Synttärihumua Tallinnassa

*Yhteistyössä Viking Line

Muutama viikonloppu sitten vietimme kuuden hengen tyttöporukalla ystäväni syntymäpäiviä Tallinnassa. Instagramissa minua seuraavat (@judezzi) varmasti huomasivatkin päivityksiä laivalta, sekä illan teemajuhlista ”Gatsby-henkeen”. Reissu oli niin hauska ja onnistunut, että vieläkin hymyilyttää. Tällaisia tyttöjen minilomia pitäisi tehdä ehdottomasti useammin! Tallinna on vieläpä niin lähellä, että sinne hurauttaa vaikka ihan extempore.

12422284_10156577821490548_845948206_o-001

Aloitimme matkamme Katajanokan terminaalista ennen puolta päivää *M/S Viking LIne XPRS-laivalla, jonka kyydissä matkasimme Tallinnaan muutamassa tunnissa. Aurinko paistoi ja kevään merkkejä oli ilmassa. Matka sujui synttäritunnelmissa kuohuvalla skoolaten, kannella kuvaillen ja yhdessäolosta nauttien. Tehtiin me muutamat ostoksetkin laivan Tax Freessa ja sain pari matkaseuralaistakin ostamaan testiin Chanelin kasvojen itseruskettavan. Tuo tuote lähti jälleen minunkin matkaan vakkarini Guerlainin KissKiss Lipliftin lisäksi. Itse hyödynnän siis aina selektiivisten ostosten tekemiseen nimenomaan verovapaata shoppailua. Ostan vaikka kerralla useamman purkin jotta saan ne hieman edullisemmin.

IMG_9657IMG_9634IMG_9652-2IMG_1437

Minähän rakastan Tallinnaa ja matkaan sinne aina hyvin mielelläni. Monille se on ehkä mielikuvaltaan sellainen suomituristien tyyssija mutta itse ajattelen niin, että kaikki on kiinni omasta asenteesta ja siitä miten matkansa käyttää. Me nautimme hyvästä ruoasta, juomasta, laivamatkoista, teemajuhlista, spasta ja yleisesti ihan vaan Tallinnan aurinkoisesta säästä. Ajankohdaksemme sattuivat nämä kevään ensimmäiset lämpimämmät päivät ja Tallinnan päässä tuli istuttua jopa terassilla auringosta nauttien. Oli niin lämmin!

Myös kaupungin hinta-taso miellyttää. Ravintoloissa on edullisempaa jos osaa valita ne oikeat paikat ja Vanha Kaupunki on ihan suosikkini! Yleisesti ottaen ajallisesti Tallinnan vierailulle tällainen la-su reissu on oikein passeli. Ehtii tekemään asioita ilman kiirettä mutta aika ei kuitenkaan käy pitkäksikään.

Sunnuntaina palasimme Suomeen tutun Viking Line XPRS:n kyydissä ja laiva lähti matkaan vasta 16.30. Olikin mukavaa, että myös tuolloin oli aikaa nauttia menosta Tallinnan päässä vaikka se väsymys ehkä hieman kaikilla painoikin… Aikaa kuitenkin oli ja olisi ollut vaikka shoppailulle jos niikseen olisi päättänyt. Itse skippasin tällä kertaa kaupat vaikka pitkään mietin jaksaisinko lähteä koluamaan Bershkan ja Stradivariuksen.

IMG_9663IMG_9665-2

Paluumatkalla oli kiva viettää aikaa sviitissä, johon saimme laskea tavarat ja levätä hyvin syödyn alkuillan dinnerin jälkeen. Ruokailimme nimittäin vatsamme täyteen Bistro Buffetissa, jota voin suositella lämpimästi! Aivan ihana kattaus erilaisia salaatteja, lämpimiä ruokia ja vitsit se jälkkäripöytä… Herkkuhirmun unelma!! Ehdottomasti jos miettii ruokailua laivalla, kannattaa valita buffet. Siinä on rahalle vastinetta ja pääsee maistamaan hieman erikoisempiakin juttuja. Myös lapset on huomioitu lasten buffet-pöydällä jossa taisin itsekin käydä vähän varkaissa… 😉

IMG_9680-2IMG_9675-2IMG_9698-2IMG_9693-3IMG_9689-2

Reissumme oli kokonaisuudessaan oikein hyvin onnistunut ja jäi kyllä ehdottomasti Tallinna kaipuu. Kesällä uudestaan! Ja ehdottomasti joku kerta vieläpä ihan extempore. 😉

Onko täällä muita Tallinnasta pitäviä? Teettekö usein minilomia Suomenlahden toiselle puolen?

Kommentit (4)
  1. Voi hyvänen aika, heitä nyt tuo kulahtanut ja rikkinäinen LV roskiin. Näyttää nololta.

    1. Hahah, se on jo aikoja sitten pois myyty. Jos yhtään kierrätyksestä (ja maapallosta) on kiinnostunut, asioita ei heitetä roskiin…

      Mutta ei kyllä lähtenyt kiertoon sen nolouden vuoksi vaan siksi, ettei käyttöä ollut. 😉

  2. Käymme mieheni kanssa noin joka toinen kuukausi Tallinnassa ja olemme jopa haaveilleet sinne muuttamisesta. Rakastan Tallinnan kahviloita ja ravintoloita! Meille on muodostunut jo useita ”kantapaikkoja” joihin ajaudumme aina uudestaan. Toki etsimme aina uusiakin kokemuksia 🙂 Näissä ko. paikoissa ei juuri muita suomalaisia näy ja jätämme muutenkin turistipaikat suosiolla muille. Tallinnan ravintolakulttuuri on todella korkeatasoista enkä ymmärrä miksi ihmiset eivät ota selvää hyvistä, paikallisten suosimista ravintoloista vaan suosivat ketjuravintoloita tai muita turistien täyttämiä paikkoja (näissä harvoin ruoka on tasokasta). Esimerkiksi TripAdvisor ei todellakaan kerro koko totuutta Tallinnan ruokatarjonnasta, koska harvoin paikalliset käyvät kirjoittamassa kommenttejaan ja kokemuksiaan sinne… Tämän romaanin voisi tiivistää seuraavasti: kyllä, rakastan Tallinnaa ja se on jollain tavalla henkinen kotikaupunkini <3

    1. Kuulostaa hyvältä, Tallinna on niin ihana! Ja samaa mieltä, hyviä paikkoja on tosiaan Tripadvisorinkin ulkopuolella. Kyseinen toiminto on kuitenkin matkaajalle erinomainen apu ja ainakin omat kokemukseni kyseisestä palvelusta ovat olleet aina ulkomailla positiivisia. Helppo tapa selvittää missä on hyvää syötävää.

      Pari raflaa joista itse Tallinnassa pidän ovat Rataskaevu ja Chicago. Molemmissa edulliset hinnat ja hyvää ruokaa. 🙂 Olisiko sinulla antaa suosituksia tulevaisuuden varalle?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *