Herkullista kiivijädeä

Minulla meni varmaan kymmenen kertaa ennen kuin onnistuin täysin jo kuuluisaksikin nousseen banaanijäätelön kanssa. Ongelma lieni surkeassa blenderissä (ei siis tietysti tekijässä), johon jäiset banaanit jäivät kerta toisensa jälkeen jumiin. Nykyään homma sujuu kuin valettu Rawmixilla ja siksipä pidänkin aina pakkasessa banaaneja sen varalta, että jäätelön himo iskee. Banaanijäde on todellakin sitä terveellistä hyvää isolla teellä!

Yleensä olen tehnyt jäätelöä joko mansikoista ja banaaneista, tai vastaavasti banaaneista, raakakaakaosta ja lakritsijauheesta. Tällä kertaa päätin kuitenkin kokeilla jotain erikoisempaa ja päädyinkin kiivijädeen, joka osoittautui aivan vallan mainioksi! Laitoin sekaan useamman kiwin, joten allergikkojen ei kannata kokeilla… Tuli super hyvää ja onnistunutta vaikka harmi vaan, jäätelö ehti aika hyvin sulaa siinä ajassa, kun sain annokseni kuvattua. Ainut miinuspuoli kyseisessä puuhassa on nimenomaan tuo, että annos sulaa sekunneissa muodottomaksi. Maku tosin ei katoa ihan yhtä nopeasti joten se lienee tärkeintä. ;)

IMG_1696

Herkullinen kiivijäde (GL, M)

  • 1 banaani
  • 4 kiiviä

Pakastetaan ja pilkotaan banaani mieluiten yöksi pakkaseen, jolloin se on aamulla syväjäässä. Heitetään se blenderiin kahden kiwin kanssa ja hurautetaan tasaiseksi massaksi. Kun seos on tasaista mutta vielä vähän juoksevaa, jatketaan vaan sitkeästi blendaamista. Lopulta jäätelö on jäätelömäistä ja paksua. Kaadetaan tarjoiluastiaan ja nautiskellaan kahden lisäkiwin kanssa, jotka viipaloidaan vielä jäätelön päälle koristeeksi. Super herkkua ja mikä parasta, hyvän omantunnon sellaista vaikkapa näin torstai-iltanakin nautittavaksi. :) Halutessaan päälle voi kaataa vielä vaikka karamellin makuista agavea, nam!

Tämän reseptin myötä toivottelen oikein rentouttavaa torstai-iltaa jokaiselle. Itse painelen jo kohta reporangaksi nautiskelemaan Armanin uudesta ohjelmasta, joka on muuten aivan huikea!! Rakastan tuollaista rehellistä realitya. 

IMG_1705-2

On my way

3 vastausta artikkeliin “Herkullista kiivijädeä”

  1. Hyvältä kuulostaa etenkin toi suklaa-laku versio. Ehdottomasti kokeiluun! Ja tuota sulamista vois varmaan hidastaa laittamalla sen tarjoiluastian etukäteen jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan. Itse en ainakaan hirveesti nauti siitä sulaneesta banaanista :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta