Ihana pakuri

Ensikosketukseni pakuriin ei ollut mitenkään mieluisa. Taisin juoda sitä pelkän kuuman veden kera, jonka jälkeen meinasin yökätä. Kuten olen kuitenkin monesti todennut, makuihin tottuu -myös niihin ei niin herkullisiin. Koska tiesin tuon suomalaisen superfoodin terveysvaikutukset, halusin totutella vaikka väkisin. Tänä päivänä olenkin tilanteessa, että pakuri uppoaa helposti aamukahvin kera tai vastaavasti jopa ihan kuumaan veteen sekoitettuna. Nykyään pidän sen mausta ja nautiskelen sitä mielihyvin muutaman kerran päivässä.

IMG_0376-2

Itse tykkään käyttää CocoVilta saatua pikapakuria, jota ei tarvitse hauduttaa, keittää tai esikäsitellä vaan se on heti valmis nautittavaksi. Se miksi sitten tahdon pakuria suosia johtuu pääosin sen yleiskuntoa kohentavasta vaikutuksesta. Olen nyt puolen vuoden sisään syönyt kaksi antibioottia, joista toinen kunnon vahva 15 päivän ”hevoskuuri”. Tiedostan, että kehoni puolustusjärjestelmä ei ole tällä hetkellä parhaimmillaan ja joudunkin nauttimaan sen kohentamiseksi mahdollisimman paljon vitamiineja, antioksidantteja ja superfoodeja. Pakurin yksi tunnetuimmista vaikutuksista on nimenomaan sen yleiskuntoa kohentava vaikutus ja se, että pakuri torjuu tulehduksia. Uskonkin vahvasti, että näillä pienillä valinnoilla voin kuroa parempaa yleiskuntoa takaisin. Puhtaan ja ravinteikkaan ruoan lisäksi.

Käytän pikapakuria aamukahvissani (luomukahvia), johon laitan 1/2 teelusikallisen lisäksi myös luomu kookosöljyä ja maidotonta kookos-mantelijuomaa. Halutessaan koko setin voi blendata tai sekoitella yksinkertaisemmin kupissa sekaisin. Tämä on minun ”bulletproof-kahvini”. Kahvin ei tosiaan tarvitse olla pelkästään kehoa happamoittava asia, vaan siitä voi tehdä parempaa ja ravintorikastakin muutamien lisukkeiden avulla.

IMG_0390-2-2

Yksi positiivinen vaikutus jonka olen pakurin huomannut aikaansaavan on rauhoittava olo. Jos kahvi itsessään tekee meistä jopa hyperaktiivisia, pakuri pelkkään kuumaan veteen sekoitettuna rauhoittaa. Se onkin erinomainen iltajuoma, jolla kehoa saa rauhoiteltua unta varten. Myös vatsavaivoihin pakurin sanotaan tuovan helpostusta. Itse en oikein osaa tätä kohtaa vielä allekirjoittaa mutta toivon mukaan pidemmällä aikavälillä tulevaisuudessa?

Pakuria saa tosiaan Suomestakin, eli teille jotka pelkäätte ulkomaalaisia superfoodeja tässä on erinomainen kotimaasta saatava luonnontuote. Pakurin lisäksi on pakko vielä mainita toisesta super antioksidantista, jonka otin viime viikolla käyttöön. Kyseessä on Biomedin valmiste nimeltään Garlivita. Kallis mutta uskon, että hyvin toimiva. Äitini suositteli kyseistä luontaistuotetta minulle sillä hän on syönyt sitä jo kymmenen vuoden ajan. Hän on todella harvoin sairaana eikä ole syönyt antibiootteja vuosiin. Katsotaan millaiset ovat vaikutukset omaan kehooni. :)

Tuleeko teidän suosittua pakuria? Jos niin kuinka sen nautitte, kahvissa vai kenties smoothieissa, ruoaan seassa tms.? 

On my way

2 vastausta artikkeliin “Ihana pakuri”

  1. Keitän pakuriteen itse jauhetusta pakurista ja säilön valmiin nesteen lasipullossa jääkaapissa. Heitän sitä kahviin, smoothien, tuorepuuroihin ja ruokiin nesteeksi ja ihan sellaisenaan teenä ja kylmänä juomapullossa. Tykkään mausta sekä kylmänä että kuumana :) Minua pakuri kuitenkin piristää, joten iltateeksi en voi sitä juoda.
    Kiinnostava tuote tuo pikapakuri! Ei menisi aikaa esikeittelyyn :D

    • Kuulostaa hyvältä. :) Voisipa itsekin kokeilla laittaa vähän laajemmin erilaisiin ruokiin. Ja kyllä, itselleni tuo sopii todella hyvin kun ei tarvitse säätää sen keittelyn kanssa. Helppoa ja nopeaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta