Vapun Iltalehdessä!

Oikein ihanaa vappua jokaiselle lukijalle! Tänäänhän voidaan virallisesti korkata kesäkausi alkaneeksi ja itseasiassa tällä hetkellä ulkona näyttää ja myös tuntuu sille. Ihana aurinko! Toivottavasti se vaan jaksaisi paistaa ihan iltaan saakka. :)

Ajattelin vinkata teille eräästä asiasta, nimittäin minusta on pieni haastattelu vapun Iltalehdessä. Annan jutussa ”kasvot” vatsavaivoille ja kerroin lyhykäisesti haastattelijalle minun tarinani. Minusta on ylipäänsä hienoa, että aiheesta kirjoitetaan ja sitä esille nostetaan. Liian moni kärsii vatsan oikuista edes tietämättä, että asialle voisi ehkä jotain tehdäkin.

IMG_2880-2

Oma tieni oli aikanaan hyvin vaikea ja kärsin vatsani kanssa todella paljon, jopa kyyneleitäkin tuli vuodatettua useampaan otteeseen. Kaikkien läpikäymieni kokemuksien vuoksi seisonkin vahvasti oman elämäntapani takana. Syön kuten syön ja siihen ei ole muilla sanomista. Tänä päivänä on nimittäin hyvin valitettavaa, että ruokavalioeroavaisuuksia ihmetellään ääneen ja ollaan jopa tuomitsemassa ”trendiruokavalioon” hurahtaneeksi. Helppohan se on niiden ihmisten tuomita, jotka eivät itse ole ongelmia ruoan kanssa läpi käyneet. Ja siis ylipäänsä se, että toimii eri tavoin kuin muut aiheuttaa aivan liian usein närää. Mielestäni sitä, että syö eri tavoin kuin valtaosa tai rajoittaa ruokavaliotaan Suomen ruokaympyrästä, ei pitäisi joutua millään tapaa selittelemään. Jokainen varmasti valitsee ruokavalionsa oman hyvinvointinsa ehdoilla.

IMG_2873-2

Itse saan olla kyllä siinä mielessä onnellinen, että vatsani on parantunut tässä parin vuoden aikana hyvin paljon. Edelleen vältän maitotuotteita arjessani, sillä ilman niitä voin niin paljon paremmin. Myöskään viljoja en puputa muuta kuin oikeastaan vaan kauraa. Silti välillä teen poikkeuksia, kuten haastiksessa mainitaankin ja tämä toimii kohdallani hienosti. Toisinaan saattaa tulla kyllä virhelyöntejä, sillä koskaan et voi oikein tietää miten vatsa reagoi. Toisena päivänä se saattaa hyvinkin kestää sen vuohenjuustosalaatin ja toisena ei. Elämä on riskien ottoa ja niimpä myöskin tällä saraa.

Mutta se vatsavaivoista. Lukaskaahan juttu jos saatte lehden käsiinne. :) Itse suuntaan kohta lenkin jälkeiseen suihkuun ja sitten alankin valmistautumaan juhlia varten. Ensimmäinen etappi on Ullanlinnassa, jossa on pirskeet ja siitä sitten suunnataan porukalla Hernesaaren Rannan avajaisiin. Toivottavasti tuo aurinko jaksaa lämmittää!

Vappuja jokaiselle! <3

On my way

3 vastausta artikkeliin “Vapun Iltalehdessä!”

  1. Kiva että vatsavaivat on helpottanut :) Itselläni oli aikanaan kanssa ihan ihme oireita, mm.jatkuvaa pahoinvointia ja huimausta. Tajusin lopuksi (onneksi) että ne johtui liian terveellisestä ruokavaliosta ja vähäisestä syömisestä.
    Mutta anyway, mukavaa vappua :)

    • No on kyllä. :) Eikä, no mutta onneksi syy selvisi. Liian vähäinen syöminen varmasti aiheuttaa moisia oireita.

      Kiitos, sinne ihanaa toukokuun alkua!

  2. En ehtinyt lukemaan tätä juttua. Saisiko tarinasi ja tuon jutun tiivistettynä blogiisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta