Liikaa somessa?

Nyt on kesäkausi virallisesti avattu! Toukokuu on yksi omista suosikki kuukausistani ja toivon, että se jatkuisi yhtä aurinkoisena kuin alkoikin. Eilen vietin tietoisesti blogivapaata päivää jollaista minulla ei ole tainnut olla vuosiin. Siis ihan oikeasti, ei ole ollut. :) Päätin asian tietoisesti jo perjantain mutta silti eilen oli kokoajan vähän sellainen jonkun asteinen ”morkkis”. Teki mieli kirjoittaa edes jotain mutta pysyin päätöksessäni. Toisinaan on hyvä ottaa ihan omaa aikaa ja vapaata myös täältä. Nyt kuitenkin taas uudella innolla ja puhdilla. Ehti hieman kypsytellä postausideoitakin, joita on mielessä tulevalle viikolle taas useita.

IMG_2711-2

Tästä blogivapaasta mieleeni heräsi myös eräs ajatus, josta ajattelin nyt kirjoittaa. Minulle on nimittäin useamman kerran viime aikoina huomauteltu siitä, että olen liikaa puhelimeni äärellä. Lähinnä siis jos ollaan kaverin kanssa ravintolassa, räplään kännykkää. Jos matkaan julkisissa jonkun kanssa, räplään taas kännykkää. Olen ikäänkuin 24/7 somemaailmassa ja pienellä prosentilla mukana siinä itse tilanteessa. Vaikka olen perustellut tätä jatkuvasti sillä, että tämä nyt vaan on osa mun duunia, niin silti olen kokenut piston sydämessäni. Onhan tuo nyt todella epäkohteliasta! Sitä tavallaan menettää myös osan hetkistä, kun on vaan nenä kiinni ruudulla.

Some on sellainen maailma joka vie todella helposti mukanaan. Erilaisiin kuvapalveluihin ja sovelluksiin jää koukkuun. Ihmisen on jatkuvasti ”pakko tehdä jotain”. Ei voida enää istua ratikassa ja jutella sen ystävän kanssa, vaan sometetaan ja kommentoidaan lähinnä juttuja siellä sosiaalisessa mediassa. Muistan kuinka joskus aikanaan aina luin kirjaa ratikkamatkat, nykyään olen puhelimella. Ja jos sitä katsoo ympärilleen, kaikki ovat puhelimella. Toisaalta jos yksin matkustaa tämä on mielestäni ok, mutta seurassa ei. Ei tietenkään! Sama pätee myös siihen, jos olen ystävän kanssa ravintolassa syömässä. Ennen tilanne oli sosiaalinen, nykyään se on sitä vaan osittain.

IMG_2718-2

Omalla kohdallani puhelin on jo pitkään ollut se jota katson ensimmäisenä herätessäni ja viimeisenä nukkumaan mennessäni. Ennen unia on niin kiva selailla Instaa, mitä?? Kampanja Offline-aika (klo. 22-07) on mielestäni aivan huippu! Vaikka itse en siinä ole millään virallisella tavalla mukana, eipä tekisi pahaa kokeilla. Jos mietitään nimittäin jo yöunienkin kannalta, näytön selaaminen vielä klo 23.30 on aika huono juttu.

Näin sinkkuna sitä ehkä liikaakin miettii, että ei tarvitse ajatella muita. Kun käy yksin nukkumaan on ihan sama selaako puhelinta vai mitä tekee. Silti kannattaisi miettiä vaikka sitten itseään, somehiljaisuus klo. 22 jälkeen on varmasti jokaisen omaksi parhaaksi. Usein teen postauksiakin yömyöhään ja sitten ihmettelen kuinka uni ei tule? Eihän se ole ihmekään. Nyt on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja miettiä tapojaan.

IMG_2713-2

Tässäpä ainakin itselleni ajateltavaa näin uuden alkaneen viikon kunniaksi. Toivon, että moni muukin liikaa luurin äärellä oleileva kokee piston sydämessään ja kiinnittää asiaan huomiota? Varsinkin seurassa puhelimella hengailu on mielestäni asia, jota kannattaa pohtia. Kukapa meistä tahtoo olla tieten tahtoen epäkohtelias?

Ihanaa alkavaa viikkoa jokaiselle! :)

On my way

2 vastausta artikkeliin “Liikaa somessa?”

 1. Moi! Itsekin selaan kännyä usein junassa tai pysäkillä mutta yleensä vain yksin ollessani.

  Seurassa en tee niin, miksi vaivautua näkemään kaveria ja tuhlaa ajan kännykän räpläykseen? Sitä samaa voisi tehdä yksin himassa.

  Mua ainakin loukkaa jos mun seuralainen räplää kännyä koko ajan. Eihän se kerro muusta kuin siitä että känny on kiinnostavampi kuin minä.

  Ymmärrän jos nopeasti katsoo viestin, mutta en kestä jos yhdessäolo on pelkkää instan selailua. Itse en edes ole siellä. Tietty jos asuu jonkun kanssa niin eihän kukaan ole koko ajan läsnä. Mutta jos varta vasten lähtee kaverin luo somettamaan, sitä en ymmärrä.

  Joskus jos kaikki selaavat kännykkää miettii että mitähän itse tekisi. Vaihtoehdot selata myös kännykkää tai lähteä himaan.

  Toivottavasti et pahoita mieltäsi tästä. :) sun blogi on huippu ja hyviä mielipiteitä sulla:)

  http://Www.lily.fi/blogit/stuff-about

  • Moikka,

   En todellakaan pahoita, itsehän nimenomaan tässä mainitsin, että homma on ollut itselleni viime aikoina nähtävästi jopa ongelma. Hyvä havahtua siihen, että tuo on todellakin väärin kanssaihmisiä kohtaan.

   Itse en aina välttämättä edes kiinnitä siihen huomiota, että otan puhelimen käteen ja teen sillä jotain. Se on niin automaatio mutta sitten seuralainen mainitsee, että mitä siellä nyt on tms. Huono tapa kyllä! Nyt ei auta kuin kiinnittää asiaan huomiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta