Herkku smoothie bowl (M, GL)

Olen kova smoothieiden kuluttaja mutta silti harvemmin syön smoothieni lautaselta ja vieläpä lusikalla kauhoen. Tavallisesti juon tuon aamiaiseni megasuuresta mukista, joita yleensä kulautan vielä kaksi peräkanaa. Joskus minulta onkin kysytty kuinka suuria smoothieannoksia oikein juon ja aamuisin tosiaan kyllä aika suuria. :D Toisaalta, tuollaisella mega-annoksella jaksaakin sitten mukavasti pitkälle aamupäivään. Aamiainen on päivän tärkein ateria ja varsinkin, jos sitä ennen vielä käy treenaamassa sen kuuluukin olla runsas. Itse jaksan harvemmin kiireisinä aamuina väsäillä sen erikoisempaa ”brunssimeininkiä”, joten yhteen juomaan sisällytettynä superfoodit, hedelmät/marjat ja hyvät rasvat käynnistävät aamuni mainiosti!

IMG_2919-2

Tänään poikkesin hieman tuosta perinteisestä arkijuomastani ja teinkin pitkästä aikaa smoothie bowlin, eli suomennettuna smoothiekulhon. Kyseisissä kulhoissa on se erikoisuus, että smoothie syödään lusikalla ja päällysteitäkin voi lisäillä oman maun mukaan. Nojoo, eiköhän jokainen teistä tiedä. ;) Itse pidän näissä bowleissa etenkin siitä, että voit höystää sen perus smoothien kaikenlaisilla päällysteillä ja näin saada tuohon aamupalaan vähän purutuntumaa ja lisätäyttävyyttä. Esimerkiksi nimenomaan erilaiset siemenet, hedelmät, marjat, taatelit, rusinat, kuivatut karpalot sun muut toimivat lisukkeina erinomaisesti.

IMG_2939-2

Oma smoothieni oli tänä aamuna hyvin freesi ja kokosinkin kuorrutteeksi teemaan sopivia siemeniä, hedelmää ja pähkinöitä. Resepti omaan herkku bowliin tulisikin tässä:

Mango-päärynä smoothiebowl (GL, M)

 • 1 luomu banaani
 • 1 tl luomu kookosöljyä
 • 1,5 dl pakastemangoja jäisinä
 • 1 päärynä
 • 1 rkl macaa
 • 0,5 rkl Opti-Camu jauhetta (MSM+camu camu)
 • Kourallinen jäitä
 • Noin 2 dl luomu kaurajuomaa

Kuorrute:

 • Casheweja
 • Tuoretta ananasta
 • Auringonkukansiemeniä
 • Pellavansiemeniä
 • Seesaminsiemeniä
 • Kookoshiutaleita

Blendataan koko hässäkkä tehokkaalla blenderillä tasaiseksi seokseksi, jonka jälkeen kaadetaan tarjoilukulhoon. Pilkotaan päälle lisukkeet ja nautiskellaan lusikoiden.

Energiaa päiväänne! <3

IMG_2937-2

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta