varmaan haaveksi

  • Kiva kuulla, oleppas hyvä. :) No tuskimpa minäkään vyötärölle saakka saisin. :D Enkä kyllä ehkä tahtoisikaan…

   Pillereiden jättäminen saattaa kyllä laukaista sulkasadon ja tuo on valitettavaa. Kannattaa ottaa käyttöön nyt vaan hyvät lisäravinteet ja koittaa kestää. Toinen vaihtoehto on palata pillereihin mitä tuskin tahdot? Hormonaaliset hiustenlähdöt menevät aina ohitse mutta kyseessä saattaa olla hyvinkin pitkä prosessi. Tukan uudelleen kasvaminen ja tuuheutuminen vie aikaa… Ainakin itselläni meni jokunen tovi, että sain lähestulkoon vanhan lettini takaisin.

   Paljon tsemppiä! Onneksi nyt on muotia myös lyhyemmät polkat jos tuntuu aivan mahdottomalta. :)

 2. Kuinka usein peset hiukset? :) Ja oletko huomannut, että pesutahdilla on vaikutusta hiusten kuntoon?

  • Pesen noin joka toinen, tai kolmas päivä -vähän riippuu. Pesutahdilla on varmasti vaikutusta jos joka päivä pesee. Sitä en suosittele. Hiukset kuivuvat liikaa ja samoin päänahka.

  • Mulla on itseasiassa päinvastoin, eli pesen n. 6 päivänä viikossa hiukset. Mutta mulla onkin todella luonnonkiharat hiukset. Kampaajalleni kauhistelin joskus että haittaako jos pesen joka päivä ja hän sanoi että ei ollenkaan, päinvastoin se kosteuttaa niitä. Eikä oo ikinä ollu tää mun kärhäkkä näin hyvässä kunnossa. :) eli riippunee hiusten laadusta mikä on hyvä pesutahti!

  • Ahh, no tuo on varmasti tukkasidonnainen juttu. :)

 3. Apua, lopetin juuri e-pillerit ja nyt kauhulla odottelen kaljuuntumista. :D Onko hiusten oheneminen vain ohimenevää vai voiko se kestää kauvankin aikaa.. Itselläni muutenkin aika ohuet hiukset.

  Lopetin itse hiusten värjäämisen kokonaan ja on kiva kun tyvikasvusta huomaa selvästi miten paljon hiukset ovat kasvaneet.. Pitäisi kyllä ottaa joku lisäravinne testiin, sillä en usko, että saisin hiuksia juuri tuosta puolipituudesta pidemmäksi kasvatettua ilman mitään.

  • Hahah, no tuskin sinä nyt kaljuunnut. ;) Yleensä pillereiden lopetuksesta menee muutama kuukausi, kun hiustenlähtö alkaa -jos alkaa. Monillahan tulee vaan ihon kanssa ongelmia. Itse olin yhdessä vaiheessa 4 kk ilman pillereitä eikä mulle tapahtunut mitään. :D Mielialat vaan pahenivat mikä oli outoa. Minulle siis kai jollain tasolla sitten sopii e-pillerit.

   Suosittelen lämpimästi Evonialta sekä keratiinikuuria, että ihan tuota lisäravinnetta. Näillä mun tukka pysyy kuosissa! Priorin on mielestäni vähän yliarvostettua… Yksi vaihtoehto on aloittaa eläinten biotiini-kuuri, siitä olen kuullut paljon positiivista. :D Mutta sitten toki kasvaa kaikki karvat mikä ei taas ehkä ole super kivaa.

 4. Mun poikaystävä asui ulkomailla vuoden ja tuli puoli vuotta sitten takaisin Suomeen. Se aika oli jotenkin todella stressaavaa ja huomasinkin toisen ohimoni hiusten lähteneen melkein kokonaan, oli ikävää pitää hiuksia kiinni :( Nyt ne ovat melkein tulleet onneks takaisin, kun olen lopettanut turhan stressaamisen. Söin biotiinia silloin mutta en huomannut mitään vaikutusta. Vaihdoin jokunen kuukausi sitten evoniaan (sun ansiosta haha) ja saa nähdä jos noista tulisi jotain vaikutusta hiuksiin. Voisin ostaa vielä sinkkiä. Onko sillä väliä syökö ne tabletteina vai miten? Mitä sulla on käytössä?

  • Moikka, pahoittelut todellisesta vastausviiveestä. :O

   Syön sinkkiä tabletteina Evonian lisäksi. Suosittelen todellakin lämmöllä! :) Toivottavasti ongelma on jo kurissa.

 5. Mielenkiintoinen kirjoitus! Mulla jotenkin hiustenkasvu stopannut vaikka ruokavalio on kunnossa ja vitamiinit ym. kuuluvat siihen. Voisi kokeilla tuota Evoniaa, josko siitä olisi apua :)

  • Kiva kuulla, kiitos!

   Kokeile ihmeessä, Evonia on huikea! :)

 6. Heh, mä en oo juuri koskaan käyttänyt mitään lisäravinteita, paitsi epäsäännöllisesti omega-kolmosta ja d-vitamiinia. Mun pitkien hiusten salaisuus onkin nuo hyvät rasvat. Mulla oli pitkään anoreksia, jolloin hiukset olivat muun olemuksen lailla kuihtuneet ja no, eivät kasvaneet. Pahimmillaan mun kynnetkään ei kasvaneet! Kun aloin syömään kunnolla, myös hiukset alkoivat pikkuhiljaa tervehtyä. Syön päivässä 2rkl luomu neitsytoliiviöljyä, lisäksi jonkin verran muita pehmeitä rasvoja mutta melko vähän, yleensä muutama pähkinä tai pari siivua savulohta.

  Hiusten pituuden salaisuus on siis tuossa, mutta ne on nykyään myös tosi hyväkuntoiset (: Käytän parabeenitonta ja sulfaatitonta shampoota ja hoitoainetta, ja hyvää hiussuihketta silloin tällöin. Föönaan hiukset lämpösuojan kanssa, mutta suoristusrautaa en käytä enää juurikaan. Oon myös siirtymässä lähemmäs omaa väriä, enkä ookaan värjännyt hiuksia ollenkaan melkein vuoteen (:

  • Hyvältä kuulostaa. :) Useimmiten riittääkin monipuolinen ruokavalio. Jos laihdutetaan ja pihistellään ruoan syönnistä, voi lopputulos olla nimenomaan mainitsemasi. Onneksi olet parantunut ja niin myös hiuksesi!

   Muuten kuulostaa hyvältä nuo sinun rutiinisi, jatka samaan malliin! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta