Paras valmis hummus

Falafelit ja hummus ovat ehdottomasti yksi lemppari ruoistani, ellei jopa ihan lemppareista lempparein. Voisin vaikka elää kyseisellä yhdistelmällä, siihen sivuun salaattia niin avot! Erityisesti Fafaksen meze-lautanen on ehkä maailman paras. Hummusta tulee ravintolaruoan lisäksi tehtyä aina silloin tällöin myös itse, mutta aika usein ”sorrun” kaupasta ostettavaan valmiiseen sellaiseen. Se miksi näin teen johtuu siitä, että olen löytänyt yhden ihan mielettömän hyvän hummuksen jota myydään useimmissa K-Marketeissa.

Kyseessä ei ole mikään kuukausitolkulla säilyvä ”valmiseines”, vaan suomalainen Helsingissä käsin tehty Baba chili hummus. Tämä hummus säilyy avattuna 3 päivää ja avaamattomana 10 vuorokautta, ei paha. Hummus on pakattu muovirasiaan eli se on koostumukseltaan ihanan tuoretta ja pehmeää. Tuon tuoreen fiiliksen lisäksi maku on aivan täydellinen tällaiselle chilin rakastajalle, nam! Tykkään tästä vaan todella paljon ja pakko sanoa, että painii kyllä ehdottomasti samassa sarjassa useimpien ravintolahummusten kanssa. Omatekemänikin jää melkeimpä kakkoseksi… Myös gluteeniton, maidoton ja laktoositon -merkinnät löytyvät purkin kyljestä.

IMG_9995IMG_0010-3

Itse olen tosiaan ostanut omat Babani K-Kaupasta, mutta juuri bongasin, että kyseisiä tuotteita voi tilata myös netistä osoitteesta baba.fi, jos jotain siis sattuu kiinnostamaan. :) Ja tämä ei tosiaan ole mikään maksettu mainos vaan ihan puhtaasti oma suositus! Mielestäni on ilo jakaa hyvää jos jotain sellaista sattuu löytämään. Harvoin kaupoista enää tänä päivänä löytää oikein mitään herkullista ”valmisruokaa”, joka ei ole täynnä e-koodeja…

Onko joku muukin kenties bongannut nämä kyseiset hummukset kaupan hyllyltä ja ehkä jopa testannutkin? Mikä mahtoi olla tuomio? ;)

On my way

2 vastausta artikkeliin “Paras valmis hummus”

 1. Moi! Yksi hummusfani ilmoittautuu. Sandron hummus on suosikkini, mutta täytyy tuo Fafa’s joskus testata! Amerikassa au pairina ollessani ostin Whole Foodsista aina ihanaa paikan päällä tehtyä hummusta 😍 melkein poru pääsee, kun kaiholla muistelen koko kauppaa yleensäkin.

  Mä en oo vieläkään ”ehtinyt” ja raaskinut tätä Baban hummusta ostaa, vaikka sitä monesti olen K-kaupoissa katsellut, johtuen hieman hinnasta, sekä sen lyhyestä säilyvyydestä avaamisen jälkeen (mikä tietty hyvä, koska tuoreus, lisäaineettomuus, mutta myös huono, koska asun yksin –> syön yksin).

  Mä oon tykästynyt Lidlin hummukseen, joka on mielestäni parempaa kuin omatekemäni. Lisäksi olen koukussa Perheleipurin kaurarieskaan, jossa ei ole muita viljoja. Sitä oli tänään taas saatava, kun olin supernälkäinen keskiviikon jumppaputken jälkeen. No kävin sitten läpi Postitalon ja Kampin K-kaupat ja 2 Alepaa, eikä rieskasta havaintoakaan (jos ei ”hintalappua” lasketa). Olisin niin tarvinnut tähän hätään. Kotiin päästyäni päätin lähteä kohti Bulevardin S-marketia ja puolessa välissä matkaa huomasin unohtaneeni rahat kotiin, takaisin kotiin ”lihakset” sauhuten ja pyörä suoraan talviteloilta alle –> hylly tyhjä. Mähän sit reippaasti leipasin semmoset ite. Ei ne nyt ihan samanäköisiä olleet, mutta hyviä oli hummuksen ja itse kuningasaterian kera. Hintaa 200 g hummuspurkilla on vain 1,99 euroa.

  Yritän pääsääntöisesti suosia K-kauppoja ja tietenkin aina valmistuotteissa plussaa, jos on kotimainen (valmistuotteita nyt muutenkin kovin vähän tulee syötyä). Ostankin yleensä Lidlistä vain vichyt, pakastepinaatin, tillin ja tomaatit (+ jotain sattumia silloin tällöin) :D mutta tää hummus on sellanen hidden treasure, joka vaan maullaan houkuttelee kerta toisensa jälkeen ostamaan. Houkuttelee monia muitakin, sillä aika usein ovat loppu :D Eikä tässäkään paha sisällysluettelo ole: 37% kikhernettä, rapsiöljy, vesi, seesamtahna (seesaminsiemen, seesamiöljy), suola, sitruunahappo, valkosipuli, pippuri ja 2 säilöntäainetta (sorbiinihappo, bentsoehappo). Tänään ostetun purkin päiväys on 19.4.2016 ja säilyy avattuna siihen saakka.

  Ootko kokeillut?

  • Juustokuminaa mä rakastan ja tässä sitä ei ole, mutta en ole edes huomannut sen puuttumista :O Hassua! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta