Muutosten tuulet

Olen jo pitkään korostanut sitä, kuinka elämässä on tärkeää tehdä asioita joista tulee onnelliseksi. Toisinaan onnellisuusasiat eivät ole millään tavalla järkeen sidottuja vaan nimenomaan niitä seikkoja, jotka tuntuvat hyvältä ja oikealta. Tämä on ehkä maailman tärkeintä, koska jos sinulla ei ole jatkuvasti hyvä olla jollakin elämän osa-alueella, vaikuttaa se siihen suureen kokonaisuuteen ikävällä tavalla.

Kuten Coelhon kalenterikin kertoo, huhtikuu tulee olemaan muutoksien kuukausi. Ei sillä, etteikö alkuvuotena olisi muutoksia jo ihan kiitettävästi tapahtunutkin, mutta laitetaas samaan syssyyn muutama muuttuva tekijä lisää! Asia joka elämässäni tulee nyt muuttumaan on se, että jätän kokopäivätyöni. Olen miettinyt asiaa jo hyvin pitkään ja tämä päätös tapahtui monestakin syystä. Koen sen kuitenkin enemmän kuin oikeaksi ratkaisuksi ja fiilis päätöksestä on todella hyvä.

IMG_9230

No mitä sitten tulen jatkossa tekemään? Ihan työkkärin listoille en kuitenkaan painele, vaan jatkan edelleen kahden työn parissa. Kuten olette saattaneet rivien välistä lukeakin, blogi on se jonka tekemisestä edelleen nautin suunnattomasti ja johon tahdon entistä enemmän panostaa. Jatkankin blogini kanssa täällä FitFashionilla, mutta sen lisäksi tulen tekemään töitä osa-aikaisesti Kampin keskuksessa pienehkössä naistenvaate -ja sisustusputiikissa nimeltä By the way. Liike on aivan ihana, omannäköiseni ja ilmapiiri siellä todella mielekäs. Olen enemmän kuin innoissani!

Että sellaisia muutoksia. Uskon, että tämä tilanne tulee näkymään bloginkin puolella positiivisella tavalla, sillä aikaa tällekin intohimolleni on entistä enemmän. Voitte kuitenkin kuvitella, että vaikka tavallaan olen halunnut tätä ratkaisua jo pitkään, ei sen tekeminen ollut helppoa. Se, että menettää vuosilomansa ja monet muut etuudet on järjellä ajateltuna ehkä hulluutta -mutta kai minä sitten vähän hullu olen? :) Tai ehken hullu, mutta valmis ottamaan askelia onnellisuuden puolesta. Ja tämä ratkaisu oli nimenomaan askel onnellisemman minän suuntaan, sen tiedän jo nyt.

IMG_9245

Vaikka järki on syytä pitää matkassa mukana, kannattaa aina kuitenkin laittaa onnellisuus etusijalle. Joskus nämä kaksi kulkevat käsikädessä, toisinaan eivät. Elämässä kannattaa yksinkertaisesti tehdä asioita, joista nauttii sillä aikamme täällä on kuitenkin rajallinen. Toisaalta mietin muutoksia myöskin aina askeleena kohti tuntematonta, mutta mahdollisesti jotain vallan uutta josta ei loppupeleissä tiedä minne se tie johtaakaan. Jos jäämme vuosikausiksi oravanpyörään joka ei tunnu oikealta, emme voi tietää mitä muuta elämä voisi olla.

Näin itse siis ajattelen ja tahdonkin kannustaa jokaista tekemään välillä niitäkin valintoja, jotka ehkä pelottavatkin. Toisinaan pelko voi kertoa siitä, että sen pelon takana onkin jotain erityisen hyvää.

IMG_9240-001

Loppuun vielä ote Coelhon kalenterin Huhtikuun ”kuukausitekstistä”, joka on on mielestäni niin osuva ja sopii nimenomaan muutosten huhtikuulle.

”Ihminen voi keskittyä elämänsä aikana joko rakentamiseen tai puutarhanhoitoon. Rakentajien työ saattaa viedä vuosia, mutta jonain päivänä rakennus on valmis. Sillä hetkellä he pysähtyvät ja jäävät omien seiniensä vangeiksi. Elämä menettää merkityksensä rakennustyön päättyessä. Mutta on olemassa myös niitä jotka kylvävät. He joutuvat kärsimään ajoittaisista myrskyistä ja vuodenaikojen rajuista vaihteluista, ja harvoin lepäävät. Mutta toisin kuin rakentajien rakennus, puutarha jatkaa ikuista kasvuaan. Ja vaikka se vaatii jatkuvaa huolenpitoa, elämä on sen ansiosta puutarhurille yhtä suurta seikkailua.” -Brida

Onnellista keskiviikkoa jokaiselle! ♥

On my way

21 vastausta artikkeliin “Muutosten tuulet”

 1. Mahtavaa, että sulla on mahdollisuus tehdä noin! Täällä Fitfashionilla ainakin Eevi teki vastaavan päätöksen ihan positiivisin seurauksin ja kyllähän sitä aina pääsee takaisin toimistohommiin, jos jossain vaiheessa alkaa siltä tuntua.

  Ihana putiikki muuten tuo Kampin liike! Pakko aina joka kerta käydä siellä hypistelemässä kaikkea :)

  ”Only thing permanent in life is change.”

  • Kyllä näinpä. Aikansa kutakin ja siinä vaiheessa, kun tuntuu sille että pitää lähteä niin pitää lähteä.

   No niinhän se on! Löysin jo vaikka mitä ihanaa ostettavaa vaikka vasta pari kertaa piipahtanut. ;) Tule joskus moikkaamaan jos tulet käymään ja olen töissä. :)

 2. Älä vastaa jos on liian henkilökohtainen kysymys, mutta vaihdatko työpaikkaa puhtaasti siitä syystä, että haluat uusia tuulia vai olitko oikeasti tyytymätön vanhassa työssäsi? :)

  • Se, että tekstin otsake on ”uusia tuulia” ei nyt periaatteessa tarkoita sitä, että kaipaisin vain uutta ja siksi irtisanouduin.

   Olen ollut tässä toimistotyössä yli 2 vuotta ja pitkään miettinyt ettei työ ehkä kuitenkaan ole minua varten. Siinä siis se painavin syy. En oikeastaan kokenut, että voisin enää edetä yrityksessä tai kohdata itseäni kiinnostavia uusia haasteita. Mielestäni tuossa vaiheessa on hyvä lähteä, kun fiilikset ovat tuollaisia. :)

  • Kiitos! Joo mäkin olen innoissani. :) Ja tuo kalenteri on kyllä ihana. Sieltä saa niin usein jotain uutta ja rohkaisevaa!

  • Olis kiva nähdä tää sun huulilla myös! Oon miettiny tän ostamista pitkään :D

  • Eikö muka ole ollut? :O Tuo on ehdoton lemppari kirkkaammista punista! :)) Koitan muistaa laittaa johonkin kuviin huulille.

  • En ainakaan muista:)

   Tuo näyttääkin ihanan vadelmaiselta jos sitä voi niin kuvata! Kiva:):)

 3. Todella hyvä juttu sulle ja oon hyvillä mielin sin puolesta. Itsellä alkoi muutos ainakin hetkeksi kun pöen nyt vaihdossa. Saas nähdä mitä matkalta jää pysyväksi muutokseksi. :)
  Oon tässä ainakin jo oppinut että mä stressaan paljon vähemmän kuin olin ajatellut. Liikkuttua tulee kanssa huomattavasti enemmän kun on pakko kävellä joka paikkaan. :D

  • Kiitos! :)

   No vaihtohan on todellakin uusia tuulia, cool! Uusi kulttuuri ja ihan uudet jutut. :) Nautihan!

 4. Onnea Jutta! Ihanaa että olet lähtenyt tekemään sitä mikä tuntuu hyvältä! Ihailen rohkeuttasi! :) parasta on, että olet itse tyytyväinen päätöksiisi! <3

  • Kiitos paljon! Samaa mieltä, parasta elämässä on ehdottomasti tehdä asioita joista itse nauttii. :)

 5. Postauksesi osui omaan tilanteeseeni täydellisesti, sillä irtisanouduin myös nykyisestä toimistotyöstäni. Ensi kuussa olisikin sitten muutto uuteen kaupunkiin ja täysin uudet tuulet! Myyjän töitä itselläkin tiedossa alkuun ja mahdollisesti opiskelua. Nyt jännittää mutta toivottavasti oikealla suunnalla ollaan :) voi olla alkuun outoa kun on pitkään tottunut siihen perus 08-16 toimistotyöaikaan.. :D

  Ihanaa kevättä Jutta ja onnea uusiin kuvioihin! <3

  • Ihanaa, onnea sinnekin! Itse olen todella innoissani muusta kuin 8-16 arjesta joten passaa! ;)

 6. Olen ihan innoissasi puolestasi, todella inspiroivaa! Joskus muinoin erään ihmissuhteeni päätyttyä oli todella rankkaa jäädä vanhaan työpaikkaan. Oli kamalaa kun työ oli sama, mutta viikonloppuna ei ollut enää mitään mitä odottaa. Vaihdoin silloin hetkeksi uuteen työhön ja mukaan tuli myös uusi ihmissuhde. Kumpikaan ei kestänyt, ei ihmissuhde eikä työ, mutta muistot jäivät. Muistelen sitä aikaa hymyillen. Järkeviä kaikki siirrot eivät välttämättä ole, mutta sen me onneksi saamme määritellä itse mikä on järkevää omasta mielestämme ;) lähti ehkä hieman sivuraiteille mutta pointtina oli se että kun luopuu jostain saa tilalle jotain uutta ja hyvää. Ihan jo sekin jos perusarjessa tekee jotain välillä toisin, esim kulkee eri reittiä töistä kotiin, tai muuten rikkoo kaavaa, saattaa se tuoda mukanaan jotain kivaa. Mielenkiinnolla odotan miltä muutos on tuntunut :)

  • Totta! Harvemmin itselleni on ainakaan niin käynyt, että oikealta tuntuva valinta olisikin osoittautunut huonoksi. Mielenkiinnolla siis tulavaa kohden! ;)

   Ja ihanaa, kun jaksatte innostella mun kanssa. Super juttu!! :) Ihanaa kevättä!

 7. Onnea Jutta, upeaa että olet noinkin rohkeasti lähtemyt toteuttamaan unelmiasi! :)

  • Kiitos! Aika pitkän harkinnan se vaatikin. Nyt ajoitus tuntuu juuri oikealta ja By the wayn vapaa paikka tuli niin täydelliseen saumaan. I am happy!! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta