Ihana avokado

Olen ollut koukussa avokadoon jo pitkään. Käytän sitä lähes päivittäin leivänpäällisenä, smoothieissa ja salaateissa sekä viime aikoina opettelemallani uudella tavalla, eli puhtaaltaan hieman maustettuna. Ripautan nimittäin avokadon päälle hitusen Herbamarea ja/tai pippuriseosta, sekä limetin mehua. Ihan mielettömän hyvää! Avokadohan on ihan loisto tuote myös leivonnassa ja terveellisissä herkuissa. Se tuo herkkuihin nimenomaan pehmeää koostumusta, sekä pehmentää vahvempia makuja kuten vaikka raakakaakaon tai kaakaovoin pistävyyttä. Avokadolla voi korvata tarvittaessa myös voin, miettikää.

IMG_4305

Mikä kuitenkin parasta, avokado on mieletön terveystuote. Se sisältää paljon hyviä rasvoja, jotka ovat kehollemme hyväksi. Avokadohan on myös hyvin rasvainen hedelmä mutta sitä ei silti kannata turhaan pelätä. Ravintoainekoostumus on niin priimaa, että saa monesta muusta hedelmästä vastaavaa hakea. Rasvojen lisäksi avokadossa onkin runsaasti proteiinia, kaliumia, antioksidantteja ja tärkeitä aminohappoja. Se on yksinkertaisesti todellinen terveyspommi jota kannattaa vaan opetella syömään.

Itse olen huomannut avokadon vaikutukset etenkin ihossa. Jos syön viikon ajan päivittäin avocadoa edes puolikkaan verran, huomaan positiivisen eron ihoni kosteustasapainossa. Se on heti hehkuvampi, kuulaampi ja hyvinvoivampi. Mahdollinen väsymys ja sameus kaikkoaa. Tässä siis ehdottomasti yksi syy jonka vuoksi tuota hedelmää kannattaa suosia päivittäin. Avokadonhan sanotaan myös nuorentavan, eli vähentävän ryppyjen muodostumista. En sitten tiedä uskonko sataprosenttisesti tuota, mutta voihan sillä olla vaikutusta? Miksei. Kun kehossa on riittävästi hyviä rasvoja se toimii monellakin tapaa paremmin.

IMG_4289-2

Myös hiuksia avokado kosteuttaa ja siksipä sitä kannattaakin suosia jos tuntuu, että tukka janoaa kosteutta. Etenkin vaalennettu fleda kaipaa yleensä sitä extra kosteutusta, joten eipä muuta kuin avokadoa koneistoon! Luin joku aika muuten siitäkin, että avokadon siemenen voi syödä. Onko joku teistä kokeillut? Mielestäni ajatuskin kuulostaa aika absurdilta mutta joskus kuulin, että banaanin kuoretkin voisi syödä. Siihen en ehkä lähtisi myrkkyjen takia mutta tuo siemenasia voisi olla ihan kokeiltava seikka esimerkiksi smoothiessa. Miltähän se mahtaa maistua? Hmm. Mielenkiintoista. :)

Itselleni avokado on tosiaan päivittäinen osa ruokavaliotani ja siinä sen tulen jatkossakin pitämään. Jos yksittäisten avokadojen ostaminen tuntuu kukkarolle pahalta, kannattaa ostaa Xtran pussukoita, joissa on useampi hedelmä. Tuollainen vihreä verkkopussi maksaa muistaakseni noin 3-4 euroa ja se sisältää useamman pienehkön avokadon. Kokonsa puolesta nuo ovat ehkä vielä parempia kuin yksittäisenä ostetut, sillä ne ovat suhteellisen pieniä ja kokonainen onkin helppo syödä kerralla. En muuten tiedä mitään ärsyttävämpää kuin jääkaapissa tummuva avokadon puolikas…

IMG_4316-002

Suositteko te avokadoa ruokavaliossanne? Jos niin kuinka sitä käytätte ja miten syötte? Olisi kiva saada esimerkiksi vinkkejä resepteistä? Avokado-pasta on tuttu mutta joku muu hyvä tapa käyttää ruoassa kuin salaatit? 

On my way

4 vastausta artikkeliin “Ihana avokado”

    • Nyt on korjattu niin sunkin päivässä voi taas paistaa. :)

  1. Avokado on kyllä hyvää ja terveellistä! <3 Olisi muuten kiva saada postausta sun tavallisista lounaista? Jos siis kotona kokkailet :)

    • Se on. :) Hei joo, mulla on ollut tuo idea mielessä jo pidempään… Kokkailen aika paljon kotosalla, joten ehdottomasti toteutan postauksen lähiaikoina kunhan saan vaan riittävästi kuvamatskua kuvattua. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta