Kun hyvinvointibloggaaja ei olekaan täydellinen

Eilinen tekstini sain aikaan kolmenlaisia kommentteja. Neutraaleja, syyllistäviä ja kiitollisia. Osa kiitti minua siitä, että kerroin rohkeasti asiasta joka ei ehkä ole se ensimmäisenä minusta oletettava seikka. Toiset sättivät, kuten osasin arvatakin ja ihmeteltiin sitä kuinka hyvinvoinnista bloggaavana ihmisenä saatan toimia näin. Yksi osa ei kommentoinut kertomaani, vaan avasi oman stoorinsa. Jokaista kommenttia arvostan, oli se sitten negatiivinen, positiivinen tai neutraali. Mielekästä saada keskustelua aikaiseksi. :)

IMG_3916-2

Itselleni hyvinvointi on hyvin laaja käsite. Se ei rajaudu pelkästään terveysruokaan, superfoodeihin ja salilla käyntiin kuten moni kuvittelee. On mielestäni hassua, kuinka osa jengistä todella ajattelee, että kaikki terveellisiä elämäntapoja vaalivat elävät kuten fitness-urheilijat, tai urheilijat ylipäänsä. Kurinalaisesti. Itse olen mielestäni aika hyvin tuonut esille kuinka käytän välillä alkoholia, syön viikottain karkkia tai muita vastaavia herkkuja, luistan joskus treeneistä, sekä vietän toisinaan aikaa esimerkiksi yöelämässä valvoen pikkutunneille saakka. Tahdon elää elämääni rennosti, vapaudesta valita nautiskellen.

Oma hyvinvointini onkin välillä uskokaa tai älkää asioita, jotka eivät kuulu monenkaan mielestä siihen ”täydelliseen terveyselämään”. En minä siksi hyvinvoinnista kirjoita, että haluan ilmentää täydellisyyttä ja sitä, kuinka juuri minä elän niin täydellisesti. Päinvastoin. Elämä on oikeasti todellisuudessa useinkin hyvin epätäydellistä.

IMG_3912

Terveelliset elämäntavat ovat arjessa itselleni kaiken a ja o. Ne luovat tietyn perustan elämälleni ja nautin urheilusta, sekä terveellisestä ruoasta hyvin monellakin tapaa. Olen aina nauttinut. Joka kerta, kun käyn ulkona kaipaan heti seuraavana aamuna jo takaisin siihen ”tavalliseen” rytmiin. Jokaisen pizzan jälkeen palaan jälleen kerran siihen terveelliseen. En jatka karkkiputkea montaa päivää, vaan nautin siitä hetkestä jolloin niitä lemppareitani napostelen. Rakastan hyvinvointia ja balanssia, sitä tunnetta joka tulee hikilenkin tai ravitsevan smoothien jälkeen. Nämä ovat itselleni asioita, joista nautin. Muuten en eläisi näihin asioihin aina palaten, ellen  todella nauttisi.

Tästä huolimatta nautin kuitenkin myös siitä, että mikään asia elämässäni ei ole kiellettyä. En halua rajoittaa itseäni, tai toimia itseäni vastaan. Ehkä siksi en myöskään ole halunnut kieltää itseltäni asioita, jotka osa ehkä leimaa huonoksi. Haluan itse tehdä päätökseni, kuitenkin jokaista niistä sisälläni tunnustellen. Tiedän, että monen mielestä esimerkiksi alkoholi ei kuulu terveydestä välittävän ihmisen elämään. Eikä se satunnainen juhlapolttaminenkaan. Itse en näe asioita noin mustavalkoisesti. En puolustele kumpaakaan mutta puolustelen sitä, että jokaisella on oikeus valita. Onko absolutisti vai ei, polttaako vai ei, syökö roskaa vai ei. Nämä ovat valintoja. Aina näiden seikkojen ei myöskään tarvitse poissulkea toisiaan. Kyllä urheilijakin voi välillä olla hiprakassa tai maratoniin tähtäävä nautiskella sokeriherkkuja. Ei elämä oikeasti ole niin vakavaa.

IMG_3917

Tiesin eilistä postausta kirjoittaessani, että se kolahtaa varmasti useampaan tyyppiin negatiivisella tavalla. Osittain tuo sai minut entistä enemmän haluamaan tuoda asian julki. Minusta on toisinaan ihana tuoda esiin inhimillisiä asioita ja piirteitä, jotka eivät oikeasti aina välttämättä ole jokaiselle lukijalle edes niitä mieluisimpia. Bloggaajat ovat yhtälailla ihmisiä kuin kuka tahansa muukin ja useimmiten sen täydellisen salaattilautasen takana on paljon muutakin. Tämä on osittain se kaava, jota itse tahdon rikkoa. Haluan, että te saatte todellisen kuvan minusta ja siitä millainen olen. Tai niin todellisen kuin se netin kautta on mahdollista.

Loppuun tahdon mainita vielä yhden seikan. Viime aikoina olen nimittäin törmännyt nyt useampaan tapaukseen, jossa hyvin terveellisesti elävä ihminen on sairastunut vakavasti. Loppupeleissä siis se, että vaikka eläisi kuinka terveellistä elämää tahansa ei välttämättä estä sinua sairastumasta syöpään tai saamasta veritulppaa. Elämän lanka on oikeasti aika hento ja siksi jokaisesta hetkestä tuleekin nauttia. Ei kuluttaa elämäänsä stressaten tai jokaista suupalaa vatvoen. Elämä on elämistä varten, ei murehtimista, niuhottamista tai itsesyyllistystä varten. Muistakaamme siis nauttia jokaisesta päivästä, kuin se olisi viimeisemme.

Täydellisen epätäydellistä keskiviikkoa jokaiselle!

On my way

26 vastausta artikkeliin “Kun hyvinvointibloggaaja ei olekaan täydellinen”

 1. Se on juuri näin!! Elämä on tehty elettäväksi ja nautittavaksi ja hyvin usein huomaan tämän monilta unohtuvan. Itsekkin rakatan terveellistä elämäntapaa, mutta miellän tähän terveelliseen elämäntapaan myös herkuttelun sekä kavereiden kanssa höpöttämisen viinipullon kera. Vastapainoksi taas urheillaan ja muuten nautitaan terveellisestä ruuasta. Oikeanlaisessa balancissa elämäminen on sitä terveellistä elämäntapaa :) liian usein olen törmännyt nimittäin niihinkin jotka elävät ”onnellista” elämää kun reenaavat joka päivä eivätkä koskaan salli itselleen mitään ns epäterveellistä.. Mitä sitten jos ei ole 24/7 tikissä vaan nauttiikin elämästä pienen rasvakerroksen kanssa!

 2. Oon ihan samaa mieltä! Kun on kerran oppinut terveelliset elämäntavat, ja niiden noudatus tulee luonnostaan, ei sillon haittaa jos välillä herkuttelee tai käy lasillisella. Kunhan se tosiaan ei jää päälle useammaksi päivää. Kerranhan täällä vaan eletään :) ja onko sitä sitten yhtään sen onnellisempi jos painaa muutaman kilon vähemmän?

  • Totta! Itse tosiaan en harrasta alkoholin käyttöä edes viikottain, en koskaan nauti saunasiidereitä tai muutakaan mutta välillä sitten käyn ulkona ja nautin illan aikana useamman lasillisen. Kuuluu enemmänkin siihen sosiaalisuuteen, ei alkoholin himoon. Eikä täällä homma jää ainakaan nykyään enää päälle. Nuorempana tuli juhlittua joskus parikin iltaa putkeen mutta enää ei halua eikä pysty. :)

 3. Joskus aiemmin lueskelin sun blogia mutt viimeaikoina oon jäänyt ihan koukkuun. Sulla tuntuu olevan kiva ajatusmaailma ja jalat maan pinnalla ainakin monien postausten perusteella.. :) Ja oot kyllä ihan huippukunnossa, ei voi kuin ihailla !

  • Ihana, kiva kuulla. :) Jalat on tukevasti maanpinnalla, mihis ne sieltä nousisi? ;) Ja kiitos. En ole huippukunnossa mutta hyvin tyytyväinen vartalooni. Se on tärkeintä, että itse viihtyy.

 4. Tosi kiva tuo paita! Onko äskettäin ostettu ja mistä? Oon hurahtanut tommosiin pitsijuttuihin tänä keväänä, niin ihania! :)

  • Eikö! Se on H&M Coachella-mallistosta ja ostettu ihan hetki sitten. Minä myös, rakastan kaikenlaisia hippi-boheemijuttuja! Etenkin kesäisin huomaan, kuinka tuon kaltainen tyyli alkaa miellyttämään. :)

 5. Jos elämästä nauttimiseen kuuluu röökaaminen niin se ei vaan mene jakeluun,biletys ja viininjuonti on aivan eri asia.ja on todella suuri ristiriita hyvinvointibloggaukseen että myrkyttää keuhkonsa.

  • Hahah. Millä tavalla biletys ja oikein ”viinan” juonti ovat eri asioita? Tiedätkö yhtään alkoholin haittavaikutuksista? Vaikuttaa aika monellakin negatiivisella tavalla kehoomme. En laita sitä yhtään eri tasolle juhla-tupakoinnin kanssa. Etenkään jos alkoholia nautitaan useampi lasi illan aikana.

   Ja kuten sanottu, poltan muutaman savukkeen silloin jos lähden ulos. Nykyään tuo on aika harvoin. Toivon mukaan jatkossa pystyisin kuitenkin siitä kieltäytymään, vaikka muu seurue tupakalla käykin. Siinä itselleni pientä haastetta! Ikävää jos olet nyt kovin pettynyt mutta villi veikkaukseni on, että sinunkin elämästäsi jotain paheita löytyy. ;)

 6. Pyh pah! Pitää olla jotain ”paheita”, jos itselleen sallitut asiat voi sellaiseksi edes laskea ;)

  • Heheh, totta. :) Pahe on mielestäni asia, jonka toteuttamista pitää jollain tavalla huonona asiana mutta toteuttaa sitä kuitenkin. Nämä ovat niitä elämän pieniä ristiriitaisuuksia mutta ne kuuluvat nimenomaan normaaliin elämään. Toki paheiden kannattavuutta kannattaa aina miettiä siltä kantilta, ettei satuta niillä muita ihmisiä. Henkilökohtaiset paheet on sitten kunkin itsensä punnittava. :)

 7. Vaikka itse olen ihminen, joka ei hyväksy missään mielessä polttamista, ei ole koskaan polttanut eikä osaa kuvitella, että koskaan vaikkapa seurustelisi polttavan ihmisen kanssa, arvostan sun rehellisyyttä tässä asiassa. Ehkä se vie vähän paineita, koska moni varmasti ajattelee että hyvinvointibloggaajat ovat jotenkin täydellisiä ihmisiä ilman paheita ja heikkouksia, vaikka ihmisiähän me kaikki ollaan. Itse esimerkiksi syön aivan liikaa herkkuja, vaikka tiedän todella hyvin, mitä jatkuva sokerin syöminenkin voi aiheuttaa. :D Ei mitään ihan terveellistä tosiaan sekään pitkällä tähtäimellä. Alkoholia juon aika vähän ja aina kohtuudella. Sen haitoista pitäisi munkin mielestä puhua enemmän. Tuntuu, että monen nuoren aikuisenkin mielestä on ihan okei olla viikoittain humalassa tai tissutella viiniä.

  Sanotaan näin, että en koe, että mulla on varaa tuomita ketään, vaikken tietenkään kannata että kukaan täällä polttaisi. Jokainen tekee omat valintansa ja varmasti sullakin on tiedossa ne haitat ilman, että muiden tarvitsee niitä luetella. :D Toivottavasti pääset vielä jonain päivänä eroon siitä tai varmasti pääsetkin sitten, kun tuntuu että aika on oikea! :) Ja kyllä se on ihan totta että jos on pakko polttaa niin mieluummin juhlissa kuin jatkuvasti arjessa.

  • Kyllä, samaa mieltä. Ihan turhaa alkoholia vähätellään sillä se jos joku vaikuttaa aika monellakin tavalla kehoomme. Eikä pelkästään humalaisen illan aikana, vaan myös päiviä sen jälkeenkin.

   Tavallaan musta tuntuu hassulta nämä kommentit siitä kuinka olen ”tupakoija”, koska en itse koe sitä olevani. Polttamiseni on niin vähäistä, että en lähtisi leimaamaan itseäni siltikään tupakoijaksi. Se juhlapolttaja on parempi termi. :D Jos multa esimerkiksi kysytään jossain poltanko, vastaan yleensä että satunnaisesti. En niin, että KYLLÄ tupakoin, koska enhän mä ole tavallinen tupakoija.

   Ja jep, arkitupakointi ei siis tulisi mieleenkään. Koskaan ei tee muuten mieli röökiä kuin sen viinilasin kaverina. Yleensä vasta siinä vaiheessa, kun on muutaman juonut. Pakkohan tästä tavasta on nyt eroon päästä, kerta se on julkisestikin myönnetty. Kiitos sinulle ymmärtäväisyydestä ja tsempeistä. :)

  • Joo hei, tuo oli kyllä hyvä pointti ja jäin itsekin miettimään että ehkä juhlapolttajaa ei voi tavallaan kutsua polttajaksi. Tai siis tavallaan voi, mutta ei sitä voi verrata kuitenkaan ihmiseen, joka polttaa säännöllisesti. Että tavallaan turhaa ”leimaamista”, olet ihan oikeassa. :)

  • Heh, niin. En yritä puolustella itseäni mutta näin asian koen. En kuitenkaan ole nikotiinista riippuvainen kuten normaalit tupakoijat ovat. :) Kauheaa edes ajatella, että olisin tupakoija sanan varsinaisessa merkityksessä. En oikein tiedä mihin se raja vedetään…

 8. Olen lukenut vuosien saatossa monia blogeja ja nyt viime aikoina ajautunut lukemaan kaikenlaisia hyvinvointi- ja fitnessblogeja. Olen kyllä ollut melko järkyttynyt siitä miten äärettömän tuomitsevia, ilkeitä, itserakkaita ja jopa rasistisia monet ko. alan bloggaajat ovat, etenkin nuo fitness- tyypit. Kaikki jotka ei tee asioita täsmälleen samalla tavalla kuin itse on laiskoja, tyhmiä ja rumia. Yleinen mielipide näissä blogeissa tuntuu olevan että suomalaiset nyt ainakin on ihan vääränlaisia. Ja ulkomaalaiset myös. Oikeastaan vain fitnessbloggaaja itse on kaikessa oikeassa. Olin siis iloisesti yllättynyt tästä sinun blogistasi…

  • Itse en ole kiinnostunut fitness-blogeista vaikka omassa portaalissanikin on niitä yllinkyllin. Aihe ei vaan nappaa eikä se elämäntapa missään muotoa. Aika moni kyseistä lajia harrastanut onkin avautunut jälkeenpäin, kuinka sairasta touhua se on. Se on kupla, johon itse en mistään hinnasta haluaisi joutua. Muuten en osaa asiaan kantaa ottaa…

 9. En melkein koskaan kommentoi blogeja mut nää on niitä hetkiä kun on vaan pakko. Oon seurannu sun blogia jo muutaman tovin ja tuot hienosti esiin asioita joista ei puhuta mut jotka ainaki mun elämään kolahtaa! Myös sun ajatusmaailma kolahtaa hyvin, vaikka välillä tuntuu just et miten uskallat kertoo nää asiat mut se on vaa tosi upeeta!! Ja nyt tää tupakointipostaus oli vaan nii mahtava. Et pysty paremmin tuomaan sitä esiin, että kaikki ollaan täällä inhimillisiä ihmisiä ja jokaisella on omat valinnat ja vaikka kaikki ei olis niitä ihanteellisia niin kokonaisuus ratkasee ja se on ihan ok! Oot rohkee ja fiksu nainen!

  • Ihana, kiitos <3 Ei riitä sanat kertomaan miten tsemppaava tämä sun kommenttisi oli. Iso kiitos vielä. :)

 10. Hei Jutta, kiitos sulle rehellisyydestä :) KUKAAN ei ole täydellinen ja hyvä niin!
  Kysyisin vielä, kun sulla oli ig:ssa tästä samasta(?) asusta kuva, mistä on kengät? Kiitos.

  -M

  • Sepä, ollaan jokainen vajavaisia ja vain ihmisiä. :)

   Ne on meiltä by the way Storesta Kampista. Inuovo on kenkien merkki. Ja on muuten super ihanat jalassa! :)

 11. Jos kuitenkin tunnet itsesi kaikinpuolin hyvin voivaksi, niin siihen ei tarvita ulkopuolisten neuvoja miten sinun pitäisi elää. Jos nyt mietitään esim. fitness-lehdissäkin esiintyneet ja lehdissä hehkutettuja ”fitness-staroja”, Janni Hussi ja Satu Tuomisto. Molemmat ovat myöntäneet olleensa ihan pirun huonolla polulla syömisien ja treenien suhteen. Silti jengi peukuttaa ja hehkuttaa miten upeita ja treenattuja he ovat. Multa ei tipu enää rispektiä heille urheilijoina tai hyvinvoinnin puolestapuhujina. Päin vastoin, varoittavia esimerkkejä. Moni muukin bloggaaja puhuu itsensä pussiin jatkuvasti ja teksteja vuosia lukeneena huomaa kyllä, että ihmiset ovat ihan helvetin epätasapainossa itsensä kanssa. Joten älä huoli, elä itsesi näköistä elämää. Olet huikean kaunis ja rohkea nainen!

  • Ensimmäinen lause oli muuten aika super! :) Iso kiitos sinulle sanoistasi! <3

   Ja muutenkin kommentissasi oli hyviä pointteja, kiitos näistä. Olen kanssasi hyvin samoilla linjoilla.

 12. Tää ei liity ehkä mitenkään tähän postaukseen mutta oletko lukenut kirjaa rhonda byrne – voima ?
  :) sun mielipiteitä kirjasta kaipaisin.

  • En ole lukenut. :( Antaisin mielelläni mielipiteitä jos olisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta