Onnellista arkea

Joku ihana teidän joukossanne toivoi minulta taannoin postausta siitä, mitkä arkiset asiat tekevät minusta onnellisen. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että arki on onnea ja välillä jopa suorastaan juhlaa. Näin ei ole kuitenkaan aina ollut, nimittäin vielä muutamia vuosia sitten elin jatkuvasti ajatellen ”sitten, kun elämässäni on sitä tai tätä niin olen onnellinen, tai onnellisempi kuin nyt”. Nykyään koen, että voin olla onnellinen arjessa ilman mitään sen suurempaa. Ihan yksinkertaisten ja simppeleidenkin asioiden äärellä. Veikkaan, että suurin syy tähän onneeni on nimenomaan paremmat välit itseni kanssa. Se symbioosi, jonka olen löytänyt. Jonkunlainen rauha ja seesteinen kehon, sekä mielen balanssi.

IMG_2675-2

Tällä hetkellä koenkin olevani aika onnellinen. On varmasti olemassa asioita joita elämästäni puuttuu mutta toisaalta, jos ne minulla olisivat puuttuisiko jälleen jotain? Onkin mielestäni jalo taito oppia nauttimaan elämästä hetkessä, miettimättä niitä mahdollisia puutteita. Kun nauttii ihan tavallisista arkisista asioista, osaa iloita niistä suuremmistakin jutuista joita elämä aina välillä eteen tuo.

Asia jota haluan tässä heti alkuun korostaa on terveys. Sen merkitys on tullut itselleni viime viikkoina entistä tärkeämmäksi, kun on tullut nähtyä miten pienestä ihmiselämä on kiinni. Mitään ei ole sattunut siis itselleni, eikä läheisilleni mutta pari tapausta on ollut tässä kuitenkin tuttavapiirissä, jotka ovat pistäneet miettimään. Vaikka olisit perusterve, et välttämättä ole terve. Vaikka treenaisit, söisit terveellisesti ja eläisit muutenkin ”kunnollista” elämää saattaa kehossasi silti tapahtua asioita joita et toivoisi. Iästä viis, nuorikin voi sairastua. Terveydestä tuleekin olla kiitollinen ja onnellinen ihan päivittäin.

IMG_2656

Jos puhutaan kuitenkin muista asioista kuin niistä tärkeimmistä eli läheisistä, kodista, terveydestä, työstä ja liikuntakyvystä, voisin kertoa teille muutamia arkisia asioita joista olen viime aikoina iloinnut ja jotka tuovat elämääni onnellisuuden tunteita. Ne ovat ihan arkisen pieniä juttuja, joten älkäähän naurako. :)

 • Aurinko. Tämä oli pakko sanoa ihan ensimmäisenä, koska viimeksi eilen tunsin suurta onnellisuutta odotellessani ratikkapysäkillä ja kokiessani auringonsäteiden lämmön selkäpuolellani. Auringon lämpö on jotain sellaista, joka tekee kerta toisensa jälkeen onnelliseksi. Sen mukana tuoma valo on myös sellaista, joka saa ainakin minut kaikin tavoin energisemmäksi. Aurinko piristää aina!
 • Puhtaat valkoiset lakanat. Pieniä arjen iloja on sujahtaa puhtaisiin lakanoihin ja tietenkin valkoisiin sellaisiin. Vaihdan lakanoita pari kertaa viikossa nimenomaan tämän tunteen vuoksi. Puhtaana ne tuntuvat ihoa vasten niin miellyttäviltä ja se tuoksu, ah.
 • Leikkokukat. Omassa kodissani ei ole viherkasveja mutta kukkia ostan aina edellisten nuukahdettua. Rakastan varsinkin valkoisia ruusuja! Kukat tuovat kotiin ihanaa ilmettä ja ne tekevät sisustuksestakin jollain tapaa raikkaamman. Tästä tavasta en tule varmasti enää koskaan luopumaan.

IMG_2671-2

 • Vapaa syöminen. Onnellisuus on mielestäni hyvin pitkälti sidoksissa yleiseen hyvinvointiin. Kun keho voi hyvin, on helpompi olla onnellinen. Itselleni ruokavalio on sellainen jonka kautta koen joko hyviä tai huonoja fiiliksiä. Jos joutuisin vetämään päivästä toiseen samaa safkaa lihomisen pelossa, en olisi varmasti kovin onnellinen. Tällä hetkellä koen, että minulla on vapaus valita. Voin syödä joko puhtaasti ja terveellisesti, tai vetää välillä sen pizzan viinin kera. Fiilis on silti hyvä. Tietynlainen ruokavalion valinnanvapaus toimii parhaiten itselleni ja tekee minusta onnellisen.
 • Kauniit sanat tai ihmisten hymyt. Suomessa hymyillään aivan liian vähän. Tiedän myös, että olen itsekin kaikkea muuta kuin se jokaiselle vastaantulijalle hymyilevä tyyppi ”ettei tuo nyt vaan luulisi mitään”. Täällä mietitään liikaa, ihmiset ovat jopa hieman sulkeutuneitakin. Välillä minusta on kuitenkin hauska miten esimerkiksi ystävällinen palvelu ja hymy vaikka kaupan kassalla saa hymyn omillekin huulille. Toisten ilo on tarttuvaa ja siitä tulee onnellinen fiilis.
 • Puhdas koti. Puhtaus tekee onnelliseksi. Vaikka osa meistä onkin luonteeltaan hieman sotkuisempia niin silti uskon, että suurinosa jengistä kuitenkin nauttii puhtaudesta. Siitä, että asiat ovat siistissä järjestyksessä. Puhtaassa kodissa on helpompi toimia ja se vaikuttaa mieleemmekin positiivisella tavalla. Kokonaisuus on ikäänkuin helpompi hahmottaa.

IMG_2650

 • Mukava kommentti blogiin. Tämä on taas näitä ehkä jonkun mielestä pieniä onnellisuusasioita, mutta itselleni positiivinen palaute blogissa tuntuu aina yhtä hyvältä. Se on siis sitä palautetta tekemästään työstä, jolla on ainakin itselleni suuri merkitys! Kiitos tästä kuuluupi toki teille. :)
 • Tuore kahvi. Vaikka kahvin juontia pyrinkin rajoittamaan en mahda sille mitään, että rakastan varsinkin juuri tippunutta freesiä kaffia. Se tunne, kun saa ottaa ensimmäisen hörpyn mukistaan. Se vaan maistuu aina yhtä hyvältä!
 • Rauhalliset aamut. Inhoan kiirettä ja nykyään pyrinkin aina siihen, että en joutuisi ponnistelemaan kiireen kourissa. Herään mieluummin hiukan aikaisemmin jotta saan juoda kahvini rauhassa. Parasta ovatkin aamut, jolloin ei ole kiire mihinkään eikä minkäänlaista aikataulutusta.

Siinä muutamia asioita. Listahan voisi jatkua vielä aika pitkästikin, sillä arki <3 Mitkä asiat tekevät sinusta arjessa onnellisen? Koetteko te onnellisuuden tunteita pienistä seikoista, vai tarvitaanko onnellisuuteen jotain enemmän? 

On my way

8 vastausta artikkeliin “Onnellista arkea”

 1. Ihana postaus! Arki on tosiaankin aika ihanaa ainakin kun oppii nauttimaan juurikin niistä pienistä asioista 😊 Ja on totta että vaikka tuntuisi siltä että puuttuisi jotain voi silti olla onnellinen. Sillä sitten kun sen saavuttaa keksii taas jonkun toisen asian joka on pielessä tai puuttuu vielä. 😄 Ja on tosiaan ihanaa kun aurinko paistaa ja muistuttaa lähestyvästä kesästä! 😍 Sulla on muuten piristävä blogi ja yleensä postsukset saa aina hymyn huulille 😊

  • Kiva kuulla, että pidit. :) Olen täysin samaa mieltä, turhaan miettii puutteita kun voi keskittyä siihen mitä elämässä on tällä hetkellä. Ihan parasta.

   Ja super isot kiitokset ylipäänsä, että tämän kerroit. Tuollainen palaute piristää aina mieltä. <3

 2. Sä olet aivan ihana! Joskus tulee luettua blogiasi, nyt täytyy varmaan alka säännöllisesti lukea. Vitsit, tuli hyvä mieli ja oon samaa mieltä noista kohdista ja itsekin olen tajunnut että vaikka olen luonnostaan sotkuinen niin nautin suunnattomasti siististä kodista! Hyvä pointti

  • Voi kiitos <3 Toivottavasti tulet jatkossa useammin, olisi mukava. :) Mä olen myös vähän sellainen sekasorto mutta tykkään silti siististä kodista. Auttaa jotenkin jäsentelemään kaikkea ja ylipäänsä toimimaan.

 3. Pienet asiat arjessa tekee onnelliseksi, ei siihen suuria juttuja tarvita. Listasi olisi hyvinkin voinut olla omani, allekirjoitan monia kohtia. Erityisesti tuo (aamu)kahvi! Ai että, aina yhtä tärkeä hetki päivästä.

  Ihanan positiivinen postaus! :)

  • No sepä, täysin samaa mieltä! :) Aamukahvi on kyllä parasta. Ja suurkiitos. <3

 4. Kiva postaus :)
  Tein reilu kuukausi sitten kännykkääni listan arjen asioista jotka tekevät minut onnelliseksi ja mitkä ovat hyvin. Näin tuo lista on mukanani koko ajan ja jos mulle iskee harmitus, vilkaisen ”onnellisuuslistaani”. Toimii!
  Hauska oli huomata että löytyi useampi sama juttu minkä säkin olit maininnu :)

  • Kiitos. :) Ihana idea! Voisikin itse myös tuollaisen toteuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta