Vinkkejä Kroatiaan?

Kyselin taannoin teiltä ideoita siihen, mihin suunnata seuraavalle lomareissulle. Mietinnässä olivat lähinnä Tel Aviv, Kroatia ja Malaga. Nyt, kun päätös on syntynyt (osittain siis myös teidänkin kannustamana, kiitos siitä!) ajattelin palailla aiheeseen uudestaan. Valitsimme kohteeksemme siis Kroatian Splitin. Lennämme Splitiin ja siitä sitten jatkamme jossain kohtaa lomaa Hvarin saarelle jota on paljon suositeltu.

Olen jo pitkään unelmoinut Kroatiasta ja nyt, kun juuri täydelliset lennot osuivat kohdalle, ei voitu olla painamatta ”varaa” nappulaa. Reissuun lähden siis ystäväni kanssa kesäkuussa ennen juhannusta. Pituutta matkalla on yhdeksän päivää lentojen kanssa. Onnistuttiin kylläkin saamaa todella hyvät lennot, eli menomatka oli muistaakseni 6 tuntia yhden vaihdon kanssa ja paluu taisi olla 4-5 tuntia. Kaikki lennot lennetään samalla yhtiöllä vaihtojen kanssa. Itsehän en ole siis juurikaan noita lentojen vaihtoja harrastanut mutta kuullut, että useimmiten ne menevät aika sulavasti? Silti takaraivossani jyskyttää ajatus siitä, että laukku katoaa jo mennessä. Olisi muuten aika ikävää…

Nyt olisikin ihan mahtavaa kuulla teiltä matkavinkkejä Kroatiaan ja ehkä jopa hotellisuosituksia? Meillä on majoitus vielä täysin auki, koska ei olla päätetty montako päivää ollaan Splitissä ja montako Hvarilla. Jostain luin, että Split on kunnon turrerysä, eli lähinnä mietin jaksaakohan siellä kovin montaa päivää…? Te huudeilla käyneet kertokaahan? Muutenkin kaikki vinkit liittyen kyseiseen kohteeseen ovat enemmän kuin tervetulleita. Ravintolasuositukset, shoppailu, parhaat rannat jne. Kiitän ja kumarran jo etukäteen! :)

Alla hieman fiilistelyä viime kesän reissuilta Rhodokselta, Barcelonasta ja Berliinistä.

IMG_8038IMG_8228-001IMG_8100-001IMG_8360-001IMG_8121-001IMG_8170IMG_8092IMG_8448IMG_8780-002IMG_8728-002IMG_6787IMG_6782IMG_6687-001IMG_8870-001IMG_6914IMG_6756

Kivaa lauantaita jokaiselle! Myöhemmin tänään olisi tulossa Kaarna-arvonnan voittaja julki, eli pysykäähän kuulolla. :)

On my way

8 vastausta artikkeliin “Vinkkejä Kroatiaan?”

 1. Me oltiin pari kesää sitten Splitissä, ja ainakin silloin se oli reilaajien suosiossa. Käytiin yhtenä päivänä Hvar townissa, ja se oli ihana paikka, tosin myöskin aika turistien kansoittama. (Jos sinne aikoo, kannattaa lauttaliput ostaa etukäteen – etenkin paluu!!) Jälkikäteen oltiin ehdottomasti sitä mieltä, että olis pitänyt ottaa hotelli vain puoleksi viikoksi Splitistä ja loppuaika viettää saarilla.

  Splitissä rannat eivät ole kovinkaan houkuttelevia, etenkään se hiekkainen ja ruuhkainen Bacvice. Sitä en kyllä suosittele kenellekään. Onneksi löydettiin vähän sivummasta Znjan beach, joka tosin oli kivinen, mutta ihanan rauhallinen ja kaunis. Se oli myös jonkin matkan päässä keskustasta, joten tuli siinä samalla reippailtuakin.

  • Hei hyvä vinkki tuo, että liput pitää ostaa etukäteen! Kiitos. :) Ja sama tulee rantoihin… Pitääkin huomioida sekin.

 2. Me oltiin kavereiden kanssa kiertämässä vähän Kroatian rannikkoa tossa muutama vuos sitten. Ekana mieleen tuli upea kansallispuisto Krka. Mentiin sinne Sibenikistä bussilla ja sieltä lähtee sitten vene sinne itse puistoon. Hintaan kuuluu venematkat ja puiston pääsylippu. Sibenikkiin pääsee siitä Splitistä suoraan bussilla kans. Liput kandee ostaa lipunmyyntipisteistä, koska bussikuskit saattaa nostaa hintaa ja ottaa itelleen välistä. Jos on mahdollisuus kävästä sielläpäin, niin suosittelen ehdottomasti! puistossa pääsee myös uimaan vesiputoukselle ja siellä on hyvät polut ja reitit tutkiskella ja ihmetellä upeeta paratiisia :) Arkipäivä voi olla parempia, ettei olis ruuhkaa niin hirveesti. Tykkäähän turistit sielläkin käydä. Sibenik muutenkin oli semmonen aika rauhallinen lomakohde, turisteja oli, mutta fiilis oli rennompi kuin splitissä. Rantakadulta kulkee myös veneretkiä ja me repästiin extempore jollekkin hippifestareille vastakkaiselle saarelle, saatiin paikallisia musiikkielämyksiä.
  Ja sibenikistä pääsee kans bussilla 15 min semmoseen valtavaan ostoskeskukseen, oisko ollu dalmare, jossa menikin koko päivä.
  Kaikkialla kalleimmat raflat ja kaupat on luonnollisesti rantakadulla, kannattaakin kysyä hotellista/hostellista että missä ne ite syö, ei mitäne suosittelee. Löydettiin ihania sympaattisia pikkurafloja, josta sai hyvää ruokaa puolet halvemmalla kun rannalta. :) Meille suositeltiin splitissä rantakadun buffet fifee, ja mentiin sitten sinne kun hostellissa henkilökunta sitä kehu. (niillä on kyllä myös sopimuksia, että mitä raflaa mainostavat) Ruoka oli kuitenki sisältä kylmää, selkeesti mikrotettua, koska se tuli aivan liian nopeesti ja sitä oli ihan hirveesti. Kaikki oli oikeestaan friteerattua, ihansama mitä tilas. Ja kaikki näytti samalta, friteeratulta pallerolta. :D Vaikka henkilökunta oli ystävällistä, ruoka ei iskeny meihin.
  Ja splitin sen rantabulevardin mereltä katottuna oikeessa päädyssä ennen autotien mutkaa on paras jätskimesta, jossa on happy hour oisko ollu 15-16. parhaat gelatot!
  Bacvice beach splitissä oli sellanen teinien bilemesta, koko ranta oli ihan helkutin täynnä jengiä. Siinä on valtava tropic-yökerho, johon monet pub crawlit päättyy. Kerran käytiin siellä, ja sit löydettiinki paaaaljon rauhallisempi ranta sieltä vähän kauempaa mereltä katottuna vasemmalta. Jezinac beach. Siellä homma toimi! Pysty jopa ottaa rantakuvia, jossa ei näkyny muita turisteja taustalla. :D
  Ihanaa lomaa teille sinne! Nauttikaa! :)

  • Hei kiitos tästä kattavasta kommentista! Tästä sai todella paljon hyviä vinkkejä, pitää laittaa ylös. :)

 3. Jos haluatte aitoa Hvar-saaren tuntua, niin menkää ehdottomasti Stari Gradiin siellä! Eli kun saavutta lautalla saarelle, niin taksi Stari Gradiin (oiskohan ollu n. 8e matka). Me oltiin siellä paikassa Apartment Marcela, siitä oli alle puolen kilsan laskeutuminen (sijaitsee rinteessä) Stari Gradin keskustaan. Aivan ihanan idyllinen kylä! Ei todellakaan mikään turistirysä (niin kuin Hvarin kaupunki on), ei mainoksia, mediasaastaa jne. Turisteja vain kourallinen, ja rannat oli ihania! Ei perinteisiä hiekkarantoja vaan pitkin rantaviivaa meni polku josta pystyi bongaamaan parhaat lekotteluopaikat ja suojana oli puita yms joten sai olla rauhassa :). VUokrattiin myös fillarit ja fillaroitiin ympäriämpäri, oli kaikkea todella kaunista. Vuokrattiin myös skootterit ja vierailtiin lähikylissä. Käytiiin myös siellä Hvarin kaupungissa ja itse en pitänyt siitä niinkään.

  • Oi kuulostaapas ihanalta. :) Pitääkin laittaa tuo mieleen ettei mene sinne kaupunkiin (kuin käymään) vaan ennemmin tuonne vähän syrjäisimpiin mestoihin. Kiitos tästä!

 4. Kiitos Jutta inspiroivasta blogistasi!
  On ihanaa lukea tälläistä fittness bloggaajaa jonka arvot on maanlähesiä ja keskiössä terveys ja henkinen hyvinvointi.
  Tämä on inspiroinut paljon minua, nykyään panostaen terveelliseen ja monipuoliseen ruokaan.
  Liikkumisen ilo on löytynyt aivan eritavalla kun se ei ole enään pakko pullaa ja koska kaikki muutkin tekevät niin.
  Vaan nykyään keskityn omaan hyvinvointiin ja sitä kautta löytänyt ihan uutta tasapainoa elämään.
  Hyvää kevättä sinulle!:)

  • Ihana, kiitos kommentistasi. :) Ja mahtavaa kuulla, että olet löytänyt oman tiesi ja tapasi liikkua, sekä ruokailla. Kaikkea hyvää kevääseesi! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta