Pahimpia on aamut…

Moni on sanonut minulle eroni jälkeen, että ne seikat joihin ei tule pitkän suhteen jälkeen koskaan tottumaan, ovat yksinäiset viikonloppuaamut. Lauantai -ja sunnuntaiaamut, kun heräät ilman sitä toista siinä vierellä. Allekirjoitan tuon täysin. Arkiaamut menevät niin rutiinilla, että eipä siinä ehdi edes muistamaan toisen puuttumista. Toista se on viikonloppuisin, kun on aikaa loikoilla sängyssä tuntitolkulla, tehdä aamiaista ja toimia mahdollisimman hitaasti. Onhan se totta, että ihananinta nuo rennot hetket on jakaa toisen kanssa.

Pyrin kuitenkin tekemään asioista hyviä ihan itseksenikin ja koska viikonloppuaamut ovat jo pitkään olleet minulle se ”juttu”, ovat ne sitä edelleen. Herkullinen aamiainen, loikoilua sängyssä, hyvän lehden lueskelua ja ihan vaan olemista. Rakastan myös herkullisen aamiaisen väsäämistä ja brunsseja. Kun aloittaa päivän hyvässä moodissa, se tarttuu koko olemukseen ja unohtaa asiat, jotka elämästä ehkä puuttuvat. Hassua muuten miten näin sinkkuna tällaistenkin seikkojen muistuttaminen itselleen on muuttunut entistä tärkeämmäksi!

IMG_9045-001

Tämä lauantai-aamu alkoi herkullisen aamiaisen väsäämisellä ja uuden reseptin kehittelyllä. Banaanipannarit ovat ehdottomia viikonloppusuosikkejani ja nyt tulikin loidittua hyvin herkullinen variaatio, nimittäin mustikkapannarit. Olen joskus tehnyt uunissa mustikkaisen pannukakun mutta en muistaakseni ihan mustikkalettuja? Näistä tuli niiiiiin hyviä! Periaatteessa mustikoiden tilalle voi laittaa vaikka mitä marjoja, ihan sen mukaan mikä omaan suuhun parhaalle maistuu! Mansikoita, vadelmia, puolukoita…

Alla olisikin reseptiä muille terveellisten aamuherkkujen ystäville.

Mustikkaiset banaani-pannarit (GL, M)

  • 1 suuri luomu banaani (tai 1,5 pientä)
  • 1 dl suomalaisia mustikoita
  • 1 dl luomu kaurahiutaleita
  • Hyppysellinen himalajansuolaa
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 rkl mantelijauhoja
  • 1 dl kookos-mantelijuomaa (käytin Alpron)
  • 3 luomu kananmunaa (2 kokonaista, yhdestä pelkät valkuaiset).

Tarjoiluun hunajaa, kookoshiutaleita, appelsiini ja suomalaisia mustikoita. Paistamiseen kookosöljyä.

Isketään kaikki ainekset blenderiin ja blendataan noin minuutin ajan. Mielestäni taikinasta tulee parempi, kun sitä blendaa hieman pidempään. Ehkä nimenomaan kuohkeampi ja koostumukseltaan sellainen vaahtomaisempi? Paistetaan pannulla hyvässä rasvassa haluamansa kokoisiksi lettusiksi. Sitten vaan nautiskelemaan haluamiensa täytteiden kera!

IMG_9043-001

Toivottavasti siellä ruudun takana on ihana viikonloppu edessä! :) Muistetaan iloita asioista joita meillä jo on ja unelmoida niistä, joita meillä ei vielä ole! Itse suuntaan kohta salille pitkästä, pitkästä aikaa ja olen enemmän kuin onnellinen siitä, että olen tervehtynyt. Pitää aloittaa kuitenkin hissun kissun, ettei tule mitään takapakkia. Motivaatio on huipussaan ja veikkaan, että siellä se tulee olemaan seuraavat kuukaudet. Joskus tällainen kunnon treenitauko saattaa tehdä vaan ihan hyvääkin, oppii arvostamaan liikuntaa ihan eri tavalla ja elämään kehonsa kanssa vaikka se hieman eri malliseksi muuttuisikin.

Halit ja pusut! xoxo

On my way

2 vastausta artikkeliin “Pahimpia on aamut…”

  1. Jälleen älyttömän freesit ja kauniit laadukkaat kuvat! Niin inspiroivaa, kuin suoraa pinterestistä, we♡itistä tai maailmankuulujen bloggaajien instagramista. RAKASTAN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta