Onnistuneen viikon avaimet

Huomenta maanantaihin! Vaikkei nyt enää aamu olekaan mutta täällä vasta käynnistellään tätä viikkoa aamukahvi nenän edessä. Vietän nimittäin talvilomapäivää, joka on jäänyt nykyisestä työpaikastani varastoon. Perjantaina olenkin sitten jo uusissa haasteissa, jännää!

Uuden viikon alun kunniaksi ajattelin kirjoitella teille siitä, miten onnistua juuri tässä alkavassa viikossa. Itse voin rehellisesti sanoa, että nykyään elän enää harvemmin huonoja tai epäonnistuneita päiviä. Ennen minulla saattoi olla niitä useita ja suhtauduin negatiivisesti kaikkiin elämän pieniinkin vastoinkäymisiin. Monesti sunnuntaina kirosin sitä kuinka makasin krapulassa, en ollut saanut riittävästi viikolla aikaiseksi, treenitkin olivat menneet niin ja näin, maanantain aamuherätyksestä puhumattakaan. Ruokailuistakin saattoi olla morkkiksia ja väsymys painaa. Muistan nuo fiilikset todella elävästi ja toki nykyäänkin välillä on huono fiilis, mutta samalla tavalla enää harvemmin. Suhtautumiseni asioihin on kokenut muutosta ja periaatteessa mikään ei ole siis tapahtunut itsestään. Olen työstänyt asiaa oman pääni sisällä ja sitä kautta opetellut näkemään asiat positiivisemmin. Pikkuhiljaa kohti onnellisempaa minää!

IMG_1255-2

On olemassa muutamia kikkoja, joilla voit helpommin onnistua viikossasi. Kun otat nämä vinkit käyttöön jo heti maanantaina, on sinulla ainakin paremmat mahdollisuudet saada aikaan positiivisesti latautunut viikko!

Asenne ratkaisee. Vaikka itsekin aikaisemmin ärsyynnyin siitä jos joku kommentoi, että ”ajattele hieman positiivisemmin” niin eihän tuota käy kieltäminen. Ei ole pakko olla mikään yltiö positiivari mutta ajatella ennemmin asioiden positiivisuutta, kuin negatiivisuutta. Säätilalle emme voi mitään, mutta aika monelle asialle kuitenkin voimme. Omalla asenteella pystyy ratkaisemaan sen miltä mikäkin seikka itsestä tuntuu. Positiivinen lataus ympäröi myös ympärillä olevat ihmiset, joten sekin kannattaa muistaa.

Suunnitelmallisuus palkitsee. Vaikka olen jonkun verran kirjoittanut siitä, että jatkuvat rutiinit tappavat luovuuden ei ole kuitenkaan huono suunnitella asioita. Kun merkkaat kalenteriin menot ja ehkä jopa liikunnat, sekä ruokailut saatat onnistua viikossasi paremmin. Itse en siis merkkaa treenejä tai syömisiä, mutta toisille se saattaa olla helpottavaa. Kannattaa kokeilla jos tällaisesta olisi apua itselleen.

Älä ahnehdi. Mielestäni viikko tuntuu ehdottomasti paremmalta jos kalenteri ei ole tunnilleen täyteen buukattu. Itselläni on aika huono stressin sieto siinä mielessä, että en jaksa jos jokainen päivä on ihan tukossa. Tarvitsen aikaa palautumiseen ja ihan vaan olemiseenkin. Kun stressitasot nousevat sitä helposti nukkuu huonommin, treenit kulkevat surkeasti ja mielialakin laskee. Ei hyvä yhtälö useimmille meistä.

IMG_1233

Syö terveellisesti. Kun ruoka on ravitsevaa, on mielikin sen mukainen. Jos elät purilaisilla ja pizzoilla, olet varmasti väsynyt ja ärtyisä. Ruokavaliolla on siis suuri merkitys siihen miltä päiväsi tuntuvat ja mille elämä maistuu. Kun syö ravinteikasta ruokaa aivotkin toimii paremmin ja olet kaikin tavoin energinen. Energisyys on myös mukavan tarttuvaa! :)

Ympäröi itsesi oikeilla ihmisillä. Tällä tarkoitan sitä, että vietetään aikaa niiden tyyppien kanssa jotka tekevät elämänlaadustamme parempaa ja joiden elämänlaatuun mekin voimme vaikuttaa.  Aika yksinkertaista mutta seuralla on tosiaan väliä jos mietitään kokonaisuutta. Parhaimmillaan aamiainen ystävän kanssa voi olla se koko loppuviikon voimavara, tai positiivisen latauksen tuoja.

Siinä muutamia (aika yksinkertaisiakin) vinkkejä parempaan huhtikuiseen viikkoon! Suomalaisten on ylipäänsä tällä hetkellä varmasti helpompi hymyillä, sillä aurinko paistaa ja kesä lähenee. Se on mahtavaa!

Oikein onnellista maanantaita jokaiselle! <3

On my way

4 vastausta artikkeliin “Onnistuneen viikon avaimet”

 1. Moi Jutta! Kiitos teksteistä, joista saa aina jotain itselle. Tämäkin osui ja uppos! Hyvää kesän odotusta sinulle! :) t. Eräs vakkarilukija

  • Ihana kuulla! :)) Ja samoin sinulle, ihanaa kevättä.

 2. Moikka! Oon lukenut sun postaukset msm-jauheen käytöstä ja niiden innoittamana oon nyt jo reilu paketillisen sitä syönyt hiusten kasvun toivossa. Kyselisinkin että vaikuttiko sulla miten msm hiustenkasvuun, huomasitko konkreettista eroa? Itsellä ainakin tuntuu että jo entuudestaan pitkät ripset olisi runsastuneet ja ehkä vähän kasvaneet pituuttakin. Jatkan kuitenkin tunnollisesti käyttöä josko se tukkakin sieltä perässä. Omaan vaan todella liukkaat ja ohuet hiukset ja kaikenlisäksi tuntuu että kasvukin on pysähtynyt. Sulla on niin upeat hiukset itselläsi ettei voi kun haaveilla samanlaisista.
  Vaikutat muuten niin samantyyppiseltä ihmiseltä kun minä, tultaisiin varmaan hyvin toimeen! :)
  Hyvää ja aurinkoista kevättä <3

  • Joo oon monta vuotta syönyt CocoVin Opticamu MSMää. Tossa siis se ero, että mukana myös camucamua jonka vuoksi jauheen saa helpommin myös alas. :)

   Itse uskon, että tuolla on vaikutusta. Toki syön myös Evonioita ja muita superfoodeja, joten paikallistaminen on monesti hieman hankalaa. Suosittelen kuitenkin, että jatkat vaan uskollisesti syömistä jos nyt jo olet eron ripsissäkin huomannut. :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta