Kotitekoinen herkkumysli

Olen ehdoton myslin ystävä. Lapsena meillä oli aina tarjolla kyseistä ”herkkua” mikä sitten ehkä vaikuttaa myös siihen, että makumieltymykseni ovat edelleen kallellaan tuohon suuntaan. Tänä päivänä en kuitenkaan suostu syömään yhtäkään mysliä, johon on lisätty valkoista sokeria. Pahimmillaan nuo voivat olla karkkipussin kaltaisia sokeriläjiä, joten kannattaa ehdottomasti tarkistaa aina se pussin kylki. Muutaman ”ei lisättyä sokeria” myslin olen kyllä kaupasta löytänyt mutta usein nuo ovat sitten pitäneet sisällään ruishiutaleita, jotka eivät sovi vatsalleni. Tässä tullaan jälleen kerran siihen, että kannattavinta on tehdä itse.

IMG_9090

Myslin tekeminenhän on ehkä maailman helpointa. Helppouden lisäksi parasta on myös se, että maun voi itse päättää valitsemillaan aineosilla. Haluatko ehkä marjaisan vai hedelmäisen sekoituksen? Molemmat onnistuvat. Itse pidän erityisesti marjamysleistä, joten sellaista tälläkin kertaa loihdin. Joukkoon voi heittää sitten oikeastaan mitä vaan hiutaileita, pähkinöitä, siemeniä jne.

Oma herkkumyslini pitää sisällään:

♥ Boysenmarjoja ♥ Pensasmustikoita ♥ Kaurahiutaleita ♥ Luomu cashewpähkinöitä ♥ Luomu auringonkukansiemeniä ♥ Luomu hunajaa ♥ Karpaloita ♥ Rusinoita ♥ Kookosöljyä ♥ Tattarihiutaleita ♥ Kanelia

Sekoitetaan hiutaleet, loraus hunajaa, mausteet, pähkinät, siemenet ja marjat keskenään kookosöljysulassa. Kookosöljyä laitoin noin 2 dl, muita aineosia ihan summan mutikassa. Levitetään seos pellille ja paistetaan uunin keskitasossa noin 15-20 minuuttia. Kannattaa seurata tarkkaan etteivät pähkinät pala! Mysli on valmis, kun sekoituksen pinnassa on pieni rusehtava kuulto.

Lopuksi lisätään vielä kuivatut hedelmät (karpalot ja rusinat). Sitten vaan nautiskelemaan kookosjuoman tai vaikka jogun kanssa.

IMG_9092

Mysli kannattaa säilyttää suljetussa rasiassa ja mieluiten vielä jääkaapissa. Kylmänä se paitsi säilyy pidempään, myös maistuu freesimmälle. Tosin itselläni tämä herkku ei kyllä sinällään säily kovin pitkään… ;)

Tuleeko teidän suosittua kotitekoisia myslejä? :)

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta