Vinkkejä härkäpapujen käyttöön?

Vaikka minusta ei sataprosenttisen vannoutunutta täysipäiväistä kasvissyöjää tullutkaan, suosin hyvin pitkälti kasvis-kala painotteista ruokavaliota. Välillä teen kyllä poikkeuksia näin halutessani mutta pääasiallisesti tykkään syödä edellä mainitsemiani asioita. Jos lihaa suosin, panostan sen laatuun ja ostan esimerkiksi jauhelihani luomuna. Hintaero on loppupeleissä niin pieni verrattuna tavalliseen, että paljon mieluummin ostan edes vähän laadukkaampaa lihaa. Pientilojen lihathan ovat monesti myös hyvin laadukkaita, eli jos esimerkiksi maaseudulla asustelet kannattaa tuollaisia paikkoja ehdottomasti suosia niiden antibiooteilla ja stressihormoneilla ympättyjen teollisuus tuotantojen sijaan… Edelleen ajatuskin puistattaa, vaikka enhän voi sataprosenttisesti tietää millaisista lähtökohdista suomalainen luomulihakaan on?

IMG_1275-2

Käytän hyvin vähän mitään ”lihan korvikkeita” muuta kuin sitten ihan puhtaasti kalaa, useimmiten lohta. Falafeleja kyllä rakastan (ja muuta kasvisruokaa), mutta esimerkiksi tofu ei ole omia makunystyröitäni varten. Olenkin paljon miettinyt millä tavoin voisin rikastuttaa keittiötäni vielä lisää?

Törmäsin taannoin esikypsennettyihin luomu härkäpapuihin, joista olin kuullut muutamalta ystävältäni hyvää ja sen lisäksi lueskellut netistä joitain satunnaisia arvosteluja. Hieman epäröiden ostin paketin testiin ja kokeilin ensimmäistä netistä löytämääni reseptiä, nimittäin ”jauhelihakastiketta”. Iskinkin pannulle vähän sitä sun tätä ja tein papuisan kastikkeen, joka veti aika hyvin vertoja ns. normaalille versiolle! Mikään herkullisin ulkomuoto tuolla kastikkeella ei loppupeleissä kyllä ollut mutta pakko sanoa, että maun suhteen olin positiivisesti yllättynyt. En oikeastaan edes huomannut, että kastikkeesta puuttui tavallinen jauheliha.

IMG_1292

En tiedä miten paljon ihmiset ylipäänsä suosivat härkäpapuja ja olisikin mielenkiintoista kuulla mitä mieltä te olette kyseisistä pavuista? Tai oikeastaan millaisia reseptejä suositte niiden suhteen? Kaikenlaiset reseptit ja käyttövinkit ovat enemmän kuin tervetulleita. Myös määrät kiinnostavat, sillä ainakin tuo oma ostamani papupaketti oli aika suuri ja siitä tulikin käytettyä vain noin 1/4. Miten säilötte pavut ja kuinka pitkään ne pysyvät hyvinä? Kiitos jo etukäteen vinkeistä! :)

On my way

3 vastausta artikkeliin “Vinkkejä härkäpapujen käyttöön?”

 1. Verson härkäpapurouhe on ihan mainiota! Ja on vielä suomalainen tuote. Laitan esim pastakastikkeeseen tai uunikasvisten joukkoon. Myös marinoidut tofukuutiot on paljon maistuvampaa kun perustofu.

  • Pitääkin nuo uunikasvikset vielä testata. :) Pastakastikkeena varmasti super!!

   Itselleni ei tofu maistu, ei marinoituna tai ilman. Makuasioita toki.

 2. Moikka!

  Itse jätin lihat noin vuosi sitten, kalaa syön kuitenkin.
  suosittelen kaikkein eniten kokeilemaan sellaista ”lihan korviketta” kuin quorn! Löytyy rouheena(joka on aivan kuin jauhelihaa), sekä kuutioina(näyttää ja suutuntuma ihan kuin kanassa) ja sitten on vielä fileitä ja taitaa olla hampparipihvejäkin.. Löytyy isompien kauppojen pakastealtaista ja maksaa n. 3,5€ /300 g pussi.. Tämä on tehty sieniproteiinista ja sisältää todella vähän hiilaria ja paljon protskua..(jos nämä kiinnostavat) :)
  Kuutioista syntyy ihania wokkeja,curryja,intialaista yms ja rouheesta lasagnet ja muut ”jauheliharuuat”..

  Ja pakko vielä hehkuttaa,että vaikkei tykkäisi sienistä niin kannattaa maistaa, ei maistu yhtään sienelle, vaikka siitä on tehtykin.. En itsekään pidä yhtään tofusta enkä soijatuotteista, joten olin niiiiin onnellinen kun löysin tämän tuotteen.. Nämä menneet myös raavaimmille lihansyöjille ihan täydestä;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta