Herkullinen ja nopea siemennäkkäri (GL, M)

Vaikka kulunut viikko olikin monin tavoin tapahtumarikas ja ihana, olen silti odottanut viikonloppua. Tällä kertaa luvassa ei ole kuitenkaan pelkästään lepäilyä, vaan suunnataan tyttöporukalla Tallinnaan juhlistamaan ystäväni syntymäpäiviä 30-luvun henkeen. Aurinkoa, kylpylämeininkiä, hyvää ruokaa, shoppailua, ”Gatsby-tyylejä” ja kuohuvaa. En olekaan hetkeen Tallinnassa käynyt, joten on kyllä hyvin virkistävää! Tallinnassa pidän eritoten siitä, että vaikka se on lähellä Suomea on se kuitenkin riittävän kaukana tuntuakseen pieneltä irtiotolta. Aurinkoakin on luvattu viikonlopulle, joten aina vaan paranee!

Eilen illalla innostuin viikonloppusiivoilujen lomassa tekemään pientä suolaista purtavaa, nimittäin siemennäkkäriä. En muista olenko joskus jonkunlaisen reseptin blogissani jakanut, mutta tällä kertaa tähän näkkäriin tosiaan tuli neljää eri siemenlajia. Aika tuhtia tavaraa ja ei missään nimessä niin kevyttä, kuin monet kaupan näkkärit… Silti todella hyvää ja mikä parasta, super helppoa tehdä! Jälleen ollaan tämän perus kysymyksen äärellä, miksi ostaa valmiita lisäaineilla ympättyjä tuotteita, kun itse saa tehtyä niin hyvää ja vieläpä helposti? Tämä siis aina säännöllisesti myös itselleni muistutuksena.

IMG_9560-5

Siemennäkkileipä (GL, M) / 1/2 pellillistä

 • 2 luomu kananmunaa
 • Ripaus vuorisuolaa
 • 1,5 dl vettä
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 2 rkl kaurajauhoja
 • 0,5 dl kurpitsansiemeniä
 • 0,5 dl seesaminsiemeniä
 • 1 dl pellavansiemeniä
 • 1 dl auringonkukansiemeniä

(Siementen suhteita voi muuttaa haluamaansa suuntaan ja lajeja vaihdella.)

Sekoitetaan kaikki aineosat kulhossa kunnolla sekaisin ja levitetään leivinpaperin päälle tasaiseksi ”laataksi”. Paistetaan uunin keskitasossa 150 asteessa noin 10-15 minuutin ajan. Annetaan jäähtyä jääkaapissa hetki ennen nautiskelua. Itse laitoin päälle Oatlyn maustamatonta maidotonta tuorejuustoa, super hyvää!

Koska näkkäri sisältää kananmunaa, säilytän näitä jääkaapissa. Varmasti muutaman päivän ajan säilyy myös huoneenlämmössä, mutta ehkä ennemmin hieman varovainen kuin ottaa jonkun ruokamyrkytyksen. :)

IMG_9550

Eipä siinä sitten muuta kuin oikein ihanaa lauantaita sinne ruudun toiselle puolen! Ja jos joku ihmettelee, niin BaByliss -arvonnan voittajan julkistan viimeistään maanantaina jolloin laitetaan sitten voittajalle laite postiin. Pahoittelut pienestä viiveestä.

PS. Muistattehan, että minua voi seurailla Instagramissa nimimerkillä @judezzi

On my way

4 vastausta artikkeliin “Herkullinen ja nopea siemennäkkäri (GL, M)”

 1. Hei, voisitko kertoa sanasen tuosta Oatlyn ”tuorejuustosta”, että millaista se on? Olen maidoton ja kiinnostaisi kokeilla, mutta en ole vielä saanut ostetuksi, kun vähän epäilyttää se maku.
  Ja muuten tuosta siemennäkkärin säilyvyydestä, niin on säilynyt minulla huoneenlämmössä melkein viikonkin, enkä saanut ruokamyrkytystä. :)

  • Aaah, no ehkä vaan olen ollut ylivarovainen. :D

   Mä tykkään sen mausta todella paljon! Ei uskoisi maidottomaksi kuten ei suurinta osaa merkin tuotteista. :)

 2. Kiitos ohjeesta! Olenkin etsinyt vähän tuhdimman siemennäkkärin ohjetta ja tämä vaikuttaa lupaavalta. Oatlyn PåMackan on kyllä ihan superhyvää, kun siinä ei puske jokin tietty maku selvästi muiden yli niin kuin esimerkiksi Violifen tuotteissa kookos. Tämä maitovammainen kiittää :)

  • Hyvä jos tulee tarpeeseen. =)

   Samaa mieltä! Ne Violifen tuotteet on osittain tosi ällöjä… Kerran ostin sitä levitettä ja se oli jo koostumukseltaankin niin semmosta jämäkkää, että mietin vaan ettei voi olla kovin puhdasta. Ja kookos maistuu aika pitkälti läpi.

   Pizzassa tykkään kyllä toisinaan käyttää sitä heidän juustoaan ja se kyllä toimii toisin kuin nuo ”tuorejuustot”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta