Näin puhdistat meikkisiveltimet

Likaiset meikkisiveltimet ovat aikamoisia bakteeripesiä, yök. Moni ihmettelee miksi kasvot kukkivat, vaikka ruokavalio olisikin kunnossa? Tähän ongelmaan saattaa löytyä syy hyvinkin läheltä, nimittäin miltäs näyttää sinun siveltimet? Onko niitä pesty viikkoihin, kuukausiin, ehkä vuosiin?

Itse olen nykyään tarkka siveltimieni hygieniasta ja pesenkin niitä vähintään kerran viikossa. Beautyblenderi tulee toki huuhtaistua ihan päivittäin käytön yhteydessä, mutta muut siveltimet ovat niitä jotka helposti jäävät hieman vajavaiselle hoidolle. Olen tarkka myös siitä, että en käytä muiden siveltimiä, tai anna muiden käyttää omiani. Alitajuntaani on pinttynyt uutinen siitä, kuinka joku tyttö sai toisen siveltimestä bakteeritulehduksen kasvoihinsa ja lopputulos oli traaginen. En nyt muista tarkkaan halvaantuiko hän sen seurauksena, mutta jotain vakavaa siitä kuitenkin seurasi. Mielestäni siveltimet ovatkin hyvin henkilökohtaisia juttuja ja niitä ei pitäisi lainailla toisilta tai toisille.

IMG_9076

Puhdistan omat siveltimeni viikottain ja jotta saisin pesemiseen extraboostia, käytän Ecotoolsin siveltimien puhdistusainetta jonka olen saanut testattavaksi. Toki vedellä puhdistaminen on parempi kuin ei mitään, mutta tähän tarkoitukseen tarkoitetulla saippualla hommaan saa ihan erilaista puhdistavuutta ja bakteerien tappavuutta. Putsari tuoksuu ihanalle ja on nimenomaan suunniteltu kasvosiveltimien pesemiseen. Lisäksi se on hellävarainen eikä turhaan ärsytä ihoa.

No mites sitten käsisaippua, tiskiaine tai kasvojen pesuaineet, voiko niillä putsata siveltimet? Been there and done that. Käsisaippua on kuitenkin tarkoitettu käsien iholle, tuskin pesisit sillä naamasi? Tiskiaine taas niin vahvaa, että sillä kyllä helposti pilaa hyvät silveltimet. Ainoa jolla hätätapauksessa voisin siveltimet pestä on kasvojen geelimäinen putsari, joka on nimenomaan tarkoitettu kasvojen iholle. Siinäkin on kuitenkin riskinsä, että sivellin kärsii. Mielestäni jos omaa laadukkaat siveltimet, kannattavaa onkin käyttää hommaan tarkoitettua ainetta niin ei ainakaan pilaa mitään, ei sivellintä tai omaa ihoa.

IMG_9084

Itse siveltimien peseminen onkin sitten super helppoa. Puhdistuainetta lorautetaan siveltimen päälle ja hierotaan sormin ”harjakseen” jonka jälkeen huuhdellaan juoksevan veden alla. Tässä kohtaa näkee kyllä oikein konkreettisesti kuinka sitä shaissea siitä siveltimestä irtoaa… Hyi. Lopuksi sitten vaakatasossa pyyhkeen päälle kuivumaan. Pystyasentoon siveltimiä ei kannata laittaa jotta valuva vesi ei tuhoa siveltimen vartta!

Koko arsenaalista tuli taas niin ihanan pehmeä ja puhdas, nyt kelpaa taas meikkailla!

IMG_9027

Suurin osa omista siveltimistäni on Ecoloolsilta saatuja ja heidän tuotteiden laadukkuudelle voin ehdottomasti näyttää vihreää valoa! Siveltimet ovat paitsi ekologisia, myös hyviä hinta-laatusuhteeltaan. Vanhimmat sarjan siveltimet ovatkin olleet minulla käytössä jo useamman vuoden, eikä mikään noista ole tehnyt tepposia menemällä huonoksi. Edelleen ovat hyvin muodossaan eikä harjakset harota yhdessäkään siveltimessä.

Siispä näin viikonlopun kunniaksi, eipä muuta kuin siveltimet pesuun! ;)

On my way

9 vastausta artikkeliin “Näin puhdistat meikkisiveltimet”

 1. Marsei saippualla peseminen on kans kätevää ja tulee ihanan pehmoset ja tuntuiset siveltimet :)

  • No näin oon kuullut. :) Ei varmasti huono vaihtoehto!

 2. Kannattaa kiinnittää huomiota myös hanan puhtauteen ennen kuvien ottamista 😉

  • Ollut vähän kuules muuta mielen päällä viime aikoina…

 3. Itsekin käytän Ecotoolsin siveltimiä ja tykkään paljon. Ne ovat nyt ainakin vuoden vanhoja, mutta hyvällä hoidolla näyttävät ja tuntuvat edelleen kuin vasta ostetuilta :)). Käytän marseille-saippuaa. Tuota Ecotoolsin omaa puhdistajaa en ole vielä kokeillutkaan.

  • Nojoo! Mulla vanhimmat on oikeasti useamman vuoden vanhoja. :) Eli todellakin liputan kestävyyden puolesta jos kyseisiä siveltimiä oikein huoltaa.

   Pitää testata tuo saippua, kun tämä putsari loppuu. :)

  • Älä testaa!! Vaihdan itsekin tuohon Ecotoolsin sivellinshampooseen, koska se sisältää, mitä lupaakin. Käyttämäni marseille-saippua ei nimestä huolimatta ollut marseillea nähnykään. Sisältää aineita, jotka eivät sovi kasvoille, vaan lähinnä pyykinpesuun :O onneksi ihoni ei ole reagoinut sivellinten kautta, suoraan iholle en ole tietenkään käyttänyt. Oikeassa marseille-saippuassa on kasviöljyä, mutta aidot tuntuvat olevan kiven alla.

 4. Mä pyrin pesemään viikon kahden välein siveltimeni kunnolla. Riippuu toki tosi paljon, kuinka paljon niitä on käyttänyt. Meikkivoidesiveltimen pesen heti kättelyssä ja yleensä kaikki muutkin siveltimet, jotka ovat olleet meikkivoiteen kanssa tekemisissä (eli ehkä peiteainesivellin). Kuivaan meikkiin käytettyjen siveltimien kanssa en pidä niin kiirettä pesu suhteen, etenkin jos siveltimiä ei ole käytetty joka päivä tai edes joka joka viikko.

  Itselläni on akne ja pidän erityisen tärkeänä, etten levitä turhaan bakteereja ihollani. Puhtaat siveltimet, puhdas iho. Tai, onhan se akne edelleen, mutta enpä ainakaan pahenna tilannetta siveltimien pesun jättämisellä. Toivottavasti tämänkaltaiset postaukset kannustavat likaisia siveltimiä käyttäviä puhdistamaan meikkivälineitään. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta