Näillä vinkeillä selviät vappu väsymyksestä!

Monelle suomalaiselle vappu on vähän samanlainen juomisen ja roskaruoan juhla, kuten vaikka juhannus. Pari päivää nautitaan ehkä hieman epäsäännöllisestäkin ruokavaliosta kera kuohuvan. Mielestäni on ihanaa, että omataan tämän kaltaisia perinteitä ja välillä voidaan elää irti ”normeista”. Jokaisen päivän ei tarvitse olla rahkaa ja muuta arkiruokaa, vaan toisinaan on kiva laittaa ränttäliksi.

Veikkaan, että monelle tämä maanantai on ollut vähän kankea ja olo ei ehkä ole ollut se paras mahdollinen. Vaikka itse en enää eilen alkoholia nauttinutkaan, on täälläkin ollut silti vähän hidas meininki. Tällaisina päivinä on hyvä suosia tiettyjä kikkakolmosia, joilla homman saa taas rullaamaan. Jos ei välttämättä halua vaan loikoilla sängyssä, on itselläni vinkata muutamasta oloa parantavasta seikasta. Toivottavasti jokainen saa viimeistään tässä illan aikana päivänsä käyntiin! :)

IMG_2901

  • Nauti ananasta. Tämä on ollut perinteeni jo vuosia. Jos juon alkoholia tai syön suolaista ruokaa, ostan valmiiksi tuoreen ananaksen jääkaappiin. Ananas on ihanan raikasta naposteltavaa ja se laittaa nesteet liikkelle. Jos ei tykkää ananaksesta sellaisenaan, hyvä kikka on heittää sitä vaikka smoothieen tai muun ruoan sekaan. Ehdottomasti ihan ykkös hedelmä mitä tulee olon freesaamiseen!
  • Juo paljon, PALJON vettä. Vesi on se joka laittaa kehomme taas toimintakuntoon. Vapun kaltaisina juhlapyhinä nautitaan vettä aivan liian vähän ja keho on varmasti kuivuustilassa. Nestetasapainon uudelleen löytäminen onkin erityisen tärkeää. Vettä koneistoon ja jos se ei uppoa sellaisenaan, suosittelen höystämään limellä, sitruunalla ja vaikka appelsiinilla.
  • Nuku päiväunoset. Jos keho kärsii univelasta, ei auta kuin nukkua. Jotta koko päivä ei menisi kuitenkaan ohitse, kannattaa ottaa vaikka pienet päikkärit ehkä jopa pariin otteeseenkin. Ihan vaan 20-30 minuuttia saattaa riittää!

IMG_2913

  • Turvaudu kalpean naaman kanssa itseruskettavaan. On muuten aika hassua miten tuollainen pienikin seikka vaikuttaa! Ruskettuneena väsynyt ilme kaikkoaa oitis ja koko olemus kohenee. Päivettyneenä ihminen näyttää terveemmälle, sitä ei vaan käy kieltäminen. Liberatat iholle!
  • Kuori ja naamioi iho. Itse piristän ilmettä paitsi ruskettavalla, myös kuorinnalla ja naamiolla. Tuo combo tekee ihmeitä kasvoille! Kannattaa kokeilla etenkin kosteuttavia paksuja naamioita, jotka tekevät ihosta jälleen samettisen ja kuulaan.
  • Älä jatka roskan syömistä. Vaikka pienessä väsymyksessä mieli halajaa edelleen roskaruokaa ja sokeria, älä anna himoille valtaa. Paras kikka on palata siihen tuttuun ja terveelliseen. Mitä pidemmälle epäterveellistä putkea jatkaa, sitä väsyneempi olo on ja ylipäänsä hankalampi päästä taas normaaliin rytmiin. Vaikka tykkään välillä herkutella ja muuta, pidän vielä enemmän siitä arkeen palaamisesta. Aina kannattaa muistaa se, kuinka hyvä olo siitä terveellisestä ruoasta tulee!

IMG_1544

  • Juo ja syö paljon vihreää. Vaikka se vihersmoothie ei ehkä ole se maanantain suosikki niin kannattaa silti pakottaa keho nauttimaan vihreää, edes jossain kohtaa päivää. Etenkin superfoodeista spirulina poistaa kehosta myrkkyjä, joten mikä olisikaan parempi tapa kohentaa maanantai-oloa?
  • Mieti positiivisia asioita ja katso vaikka telkasta piristävä komedia jos toinenkin. Nauru parantaa fiilistä ja tekee jokaisen keholle kutaa! <3
  • Ulkoile. Vaikka tämä varmaan on harvalle se numero ykkönen tänään niin voin luvata, että ulkoilmassa oleilu kohentaa mielen ja ruumiin hyvinvointia. Hikilenkille ei kannata lähteä jos keho ei ole siihen vielä valmis mutta kevyt reippailu on aina terveellistä.

Tsemppiä jokaisen maanantaihin, se on jo melkein selätetty! ;)

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta