Salietiketistä

Salietiketti on asia joka koskee jokaista salitreenaajaa. Kullakin salilla on omat ”sääntönsä”, kuten nyt vaikka se ettei painoja pudotella tai omat jäljet siivotaan. Jos penkki on hiestä litimärkä, se pyyhitään paperilla ja laitteita ei varailla. Tällaisia ihan perus juttuja, tai näin ainakin luulisi. Etkettiin kuuluu mielestäni myös treenirauha ja sellainen jokaisen kanssatreenaajan kunnioitus.

Salit vaihtelevat aika paljon ja etikettikin määräytyy varmasti pitkälti kunkin kuntosalin mukaan. Pakko sanoa, että joskus aikanaan kun Elixialla treenasin näin naisia meikkaamassa ennen treenejä. Siellä ei näkynyt tyyppejä ”epämuodikkaissa” treenivaatteissa, vaan kaikilla oli Nikea ja Adidasta. Alexiumista jäikin mieleen sellainen ”näyttäytymissali” mitä nimeä se ilmeisesti ihan todellisessakin elämässä kantaa. Ei sillä, saahan siellä treeninsä tehtyä mutta en tiedä jaksaisinko enää nykyään käydä tuollaisella salilla, jossa nenä tulisi puuteroida ennen treenejä? Tai sitten sitä ei vaan välittäisi. :)

IMG_1628

Itsehän käyn siis kotikulmillani pienellä salilla, jossa on pääasiallisesti se kaikki tarvittava. Minulle riittää se, että pystyn treenaamaan kehoani kokonaisvaltaisesti ja, että laitteet tosiaan toimivat. Kaiken ei tarvitse olla 2015 vuonna hankittua. Myös matka on aika merkittävä seikka, sillä nyt voin herätä aamulla ja olla jo kymmenen minuutin päästä huhkimassa. Tuo on niin helppoa ja vaivatonta. Salille lähteminen ei ole iso kynnys, koska treenipaikka on ihan naapurissa. Myös peseytyminen omassa suihkussa on parasta.

Olen ylipäänsä treenaaja, joka keskittyy sataprosenttisesti omaan treeniinsä. Minua ei kiinnosta ympärillä olevat ihmiset tai se miltä näytän. Käynkin salilla aina ilman meikkiä ja tosiaan monesti lähestulkoon suoraan sängystä nousseena. En mene salille näyttäytymään tai ylipäänsä katselemaan millaisissa kuteissa jengi on, tai miltä he näyttävät. En myöskään koskaan puhu kenellekään mitään ellen jostain syystä tarvitse apua. Olen omissa maailmoissani ja se varmasti näkyy. Minua ei oikeasti vaan kiinnosta hieroa tuttavuutta salilla jengiin ja siksi pidänkin korvanapit visusti korvilla ettei kukaan vaankaan tule jutulle. :D Voi olla, että vaikutan kovinkin epäsosiaaliselta huhkiessani, mutta se on jokaisen oma valinta. Salilla on mielestäni lupakin olla omissa maailmoissa jos näin haluaa. Monellehan se treeni on ainut hetki päivässä, jolloin on mahdollisuus olla ”yksin” ja itsensä kanssa.

IMG_1617

En myöskään tykkää siitä jos ihmiset tuijottelee, koska en itsekään tuijottele ketään. Parasta onkin käydä aikoina, jolloin salilla ei ole kovasti väkeä. Ei nimittäin ole hauska kyykätä jonkun nenän edessä niin, että toisen nenä melkein osuu sun pakaroihin (pienten salien ongelmia…). Paras aika treeneille onkin 6-12 välillä tai vastaavasti illalla todella myöhään, esim klo. 22.

Vaikka tosiaan olenkin tällainen epäsosiaalinen treenaaja, tykkään kuitenkin treenivaatteista sun muusta kivasta liikuntaan liittyvästä materiasta. En kulje siis resuisena salilla mutta pakko sanoa, että itseäni ei yhtään haittaa se mitä muilla on päällä. Kukin tyylillään, idea ei kuitenkaan ole näyttäytyä vaan hakea itselleen hyvää oloa ja fiilistä. Toisinaan niillä treenivaatteillakin voi toki hakea sitä uutta motivaatiota ja intoa. Itseäni miellyttää etenkin kivasti istuvat värikkäät treenikuteet. :) Millään lähestulkoon pyllyn paljastavilla pikkushortseilla tai napatopeilla en kuitenkaan treenaisi, en edes kesähelteillä…

IMG_1644

Millaista salietikettiä te noudatatte? Oletteko niitä (ärsyttäviä :D) höpisijöitä, jotka juttelevat jengin kanssa milloin mistäkin ”säästä” vai ehkä samanlaisia korvanapit korvilla treenaavia yksilöpuurtajia kuin minä? 

On my way

35 vastausta artikkeliin “Salietiketistä”

 1. Täällä toinen Emmi komppaa kans! Parilla viime kerralla on alkanut salin työntekijät juttelemaan, kun oon ollut matkalle pukkarille. Hävettää aina ottaa napit pois ja kysyä ”puhuksä mulle?” :D

  • Nojoo. :D

   Ymmärrän kyllä senkin, että yrittävät olla ystävällisiä. :)

 2. Osaatko suositella trikoita, joista esim. kyykätessä ei näkyisi läpi (0-40 euroa)?

  • Ai kauhee, onko sellaisia trikoita joista näkyy läpi? :O

   SOC-merkin trikoot ovat super hyviä! Mulla on niitä useammat ja ei kyllä läpi näy. Hintakin alle 30 euroa.

 3. Pidän tavasta meidän micromini-salilla että tultaesaa moikataan ja lähtiessä heipataan 😊 Muuten en välitä jutella. En pidä kuulokkeita mutta voin vastata jos lyhyen tauon aikana joku jotain sanoo. Yleensä teen liikepareja, ja vihaan sitä kun nähdään että teen esim askelkyykkyä ja ylätaljaa. Ängetään siihen taljaan kysymättä voinko tehdä sillä aikaa kun askellat. Moni tulee vaan siihen tekemään ja istuu lepoajat. Sitten pitäis koputtaa toisen olkaan ja sanoa että mulla olis hei sarja vielä kesken, tulisin nyt!

  • Joo, ymmärrän tuon, että jos tyyppi tulee niin voidaan moikata. Mun salilla ei ole vastaanottoa jatkuvasti, kun on auki 24 h.

   Ja toi on rasittavaa ja mielestäni epäkohteliasta muita kanssatreenaajia kohtaan. Yksi syy jonka vuoksi tykkään käydä vaan aikoina jolloin ei ole ruuhkaa…

 4. Heippa,
  Ajattelin kommentoida tekstejäsi nyt ensimmäisen kerran, kun nousi hymy huulille tätä lukiessa 😊 Asun tällä hetkellä Espanjassa ja hauskoja asioita salikulttuuriin liittyen riittäisi vaikka kuinka. Tavaroita ja painoja jätetään minne sattuu, treenataan miten sattuu, puhutaan ja ollaan sosiaalisia enemmän kuin treenataan.. Puhumatta niistä lyhyitäkin lyhyemmistä shortseista joita miehet täällä käyttää!! Niin ja naiset juoksee vaan juoksumatolla, pelkäävät painoja kai hehe.. Mutta ilmapiiri on hyvä ja täällä taas ihmiset ajattelee että tosi outoa jos kukaan ei puhu.. Täällä ei oteta asioita niin vakavasti :D välillä on ikävä ”normaalille ” kuntosalille 😉. Mukavaa kevättä sulle, blogisi on ihana!

  • Hahah, kulttuurieroja. :) Suomessa ollaan ehkä vähän jäyheitä. Tässä asiassa ei tosin itseäni häiritse. ;)

   Ihanaa kevättä sinne Espanjaankin vaikka siellä taitaakin jo kesä olla. Ja todella mukava kuulla!! :)

 5. Moi!
  Ei liity aiheeseen, mutta osaatko sanoa minkä mittaiset sun ripsienpidennykset on? Oon menossa huomenna ottamaan ja sun näyttää sopivan luonnollisilta :)

  • Ne on 10-11 mm. Ihan paras pituus. :) Ja ripset on tosiaan volyymit.

 6. Itse treenaan tällä hetkellä salilla ptn kanssa. Ärsyttävintä on se kun jengi tuijottaa:D tai sitten se vaan tuntuu sille.
  Sali on siitä mukava että henkilökunnan kanssa mennen tullen heipataan mutta sarjat saa tehdä rauhassa ajatuksen kanssa.
  Kun ei ole pt tapaamista joita on x2/vk näin alkuun, loput treenit teen kotona oman kehon painolla.
  Salilla on myös hyvä se kun on erikseen naistenpuoli.
  Mutta siellä on ne meikkaavat pikku tytöt yleensä.
  Muuten jengi kyllä yleensä keskittyy omaan treeniinsä ja antaa muiden tehdä treeninsä rauhassa ilman hyvänpäivän keskusteluja.
  Sali on itsellenikin se missä hetken saa olla yksin ja ei tarvii aatella muuta kuin sarjoja.
  Että tosiaan olen semmonen salierakko!

  • Nojoo, toi tuijottelu on rasittavaa… Siksi katselen itse lähinnä maahan tai seinille jotta kenellekään ei vaan tule fiilis, että kyyläilisin ketään. :D Toi on kyllä hyvä, että saa rauhassa tehdä treeninsä eikä kukaan häiritse. Hyvän salin merkki.

  • Hahah ja sit ku joitain liikkeit on helpompi kuitenkin tehä sit peilin eessä et näkee mitä tekee. Nii tulee itellekkin semmoin olo et toivottavasti kukaan ei luule et tuijottelee peilin kautta. Muuten seinä/katto/lattia on aika hyvii kiinto pisteitä minne tuijotella.
   Oon kyllä ollu nyt tosi tyytyväinen tohon saliin missä käyn.
   Siellä käy niin normaaleja tallaajia jotka keskittyy omaan tekemiseen eikä puutu muiden tekemisiin. ;D

 7. Kyllä pääsääntöisesti tulee treenattua kuulokkeet korvilla. Ne eristää aika hyvin ääniä, mutta kyllä kerran ärsytti kun 6 tummaihoisen miehen porukka höpötti kovaäänisesti omalla kielellään ja kuului vaimeasti musan läpi vain epämääräistä ääntä. Itse käyn yksin, tykkään siitä kun ajatukset on vain treenissä :)

  • Joo, sama homma. Kuulokkeiden avulla pääsee ns. omaan maailmaansa. Muuten tulisi varmaan juurikin kuunneltua ympäristöä ihan liikaa. Tuollaisille mölisijöille voisi varmaan sanoa, että saisinko treenirauhan kiitos. :D

 8. Hyvä teksti samaistun suuresti ajatuksiisi. Tykkään, että treenata saa rauhassa eikä kukaan jää tuijottelemaan. Itse treenaan aina ilman meikkiä ja en katsele mitä muilla on päällä tai missä kunnossa muut ovat. Tuo on päivän hetki jolloin keskityn itseeni. Omalla salillani parasta on hyvä ilmapiiri ja kaiken ikäiset treenailijat on odottavia äitejä, vanhuksia, pyörätuolissa olevia ihmisiä, fitnes mielessä treenaajia ja ihan tavallisia itsestään huolehtivia ihmisiä. Salin henkilökuntaa moikkaan jos satun treenaamaan siihen aikaan kun piste on auki, mutta muuten keskityn treeniin. Tykkään blogistasi kovasti. Kirjoitat mukavan monipuolisesti erilaisista aiheista. Mukavaa kevättä :)

  • Joo, täysin samoilla linjoilla. :) En ylipäänsä tykkää sellaisesta, että tsekkaillaan muiden kuntoa tai arvioidaan toisten treenejä. Niitäkin tyyppejä, kun salilla näkee. Jokaisella on omat tavoitteensa -jos niitä ylipäänsä edes on.

   Ja ihana kuulla, kiitos! Sinullekin paljon aurinkoa kevääseen! :))

 9. Yes!! Täällä Turussa kanssa kaikki kolme Elixiaa on myös tommoisia,joissa jengi meikkaa ja ottaa kuvia salilla ollessaan (joskus myös eräs +-25 v nainen kävi tupakalla kesken treenin…… :D) ja keskitytään kaikkeen muuhun enemmän kuin siihen treenaamiseen. Tämän takia myös mä vaihdoin salia ja tällä hetkellä mun sali on semmonen missä käy kaikki 100 kg äijät nostamassa rautaa ja saa rauhassa treenata (eikä jengi meikkaa saatika käytä kaikkea aikaa juoruamiseen tai kattele muita :D )

  • Hahah, mun saliselfiestä on aikaa varmaan vuosi. En ole pahemmin enää muistanut itseäni kuvailla. :D Näytänkin nykyään aina niin kamalalta salilla, etten edes kehtaisi kuvailla… Ja varmasti ihan hyvä näin. ;)

   Parhaita saleja ovat nimenomaan nuo äijäsalit joissa on tekemisen meininki. Mun sali on saman tyylinen vaikkakin ehkä hieman ”miedommassa” mielessä kuitenkin. Parasta on se, että fokus on oikeissa asioissa eikä missään turhassa. :)

 10. ”Käynkin salilla aina ilman meikkiä”
  Eihän siitä oo kauaakaan ku hehkutit kuinka hyvin sun meikkipohja oli kestänyt salitreenin?? :D

  • No hohhoh, tätähän mä odotinkin. :) Jos puhut nyt siitä IG-kuvasta niin se oli niitä harvoja kertoja, kun kävin salilla aikavälillä 16-20 mikä tarkoitti sitä, että olin ne meikit naamalla jotka laitoin aamulla töihinkin. En jaksanut pestä niitä ja olihan se mielenkiintoista nähdä kuinka hyvin meikki kestää. ;)

   Nykyään käyn salilla aina ennen töihin lähtöä (tai aniharvoin sillon 22 jälkeen), eli tämä tarkoittaa meikitöntä lookkia. :) Olisi aika rankkaa meikata kaksi kertaa päivässä ja toinen kerta pelkän salin takia. Mulla on myös meikillä treenatessa jotenkin tukkoinen olo, kun iho hikoilee eikä se saa kunnolla happea. Aikanaan treenasin siis aina meikillä, eli en nyt yritä kerskua mitenkään, että olisin muita parempi. :D

 11. Mulla on aika usein meikit päällä, koska käyn salilla työpäivän jälkeen, enkä jaksa pestä meikkejä pois ennen treeniä. Viikonloppuisin sitten meikittä salille. Mulla on aina popit korvilla ja hankin juuri uudet kuulokkeet jotka ei ole nappikuulokkeet. Ei jää kenellekään epäselväksi, että mä en kuule mitään, kun kuuntelen musaa ja treenaan =haluan olla rauhassa 😆.

  • Ymmärrän täysin. :) Eikä mun mielestä se olekaan mikään ”paremmuus” kortti jos käy salilla ilman meikkiä. :) Jokainen tekee kuten parhaaksi näkee. Itse olen mieluiten puhtailla kasvoilla. Hahah, oon itsekin miettinyt tuollaisia suurempia kuulokkeita. Saisi kunnon bassot treeniin. ;)

 12. Toi sosialisoituminen salilla on kaikista ärsyttävintä, vaikkei se koskis itseä yhtään. Tarkoitan siis sitä, kun tullaan muutaman kaverin kanssa (yleensä porukka nuoria naisia) ja sitten kälätetään kovaan ääneen, otetaan niitä kuvia ja selataan puhelinta, välillä ehkä treenataankin. Parhaimmassa tapauksessa varataan porukalla joku alue tai laitteet, ettei siihen viitsi edes muut mennä. Ymmärrän, että kaverin kanssa on mukava käydä salilla, ihan vaikka jos tarvii esim. kyykkäämiseen varmistajaa jne.

  • Nojoo, hohhoijaa. Onneksi omalla salillani ei tuollaista juurikaan tapahdu. :D Mutta ymmärrän ärsytyksesi.

 13. Itse teen pohjameikin salille mentäessä ihan vaan itseni takia. Olen koko ikäni kärsinyt aknesta ja sen seurauksena minulle on jäänyt arvet, jotka pistävät koko naamani punoittamaan todella pahasti jos hikoilen kunnolla tai itken. Minulla itselläni on mukavampi olo, kun tiedän ettei inhottavat arpeni loista treenaillessani! Eräs kaverini kerran moitti minua asiasta, mutta helppohan se on vierestä huudella, kun itse ei ole koskaan kärsinyt mistään iho-ongelmista eikä akne ole pilannut itsetuntoa. Meikki on pelastukseni tilanteessa, kuin tilanteessa, niin pinnalliselta kuin se kuullostaakin. Toisaalta, voisi tässä olla asiat oikeesti huonomminkin! Kivoja treenejä!

  • Kuten tuonne ylemmäs kirjoitin, mielestäni ei ole mikään meriitti treenata ilman meikkiä. Ymmärränkin hyvin pointtisi eikä siinä ole mitään outoa. Kukin tavallaan ja mielestäni tärkeintä, että itsellä on hyvä fiilis myös treeneissä. :)

   Sinnekin treenienergiaa kevääseen! :)

 14. Samaa mieltä. Taidetaan käydä samalla salilla ja vielä monta kertaa samaan aikaan aamulla. Täytyykin myöntää että varmaan oon pari kertaa jäänyt tuijottamaan sua kun ollut sellanen fiilis että mistä mä sut tunnen ja nyt vihdoin osasin yhdistää sut tähän blogiin :D

  • Hahah aijaa. :D Tosin enää en käy niin aikaisin, kun vaihdoin duunikuvioita. Ehkä joskus seiskan aikaan saatan vielä eksyä mutta varmaan harvemmin. Niin ja mä en toisaalta nää noita tuijotuksia, koska treenaan aina ilman piilareita ja rillejä ja mulla on kuitenkin miinusta lähes kolme molemmissa silmissä. En siis näe kenenkään ilmeitä, mikä on ehkä ihan hyväkin. :D Treenaan siis hieman utuisessa maailmassa, hahah.

 15. Haha apua mun täytyy myöntää että saatan olla tuijottelija salilla!:D Mutta en katso millään lailla toisia arvostelevasti tai negatiiviseen sävyyn, tykkään vaan seurailla ihmisiä ja niiden tekemisiä. :D Kuulostaa kyllä oudolta mutta huomaan monta kertaa salilla että henkilö ketä oon sarjatauoillani katsonut on huomannut tämän ja antanu takas katsetta vähän siihen tyylin että mitä sä katot. :D Ja siis itsekin ilman meikkiä ja keskityn kyllä treenaamiseen mut tauoilla voi katse harhailla.. T. Kiinnostunut muiden treeneistä

  • Haha aijaa. Pitäisikö sun kuitenkin keskittyä enemmän omaan treeniin? ;) Mutta toki ymmärrän jos tahtoo hieman katsella vinkkejä treeniin muilta. Voihan toisilta tosiaan oppiakin. :)

 16. Itse treenaan myös Elixialla ja voi huh huh… Siellä osa naisista vetelee kyllä sellasilla meikeillä, ihanku olis johonki Gaalaan menossa (ainakin Helsingin keskustan alueella)
  Ite tykkään mennä mahollisimman räjähtäneen näkösenä tunnille, silleen et voi oikeesti hinkata sitä hikeä pyyhkeeseen (varomatta meikkejä) Tietysti toisinaan ku meen suoraan töistä en jaksa alkaa pesee naamaa, mutta en mä arjessa käytäkkään paljon meikkiä.. No mut toisaalta musta on ihan hauska naureskella mielessä sellasille ihmisille, eli sinäänsä Elixialla saa hyvää viihdettä. Eli siis summa summarum, en ymmärrä miksi meikata treeniä varten. Ellei ole sit ihan jokin syy, esim et on jokin arpi naamassa ja tuntee olonsa epämiellyttäväks ellei sitä peitä. :)

  • Hahah, no juuri tuota tarkoitan. :D

   Samoilla linjoilla kanssasi. Jos on tuhdit meikit naamassa joutuu kokoajan varomaan etteivät ne valu tai pyyhkiydy jotenkin pois. Mieluummin siis au naturel. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta