Kyllästyttääkö suklaamunat?

Oikein ihanaa pääsiäistä! Nyt mennään jo toisessa vapaapäivässä, onneksi kaksi vielä jäljellä. Omat vapaani menevät lähinnä blogin, treenien, ystävien, levon ja hyvän ruoan parissa. Eilinen tuli oltua lähinnä kotihuudeilla mutta tänään illalla dinnerille Pastoriin ja huomenna Weeruskaan testaamaan heidän ihka ensimmäinen brunssinsa. Odotan innolla etenkin tuota brunssia, sillä Weeruskasta muuten niin kovin pidän. Odotukset ovatkin korkealla. Tämä kaupunki kaipaa ehdottomasti lisää brunssimestoja niiden suosion jatkuvasti kasvaessa! Tuntuu nimittäin, että aina pöytää varatessa paikat ovat jo ihan täynnä. Ja vaikka tosiaan tekisit varausta jo alkuviikosta…

Mutta sitten taas herkuttelun pariin. Torstaina tuli syötyä pari suklaamunaa joten eilen tein iltapalaksi hieman terveellisempää herkkua, kaurapaistosta. Tuo oli jossain kohtaa suuri suosikkini ja vuoka hedelmineen tulikin heitettyä aika useasti uuniin. Nyt viime kerrasta oli vierähtänyt aikaa, joten olipas aika tehdä jälleen tuota terveellistä hyvää. Jäätelöä ei tällä kertaa pakkasesta löytynyt, joten nautin paistoksen hunajakuorrutteella. Oli silti herkullista. Ehkä jonkun makuun liian ”tylsää” mutta itse pidän tällaisista ihan tavallisista luonnollisista mauista. Olen muuten pistänyt merkille, että mitä vähemmän syö keinotekoisia ja valkoisella sokerilla ympättyjä asioita, alkaa nämä tavallisemmatkin maut maistamaan ihan eri tavoin. Makuaistimme tottuu esimerkiksi tulisuuteen tai makeuteen. Sitä voikin hyvin harjoittaa. :)

IMG_0490-2

Herkullinen kaura-hedelmäpaistos (GL, M)

  • 2 luomu omenaa
  • 3 pienehköä päärynää
  • 1,5 dl kaurahiutaleita (halutessaan gluteeniton)
  • 1 rkl kanelia
  • 0,5 dl luomu kookosöljyä
  • Luomu hunajaa

Lämmitetään uuni 200 asteeseen  ja siivutetaan hedelmät voideltuun uunivuokaan. Kaadetaan päälle kaurahiutaleet, sula kookosöljy, sekä kaneli. Kaneli kannattaa sirotella koko paistoksen päälle kauttaaltaan ja sitä voi halutessaan laittaa runsaamminkin. Tuo ihanan vivahteen paistokseen tuoksun lisäksi. :) Paistetaan uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmenneet ja kaurahiutaleet ovat saaneet hieman kauniimpaa väritystä. Nautitaan sellaisenaan hunajan tai jäätelön kera.

Ihanaa lankalauantaita jokaiselle! 

IMG_0505

On my way

2 vastausta artikkeliin “Kyllästyttääkö suklaamunat?”

    • Kookosöljysulalla tai vastaavasti voilla. :) Mukavat loppupääsiäiset sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta