Oletko onnellinen?

Mitä on onnellisuus? Onko se toisista ihmisistä riippuvaista hyvää, vai onko onni meissä itsessämme? Aristoteles sanoi onnellisuuden olevan elämän päämäärä. Jos ihminen pyrkii jatkuvasti hyvyyteen, hyvät teot seuraavat itsestään tällaista kulkijaa tehden meistä onnellisia ja hyvinvoivia.

Itse uskon hyvin pitkälti tuohon ja ylipäänsä ajatukseen siitä, että jos kohtelemme ihmisiä hyvin olemme kokonaisvaltaisesti onnellisempia. Teoilla on siis merkitystä vaikka onnellisuus ei sinällään välttämättä vaadi mitään super erikoisia ponnisteluja. Myös karma on asia johon uskon. Jos olemme pahoja muille, se kostautuu pahana meille. Karma is a biatch.

IMG_0878

Joku aika sitten minulta kysyttiin olenko onnellinen? Jäin miettimään asiaa ja niitä seikkoja jotka vaikuttavat onnellisuuteeni. Työ, ihmissuhteet, koti, vapaa-aika, harrastukset, terveys… Moni ajattelee, että parisuhteessa elävät ovat huomattavasti onnellisempia ja tasapainoisempia kuin sinkut. Olen itseasiassa lukenutkin tästä joskus jotain tutkimuksia, joihin en sinällään välttämättä haluaisi uskoa. Mutta kaippa se niin on? Ihmisellä on kuitenkin jonkunlainen luontainen syvä tarve hakea elämäänsä rakkautta ja löytää ihminen (tai jokin), joka täyttää sen jonkun tyhjiön. Tai ainakin useimmilla meistä.

Itse en kuitenkaan tahdo miettiä onneani toisen ihmisen kautta. Tahdon luoda onneni itse, tehdä elämästäni sellaista jota on ilo elää. Tottakai rakkaus on yksi suurimmista asioista mutta rakkauttakin voi olla niin monenlaista. Se ettei juuri nyt, tai ehkä koskaan ole sitä lopun elämän sielunkumppania ei saa määritellä onneamme. On osattava rakastaa elämää sellaisenaan. Opittava ajattelemaan, että asioilla on aikansa ja paikkansa. Otettava vastaan se mitä elämä eteen tuo.

IMG_0915

Onnellisuus on parhaimmillaan arkipäiväisiä iloja. Sitä, että oppii arvostamaan elämää ja ihmisiä ympärillään. Kun uskoo hyvään, tapahtuu hyviä asioita. Kun välittää hyvää, saa hyvää myös itselleen. Itselleni onnea ovat tällä hetkellä hyvinkin pienet asiat. Kuppi kahvia, hidas aamu kera herkkuaamiaisen, piristävä kommentti joltain teistä, iloinen puhelu ystävältä, kesäksi varattu reissu, uudet haasteet, oma koti, terve keho ja mitä vielä. Lista on oikeasti aika loputon ja se tuntuu hyvältä. Vaikken tiedä siltikään olenko 100 % onnellinen, olen ainakin arjessani onnellinen ja pyrin siihen koko sielun ja ruumiini voimin.

Onnellista perjantaita ♥

PS. Huulipuna on MAC – Matte, sävy Persistence. :)

On my way

8 vastausta artikkeliin “Oletko onnellinen?”

 1. Ooh mikä sävy toi huulipuna on? :) Olis kiva jos laittaisit postaukseen aina et mikä huulipuna sul o, sitä varmaan kysytään aina :-D

 2. Taisin nähdä sut eilen Kaisaniemenkadun ratikkapysäkillä. Painoit ovenavausnappia parille juoksevalle henkilölle, jotka meinasivat myöhästyä kyydistä, vaikka olit itse vain menossa ohi.
  Oli jotenkin ihana nähdä miten se kuva sinusta, jota nämä blogitekstisikin ovat antaneet ymmärtää, näkyi oikeassakin elämässä tällaisena pienenä hyvänä arjen tekona. Tuli itsellekin hyvä mieli!
  Olisin tullut kertomaan tämän kasvotusten mutta lähdit eri suuntaan. Kiitos kuitenkin ihanasta blogista, kauniista ajatuksista ja hyvistä neuvoista – sinun kaltaisiasi ihmisiä maailma tarvitsee. :)
  Jos voisin jonkin postauspyynnön esittää, niin minua kiinnostaisi kuulla enemmän sinun uskostasi ja mitä se sinulle merkitsee. Henkilökohtainen aihe ja ehkä myös herkkä, mutta jos saat siitä kiinni ja löydät sopivan esitystavan niin please go for it!

  • Ahh, joo itseasiassa muistan tilanteen. :) Noita tulee eteen aina välillä ja itselleni ainakin on luontaista toimia juuri kuten toiminkin. Valitettavasti itse en ole aina saanut samanlaista kohtelua vastaavassa tilanteessa ja esimerkiksi kuskikin on vaan lyönyt oven suoraan nenän edestä kiinni. Tuosta tulee niin huono mieli. Itse pyrin toisenlaiseen käytökseen.

   Kiitos sinulle kommentistasi. <3 Tulee itsellekin hyvä mieli kun huomaa, että johonkin sivustaseuraajaan noinkin arkipäiväinen asia vaikutti positiivisesti. :) Ja kiitos tästä toiveesta, voisi olla itseasiassa toteuttamisen arvoinen postausidea. Usko on itselleni asia jota en häpeä ja siitä uskallan kyllä rohkeasti kertoakin.

   Ihanaa viikonloppua!

 3. Mulla on hyvin samanlainen fiilis tällä hetkellä! Täytyy vaan pyrkiä olemaan onnellinen itsensä kanssa, ja nauttimaan omista jutuista koska paljon muuhun emme voi vaikuttaa. :) Ihanaa ja aurinkoista lauantaita sulle!

  • Kyllä, ehdottomasti! <3 Sinnekin aurinkoista vloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta