Muutosten tuulet

Olen jo pitkään korostanut sitä, kuinka elämässä on tärkeää tehdä asioita joista tulee onnelliseksi. Toisinaan onnellisuusasiat eivät ole millään tavalla järkeen sidottuja vaan nimenomaan niitä seikkoja, jotka tuntuvat hyvältä ja oikealta. Tämä on ehkä maailman tärkeintä, koska jos sinulla ei ole jatkuvasti hyvä olla jollakin elämän osa-alueella, vaikuttaa se siihen suureen kokonaisuuteen ikävällä tavalla.

Kuten Coelhon kalenterikin kertoo, huhtikuu tulee olemaan muutoksien kuukausi. Ei sillä, etteikö alkuvuotena olisi muutoksia jo ihan kiitettävästi tapahtunutkin, mutta laitetaas samaan syssyyn muutama muuttuva tekijä lisää! Asia joka elämässäni tulee nyt muuttumaan on se, että jätän kokopäivätyöni. Olen miettinyt asiaa jo hyvin pitkään ja tämä päätös tapahtui monestakin syystä. Koen sen kuitenkin enemmän kuin oikeaksi ratkaisuksi ja fiilis päätöksestä on todella hyvä.

IMG_9230

No mitä sitten tulen jatkossa tekemään? Ihan työkkärin listoille en kuitenkaan painele, vaan jatkan edelleen kahden työn parissa. Kuten olette saattaneet rivien välistä lukeakin, blogi on se jonka tekemisestä edelleen nautin suunnattomasti ja johon tahdon entistä enemmän panostaa. Jatkankin blogini kanssa täällä FitFashionilla, mutta sen lisäksi tulen tekemään töitä osa-aikaisesti Kampin keskuksessa pienehkössä naistenvaate -ja sisustusputiikissa nimeltä By the way. Liike on aivan ihana, omannäköiseni ja ilmapiiri siellä todella mielekäs. Olen enemmän kuin innoissani!

Että sellaisia muutoksia. Uskon, että tämä tilanne tulee näkymään bloginkin puolella positiivisella tavalla, sillä aikaa tällekin intohimolleni on entistä enemmän. Voitte kuitenkin kuvitella, että vaikka tavallaan olen halunnut tätä ratkaisua jo pitkään, ei sen tekeminen ollut helppoa. Se, että menettää vuosilomansa ja monet muut etuudet on järjellä ajateltuna ehkä hulluutta -mutta kai minä sitten vähän hullu olen? 🙂 Tai ehken hullu, mutta valmis ottamaan askelia onnellisuuden puolesta. Ja tämä ratkaisu oli nimenomaan askel onnellisemman minän suuntaan, sen tiedän jo nyt.

IMG_9245

Vaikka järki on syytä pitää matkassa mukana, kannattaa aina kuitenkin laittaa onnellisuus etusijalle. Joskus nämä kaksi kulkevat käsikädessä, toisinaan eivät. Elämässä kannattaa yksinkertaisesti tehdä asioita, joista nauttii sillä aikamme täällä on kuitenkin rajallinen. Toisaalta mietin muutoksia myöskin aina askeleena kohti tuntematonta, mutta mahdollisesti jotain vallan uutta josta ei loppupeleissä tiedä minne se tie johtaakaan. Jos jäämme vuosikausiksi oravanpyörään joka ei tunnu oikealta, emme voi tietää mitä muuta elämä voisi olla.

Näin itse siis ajattelen ja tahdonkin kannustaa jokaista tekemään välillä niitäkin valintoja, jotka ehkä pelottavatkin. Toisinaan pelko voi kertoa siitä, että sen pelon takana onkin jotain erityisen hyvää.

IMG_9240-001

Loppuun vielä ote Coelhon kalenterin Huhtikuun ”kuukausitekstistä”, joka on on mielestäni niin osuva ja sopii nimenomaan muutosten huhtikuulle.

”Ihminen voi keskittyä elämänsä aikana joko rakentamiseen tai puutarhanhoitoon. Rakentajien työ saattaa viedä vuosia, mutta jonain päivänä rakennus on valmis. Sillä hetkellä he pysähtyvät ja jäävät omien seiniensä vangeiksi. Elämä menettää merkityksensä rakennustyön päättyessä. Mutta on olemassa myös niitä jotka kylvävät. He joutuvat kärsimään ajoittaisista myrskyistä ja vuodenaikojen rajuista vaihteluista, ja harvoin lepäävät. Mutta toisin kuin rakentajien rakennus, puutarha jatkaa ikuista kasvuaan. Ja vaikka se vaatii jatkuvaa huolenpitoa, elämä on sen ansiosta puutarhurille yhtä suurta seikkailua.” -Brida

Onnellista keskiviikkoa jokaiselle! ♥

Kommentit (21)
  1. Onnea Jutta, upeaa että olet noinkin rohkeasti lähtemyt toteuttamaan unelmiasi! 🙂

    1. Kiitos! Aika pitkän harkinnan se vaatikin. Nyt ajoitus tuntuu juuri oikealta ja By the wayn vapaa paikka tuli niin täydelliseen saumaan. I am happy!! 🙂

  2. Olen ihan innoissasi puolestasi, todella inspiroivaa! Joskus muinoin erään ihmissuhteeni päätyttyä oli todella rankkaa jäädä vanhaan työpaikkaan. Oli kamalaa kun työ oli sama, mutta viikonloppuna ei ollut enää mitään mitä odottaa. Vaihdoin silloin hetkeksi uuteen työhön ja mukaan tuli myös uusi ihmissuhde. Kumpikaan ei kestänyt, ei ihmissuhde eikä työ, mutta muistot jäivät. Muistelen sitä aikaa hymyillen. Järkeviä kaikki siirrot eivät välttämättä ole, mutta sen me onneksi saamme määritellä itse mikä on järkevää omasta mielestämme 😉 lähti ehkä hieman sivuraiteille mutta pointtina oli se että kun luopuu jostain saa tilalle jotain uutta ja hyvää. Ihan jo sekin jos perusarjessa tekee jotain välillä toisin, esim kulkee eri reittiä töistä kotiin, tai muuten rikkoo kaavaa, saattaa se tuoda mukanaan jotain kivaa. Mielenkiinnolla odotan miltä muutos on tuntunut 🙂

    1. Totta! Harvemmin itselleni on ainakaan niin käynyt, että oikealta tuntuva valinta olisikin osoittautunut huonoksi. Mielenkiinnolla siis tulavaa kohden! 😉

      Ja ihanaa, kun jaksatte innostella mun kanssa. Super juttu!! 🙂 Ihanaa kevättä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *