Herkulliset mulperi-suklaakeksit (GL, M)

Tänään oli pitkästä aikaa vapaapäivä, mikä tarkoitti myös aikaa leivonnalle. Viime aikoina ylipäänsä kaikenlainen ruoanlaitto on ollut kovin vähäistä, joten olikin ihana pistää jälleen uuni lämpenemään ja saada kotiin leivonnan tuoksua. Tänään teki mieli tehdä suklaakeksejä, joten tein niitä jo aikaisemmin käyttämäni kaurakeksi reseptin pohjaan. Hieman tein muutoksia mutta muuten menin aikalailla samalla ohjeella.

Tuli jälleen kerran super hyper hyviä! Ja mikä parasta, ei liian makeita sokeripommeja vaan enemmänkin sellaisia ruokaisan makoisia. Sekaan heitin myös mulpereita, jotka antoivat kivoja sattumia kekseihin. Myös rusinat toimivat korvaavina.

IMG_1720-4

Mulperi-suklaakeksit (GL, M) 

  • 1 luomu banaani
  • 1 tl Bionan karamelli agavesiirappia
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl himalajan vuorisuolaa
  • 0,8 dl luomu kookosöljyä (sulatettua)
  • 1 luomu kananmuna
  • 4 dl luomu kaurahiutaleita
  • 2,5 dl luomu kaurajauhoja (gluteeniton)

Muussataan banaani haarukalla mössöksi ja sekoitetaan joukkoon kananmuna, leivinjauhe ja suola. Sekoitellaan ja lopuksi lisätään muut aineosat, viimeisenä jauhot. Taikinan ei tarvitse olla sellaista leipätaikinamaista, vaan saa olla hieman tahnaistakin. Ei siis kannata laittaa liikaa jauhoja vaikka seos jäisikin hieman sormiin kiinni. Levitetään keksit haluamansa kokoisina leivinpaperin päälle ja paistetaan uunin kesitasossa noin 10 minuttia. Keksien pinnan tulee olla kovempi kuin uuniin laitettaessa, mutta kannattaa katsoa ettei ylikypsennä. :)

Sitten vaan rentoutumaan ja nautiskelemaan, hyvällä omallatunnolla!

IMG_1735-001

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta