Hyvää gluteenitonta pizzaa?

Gluteenittomat tuotteet tuovat monelle mieleen mauttomat ja kuivat käntyt. Pakko sanoa, että itsekin näin ajattelin aikaisemmin ja osittain se valitettavasti pitää edelleen paikkansa. Gluteeniton voi olla joko todella pahaa tai sitten erittäin hyvää. Itse pyrin nimenomaan leipomaan noita jälkimmäisiä ja sen vuoksi saatan hioa monia reseptejä useamman kerran siihen oikeaan suuntaan, jolloin se lopulta löytää täydellisen muotonsa.

Otetaan nyt esimerkkinä nimenomaan pizza. Olen syönyt pizzani nyt gluteenittomana muutaman vuoden ajan ja joka kerta se maistuu erinomaisesti. Ei tarvitse edes irvistellä vaan päinvastoin. Etenkin kotona tehtynä pohjasta tulee juuri sellainen, kuin siitä haluaa tulevan. Myös Weeruskan gluteeniton pohja on tuttu ja turvallisen maukas. Kiteytettynä, sen gluteenittoman pizzan ei todellakaan tarvitse olla välttämättä kuiva ja mauton jos niikseen tahtoo. Ja mikä parasta, pizzan jälkeen ei tarvitse kaatua sohvalle ähkyssä tai kärsiä hirveistä vatsakivuista. Vatsakin pysyy littanana vaikka olisi juuri syönyt miehen annoksen. :)

IMG_0052-3

Jaan teille nyt reseptin, jolla olen pizzani tehnyt monta monituista kertaa ja jonka koen hyväksi. Jauhoja voi vaihdella mielensä mukaan, mutta määrät ovat kutakuinkin ohjeen mukaiset. Ja tosiaan yksi muutos jota myös suosittelen, on hiivan vaihtaminen leivinjauheeseen. Eroa ei juurikaan huomaa muuta kuin olossa.

Herkullinen gluteeniton pizza (2:lle)

 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl vuorisuolaa
 • 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
 • 4 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytin 1,5 dl kaurajauhoja (ihan parhaita pizzassa!!), 1 dl tattarijauhoja ja 1,5 dl Semper gluteenitonta jauhoseosta).

Täytteet:

 • 300 g Luomu jauhelihaa
 • Kourallinen laktoositonta fetajuustoa
 • Ananasta
 • Pizzamaustetta
 • Luomu tomaattimurskaa
 • Maidotonta Violife juustoraastetta
 • Rucolaa

Sekoitetaan pohjan ainekset keskenään ja annetaan kohota pieni hetki ennen pellille levitystä. Ruskistetaan ja maustetaan jauheliha, sekä viimeistellään pizza ennen uunia täytteillä. Paistetaan uunin keskitasossa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Jälleen muistutan, että omistan söpön miniuunin, jolla lämmitys ajat ovat yleensä miltei kaksikertaiset normaaliin uuniin nähden. :) Eli älä polta, seuraile tilannetta. Sinun uunillasi 10 minuuttia saattaa olla riittävä aika.

Oikein ihanaa perjantaita jokaiselle. Täällä suunnataan jo kohta unten maille, sillä viikko oli sen verran väsyttävä. Nukkukaahan hyvin! :)

IMG_0059

On my way

4 vastausta artikkeliin “Hyvää gluteenitonta pizzaa?”

 1. Pakko laittaa tänne meidän talouden vakkari pitsa pohja muidenkin kokeiltavaksi. Ohje alkuperin Venla Savikujan blogista ja sieltä voi tarkastaa tarkat määrät, itse en ikinä mittaa. Eli pohja sisältää porkkana- ja kukkakaaliraastetta, muutaman munan ja mozzarella juustopallon sekä vähän pitsa päälle tulevaa juustoraastetta ja mausteet. Lupaan että on oikeasti TODELLA hyvää! Kuulostaa kamalalta ehkä mutta todella mehevä ja maukas pohja kyseessä. Mies jopa sanoi viime kerralla että tuli paras pitsa mitä hän on moneen vuoteen syönyt. :D

  • Olen itsekin joskus kokeillut kukkakaalipizzaa mutta se ei ollut mielestäni niin hyvää kuin jauhoihin tehty. Nämä tosin ovat niitä makuasioita. :) Oma vatsani ei myöskään siedä kovin hyvin kaaleja joten senkin puolesta parempi tehdä jauhoihin. Mutta varmasti hyvä resepti tuokin! Pääasia, että muukin pizza kuin vehnälätty maistuu. :))

 2. Moikka,
  Kiva kun laitoit tämän ohjeen! Oon pitkään etsinyt hyvää gluteenitonta pohjaa ja tämä lähtee pian testiin! :)

  • Joo! Kiva jos tulee tarpeeseen. :) Jauhoilla pystyy aika paljon vaikuttamaan pohjan makuun ja toki sitten kunnon mausteet täytteisiin.

   Sain tästä ohjeesta kehuja juuri vloppuna eli toivotaan, että myös sinulle maistuu! :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta