Hyvät ja huonot puoleni

Harrastan nykyään suhteellisen paljon itsetutkiskelua verrattuna aikaisempaan ja tämän tutkiskelun kautta koenkin löytäneeni huomattavasti paremman fiiliksen itseni kanssa. Sen balanssin, josta olen useampaankin otteeseen maininnut. Olen kyllä aina ollut analysoija ja pohtija, mutta aikaisemmin pohdin oikeastaan kaikkea muuta kuin minuutta. Tavallaan jopa pakoilin omia syviä ajatuksiani ja itseeni sukeltamista. Asioiden rehellinen kohtaaminen tuntui monessakin suhteessa hankalalta.

Nykyään koen, että onnellisuus lähtee minusta itsestäni. Voin valita olenko onnellinen vai epäonnellinen. Teen päivittäin valintoja, joiden kautta voin vaikuttaa elämänlaatuuni. Myös omien heikkouksien ja vahvuuksien tiedostaminen on hyvin tärkeää onnellisuuden kannalta. On tärkeää pystyä rakastamaan itseään, mutta samalla myös kyetä kertomaan omista heikkouksistaan.

IMG_3762-3

Mielestäni elämässä keskitytään ylipäänsä aivan liikaa heikkouksiin joiden varjoon vahvuudet jäävät. Meidän tulisikin löytää itsestämme ne hyvät puolet ja keskittää se suurin energia niihin. Myös heikkoudet tulee toki tiedostaa jotta niitäkin voidaan ehkä kehittää. Toisaalta on tärkeää myös hyväksyä se, että kukaan meistä ei ole täydellinen. Useimmat heikkoutemmekin ovat kuitenkin joltain näkövinkkeliltä katsottuna myös vahvuuksia. Tämä on kiinni siitä mistä näkökulmasta asioita katsoo ja kuka katsoo.

Koska ihmisten luonteenpiirteet ja ylipäänsä ajatusmaailma itseäni hyvinkin paljon kiinnostaa, ajattelin listata teille ne omat vahvuudet ja heikkoudet. Voi olla, että osa on tullut ilmi blogistani jo aikaisemminkin mutta tässä teille kuitenkin hieman lisää minusta.

Hyvät puoleni:

Olen huumorintajuinen. Tykkään vitsailla ja heittää läppää. Monesti huumorini on myös hieman karskia ja äijämäistä, mutta se on osa minua. Joskus häpesin, että olen toisinaan vähän poikamainen, mutta nykyään pidän tästä piirteestäni ja olen hyväksynyt sen täysin. Minusta ei vaan saa sellaista tyttömäistä hihittelijää.

Osaan nauraa itselleni. Hieman edelliseen liittyen, heitän usein vitsiä itsestäni ja pystyn nauramaan omalle ulkonäölleni, sen puutteille ja/tai ihan ylipäänsä kaikelle minussa. Suhtaudun nykyään itseeni hyvin rennolla asenteella.

Olen oma-aloitteinen. Jään harvoin ihmettelemään vaan sen sijaan toimin. Tartun tilanteisiin ja teen aloitteen hyvin nopeasti jos toinen ei sitä tee. Tämä tosin ei päde juurikaan ihmissuhteisiin, vaan lähinnä työntekoon ja kaikkeen muuhun arkiseen toimintaan.

Pystyn ajattelemaan syvällisesti ja puhumaan oikeastaan mistä vaan. Tämä on yksi piirteistäni, jota itsessäni rakastan. Se varmaan heijastuu hyvin paljon tänne blogiinkin mutta olen tosiaan hyvin avoin. En tokikaan jokaiselle vastaantulijalle mutta tilanteen edetessä siihen suuntaan, pystyn puhumaan mistä vaan. Ja ajatteluni on tosiaan hyvin syvällistä, vaikka toki pidän myös pinnallisista asioista esimerkiksi kauneuteen liittyen. Näidenkään kahden asian ei tarvitse poissulkea toisiaan.

Olen määrätietoinen ja jos päätän jotain niin pysyn päätöksessäni. Jos esimerkiksi sanon tekeväni jotain niin sitten teen sen. Minun on myös helppo pysyä rutiineissa. Eli liikkua ja elää terveellisesti.

Olen aika hyvä ihmistuntija ja koen ihmisistä nopeasti joko hyvän, tai huonon auran. Tämä auttaa minua myös valitsemaan rinnalleni niitä ihmisiä, joiden kanssa syvällisemmän ihmissuhteen luominen on mahdollista. Koen myös todella äkkiä voiko ihmiseen luottaa vai ei. Tämä ei kuitenkaan tarkoita ettenkö tulisi toimeen myös niiden kanssa, joiden suhteen tiedän etten tule koskaan pääsemään ”hei-moi -leveliä” syvemmälle.

Olen luova ja omaan visuaalista silmää. Tämä piirre on etenkin työssäni eduksi. Koulussa minulla oli aina kuvis kymppi ja harrastin luovia juttuja, kuten piirtämistä ja maalaamista myös koulun ulkopuolella. Nykyään tuo luovuus on muuttanut muotoaan kirjoittamiseen ja valokuvaamiseen.

-Olen liikunnallinen ja kehoni on ikäänkuin ”luotu” liikkumaan. On olemassa ihmisiä, joille liikunta ei ole luontaista. Oma kehoni on aina ollut liikuntaan soveltuva ja koen, että se on nimenomaan luotu sitä harrastamaan. Urheileminen on minulle helppoa ja luontevaa.

Selviän kaikesta ja olen selvityjäluonne. Koen, että mitkään vastoinkäymiset eivät voi lannistaa minua ja selviänkin ihan kaikesta. Tämä piirre on kotoa opittu ja itseasiassa joskus voisi vaan myöntää, että nyt en selviä tai nyt en jaksa. Vedän kuitenkin ihan viimeiseen saakka omilla voimillani ja pyrin selviytymään ilman muiden apua. Tämä voi omalla tapaa tosiaan myös olla huonokin piirre, mutta pääasiallisesti tällainen periksiantamattomuus vie monissa asioissa aika pitkällekin.

IMG_3722-3

Huonot puoleni:

Olen hyvin herkkä. Moni voi kokea tämän hyvänäkin seikkana mutta itse koen sen usein vaan asiana, joka vahingoittaa minua ihan liikaa. Otan useimmat asiat hyvin raskaasti ja herkistelen milloin millekin. Tätä ei ehkä ihan heti minusta uskoisi mutta näin on. Koska koen herkkyyteni usein jopa ärsyttävänä asiana, peittelen sitä aika paljon. Puren hammasta ja nielen kyyneleitä usein jotta seuralainen ei tätä huomaisi.

Menen todella helposti mukaan erilaisiin tunnetiloihin, myös niihin negatiivisiin. Jos siis olen nälkäinen tai vaikka jokin asia stressaa minua, saattaa iloinen mieleni vaihtua sekunnissa ärtyneisyyteen. Koen hyvin vahvasti nimenomaan erilaiset tunnetilat kehossani ja myös henkisellä tasolla kuormittavat asiat alkavat rasittamaan minua jopa fyysisesti. Tämä on usein todella, todella ärsyttävää.

Minulle tulee aina kiire. Töihin, tapaamiseen tai mihin vaan. Aina loppujen lopuksi juoksen paikalle. Inhoan tätä piirrettä itsessäni mutta silti vielä tälläkin ikää se on jokaisessa arkipäivässäni läsnä.

Olen äkkipikainen. Piirre, joka minussa on hyvin vahvasti iskostettuna on nimenomaan äkkipikaisuus ja temperamentti. Olen saanut tätä aika paljonkin hallintaan mutta silti se on läsnä arjessani vaikkakin nykyään harvemmin. Saatan tulistua sekunneissa mutta lepynkin sitten yhtä nopeasti.

Keskityn ja kuuntelen huonosti, sekä olen hieman huolimaton. Unohtelen asioita ja minulle sanotaan usein siitä, kuinka joku asia on kerrottu minulle pariinkin otteeseen mutta en ole muka kuullut sitä koskaan. Tämä on tyypillistä. Toisinaan nimittäin keskityn ihan muuhun kuin siihen mitä minulle puhutaan. Taustahälinä tai muut ärsykkeet ovat usein sellaisia, jotka vievät ison osan keskittymiskyvystäni.

-Stressaannun helposti. Etenkin jatkuva kiire ja ylikuormitus ovat asioita, jotka tekevät minusta stressaantuneen. Stressi näkyy minussa ihan fyysisinä oireina. Suljen ihmiset pois elämästäni,  olen väsynyt, saatan itkeskellä ja kurkkua kuivaa. Stressi on yksi pahimmista asioita mitä tiedän ja siksi pyrinkin elämään ”lungisti” ilman turhia paineita jokaisesta päivästä nautiskellen.

-Vaikka pystyn antamaan anteeksi en oikein osaa unohtaa asioita. Jos joku satuttaa minua, en osaa enää bondata hänen kanssaan. Oma tapani on ikäänkuin siirtää ihminen sivuun ja jatkaa eteenpäin vaikka en kaunaa kantaisikaan. En tykkää tästä piirteestä itsessäni, sillä olen itsekin mokaillut niin paljon ja moni näistä ihmisistä on antanut anteeksi ja unohtanut.

-Olen monissa tilanteissa hieman ujo ja vetäytyvä. Tämä piirre tulee esiin etenkin tilanteessa jossa olen täysin tuntemattomien joukossa ja jollain tapaa epämukavuusalueella. Myös hurjan vahvat ihmiset jyräävät minut helposti syrjään. En tykkää olla huomion keskipisteenä vaan mieluummin olen hieman taustalla. Tämä piirre ei kuitenkaan näy työssäni tai ylipäänsä arjen jokaisessa tilanteessa. Tavallaan ristiriitaista, koska olen toisaalta rohkea mutta sitten joissain asioissa taas ujo.

IMG_3760-3

Onko teidän helppoa tunnistaa omat vahvuutenne ja heikkoutenne? Löytyikö ehkä samoja piirteitä? Itse koen, että tämä on päivä päivältä helpompaa. :)

Ihanaa alkavaa viikkoa jokaiselle!

On my way

7 vastausta artikkeliin “Hyvät ja huonot puoleni”

 1. Hassua lukea , mutta lähes kaikki olisin laittanut itse samoin paitsi etten ehkä ole äkkipikainen vaan enemmänkim todella kärsimätön, vihaan esimerkiksi vastauksen odottamista :D Ja hyviin puoliin ainoa ero että olen lähes aina ajoissa ja pidän aina omat tilat siistinä&järjestyksessä, minusta on ihanaa viikata,tiskata ja pitää pöytäliinat suorassa (toisaalta joidenkin mielestä tämä on v-mäisin piirre mitä voi olla :D ) Mutta anyway hassua muuten ihan kun olis ite kirjoittanut :)

  • Hahah, aijaa. :D Mäkin olen kyllä kovin kärsimätön, unohdin listata sen. ;) Ollaan siis ilmeisesti suurelta osin samanlaisia. Viikkaus ja tiskaus ovat tosin omia inhokkejani.

 2. Sinulla on tosi kivoja postauksia, vaikka aihe olisi vieras ja kaukainen juuri minulle, osaat esittää se mielenkiintoisella tavalla, joten klikkaan ne melkein aina auki :) Sun postauksista huokuu tietynlainen rauhallisuus ja järkevä suhtautuminen asioihin ja siitä tykkään!

  • Moi, kiva kuulla. :) Pyrin kirjoittamaan mahdollisimman omanlaistani tekstiä ja se onkin aina super ihanaa palautetta jos siitä vielä tykätäänkin. :))

   Ihanaa tulevaa kesää sinulle!

 3. Mielenkiintoinen ja hauskakin postaus, sillä kaikki kirjoittamasi asiat ovat myös kuin itsestäni. Kiitos monipuolisesta ja mielenkiintoisesta blogista, tämä harvoja joita enää nykyään luen. :)

  • Hehe, samiksia taitaa löytyä siis muutamakin. :) Ja kiva kuulla, super super! Toivottavasti blogi toimii jatkossakin. :)

 4. Ou nou, melkein kuin mun kynästä suoraan about kaikki kohdat. Kaikista ärsyttävintä on olla näin äkkipikainen ja herkkä. Mä itkeskelen melkeinpä päivittäin jollekin asialle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta