Vanhat kunnon päiväkahvit

*Yhteistyössä Almondy.

Lapsuudessa meillä oli aina päiväkahvit. Joka ikinen päivä suunnilleen samoihin aikoihin kouluni jälkeen nautiskeltiin äidin kanssa kahvia ja sen kanssa jotain pientä makeaa. Käytiin läpi koulupäivän tapahtumia ja jutusteltiin. Omille muutettuani tuo tapa jäi ihan täysin. Päivätyö ja kiire, omalle kahvihetkelle ei vaan vuosiin ole ollut aikaa.

IMG_3997

Nyt, kun työskentelen hyvin paljon myös kotoa käsin olen ottanut nuo kahvit uudelleen päiväjärjestykseeni. Iltapäivällä joskus 14-15 aikoihin kahvihammasta alkaakin kummasti kolottamaan ja pieni piristysruiske iltapäivään auttaa myös työmoodin säilyttämisessä. En tokikaan nauti päivittäin kahvin kanssa sokeriherkkuja vaan omena, päärynä tai pari palaa raakasuklaata toimii arjessa kahvin lisukkeena aivan mahtavasti. Myös kahvi sellaisenaan on nautinto. Toisinaan on kuitenkin pakko herkutella jollain muullakin, etenkin seurassa tai viikonloppuisin. Seurassa kaikki herkutkin nimittäin maistuvat mielestäni kymmenen kertaa paremmalle, kuin yksin.

IMG_4054-001Untitled Export3

Kuvailtiin alkuviikosta siskoni kanssa useampi tunti asukuvia, jonka lomassa iski jossain kohtaa pieni väsymys ja epätoivokin säätilan suhteen. Tuo, kun ei ole aina puolellamme. Väsymyksen iskiessä kipaisimmekin kotiini ja keitimme vanhat kunnon päiväkahvit. Ne perinteiset, joita silloin lapsenakin nautiskeltiin. Kahvin kaveriksi kaivoin pakastimesta Almondyn suklaakakun, jonka sain jokin aika sitten testattavaksi. Tämä oli juuri se hetki, kun tahdoin kakun korkata ja vieläpä erinomaisen seuran kera.

Kyseessä on laktoositon ja gluteeniton kakku, joka on päällystetty paahdetuilla manteleilla ja suklaakuorrutteella. Moni varmaan on maistanut Almondyn Daim-kakkua, joten tässä nyt varteentettava kilpailija kyseiselle megaherkulle! Itse en ole ollut koskaan kermakakkujen ystävä mutta kaikki brownie-suklaa tyyliset kakut ovat suurta herkkuani. Myös piirakkamainen pohja on makuuni ja tässä kakussa ehdotonta plussaa nimenomaan pohjasta, joka on gluteeniton ja tehty manteleista. Aivan ihanan täyteläinen ja nimenomaan ei liian makea. Itse heitin päälle vielä pussillisen suomalaisia vadelmia, jonka seurauksena kakku oli vieläkin parempaa. Mielestäni siis suklaan ja marjojen (etenkin vattujen) yhdistelmä on ihan super hyvä.

IMG_3986IMG_4025-2

Olemme siskoni kanssa molemmat aikamoisia herkkusuita, joten puolet kakusta hupenikin aivan hujauksessa. Tämä ei myöskään ole ällömakeaa mikä tekee helposti sen, että kakkua sujahtaa masuun useampi palanen. Toisinaan on kuitenkin hyvä vähän herkutella. ;) Itseasiassa nykyään en katso aikaa tai paikkaa sen suhteen milloin voin syödä vaikka palan kakkua tai napostella karkkiakin. Huolehdin ettei tällainen herkuttelu ole päivittäistä mutta myös viikolla sallin itselleni herkkuhetkiä jos mieli näin tekee. Ja nimenomaan seura vaikuttaa. Kuten alussa mainitsin, itselleni herkuttelu maistuu seurasssa niin paljon paremmin, kuin yksin. Herkuttelunautinnon voi ikäänkuin jakaa jonkun kanssa.

IMG_3981IMG_4019IMG_4034

Kyseinen suklaakakkuhan on pakastekakku, jota löytyy luonnollisestikin kauppojen pakaste-altaasta. Se kannattaakin sulattaa ennen nautiskelua huoneenlämmössä noin 40 minuutin ajan. Kakku on kuitenkin leikkausvalmista suoraan pakkasestakin, nimimerkillä kokemusta löytyy eikä se välttämättä vaadi kovin pitkää sulatusaikaa jos pieni jäisyys ei haittaa. Me nautiskeltiin Almondya noin 20 minuutin sulamisajan jälkeen ja hyvää oli. :)

Oikein herkullista sunnuntaita jokaiselle, muistakaahan nauttia hyvästä seurasta ja myös herkutella! :)

On my way

3 vastausta artikkeliin “Vanhat kunnon päiväkahvit”

  1. Joo, tuttu herkku on kyseessä. Meidän perheessä on keliakiaa poteva tytär enkä itsekään tykkää liian makeista jutuista. Äitienpäivänä vierailimme äitini luona (hälläkin keliakia) ja kolmelleen söimme sitruunaisen almondyn kakun. Ei siis kauan ehtinyt herkku vanhenemaan! Itselläni onkin varmuuden vuoksi joku samantyyppinen kakku pakastimessa, koska aina löytyy syy juhlaan!

    • Toi on kyllä mahtavaa, että löytyy myös keliaakikoille aidosti herkullisia vaihtoehtoja. :) Itse en ainakaan maista tässä mitään gluteenitonta eli makukin on oikeasti hyvä. Tuota sitruunaista versiota voisi itsekin kokeilla. :)

  2. Herkullinen kakku kyllä, harmi vaan että kokoonsa nähden älyttömän kallis 😕

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta