Kauniin ja kestävän rusketuksen salat

*Kaupallinen yhteistyö: Hawaiian Tropic.

Kesä lähenee kovaa kyytiä mikä tietää yhä enenevissä määrin ihanaa aurinkoa, lämpöä ja biitsikelejä. Tämän päivän ennusteessa ensi viikolle uumoiltiin jälleen plus kahdenkymmenen asteen lämpötiloja ja siitä jos jostain olen innoissani! Aivan mahtavaa. Kesä ylipäänsä on lempi vuodenaikani ja sen tulo itselleni aina yhtä mieluisaa.

IMG_4381IMG_4347

Monet odottavat lämmön lisäksi myös ruskettumista. Sitä, kun kalkkilaivan kapteenia muistuttava iho saa vihdosta viimein hieman väriä pintaan. On ihanaa näyttää jälleen terveeltä ja elinvoimaiselta. Tässä vaiheessa vuotta onkin aika heittää ne viime kesän aurinkovoiteiden jämät pois ja hankkia uudet purkit tilalle. Aurinkovoide vanhenee tosiaan helposti vuodessa, sillä harva meistä säilyttää sitä jatkuvasti pimeässä ja viileässä. Rantakassissa ”sulavat” rasvat saattavat menettää tehonsa helposti jo yhden kesän -ja/tai talvilomareissun jälkeen.

Itsehän olen aina ollut auringonpalvoja ja ylipäänsä nauttinut auringossa olemisesta suunnattomasti. Aikanaan saatoinkin paahtaa etelän uima-altaalla jopa 7-8 tuntia putkeen ihan helposti. Välillä sitä vaan pulahti uimaan ja hörppäsi vettä, jonka jälkeen meininki jatkui. Piti olla ruskea, vieläkin ruskeampi. Olen myös palanut muutamia kertoja aika pahasti (mm. aikanaan Balilla koko naamasta) ja oppinut todellakin sen, että ilman suojakerrointa minä en voi aurinkoa ottaa. Joskus on nimittäin menty pelkällä öljyllä… Silkkaa typeryyttä! Nuo öljyt, jotka ovat ilman suojakerrointa on tehty niitä ihmisiä varten, joilla on luonnostaan paksu aurinkoon tottunut ja tummempi iho. Tai vastaavasti meikäläisille ilta-aurinkoon käytettäväksi, kun arska ei porota enää niin vahvasti. Tämäkin toki vaatii sen, että pohjalla on jo hyvä bruna ja iho tottunut aurinkoon.

IMG_4555IMG_4403

Onneksi nykyään olen virheistä viisastunut ja suojaudun AINA aurinkoa ottaessani. En pala enää  koskaan (tai tätä ei ole ainakaan vuosiin tapahtunut), sillä rasvaan ihoni huolellisesti ennen aurinkoon menemistä. Tämä on tärkeä huomio, sillä monethan rasvaavat ihonsa vasta rannalla. Kannattaa siis ehdottomasti tehdä se jo sisällä ennen ulos lähtöä.

Myös aurinkorasvan iholta kuluminen kannattaa huomioida. Merivesi, suihku ja hikoilu kuluttavat rasvaa iholta. Samaa tekevät helposti myös vaatteet, joissa hikoilet päivän mittaan. Kannattaakin lisäillä rasvaa muutaman tunnin välein, joskus jopa useammin. Itse olen tässäkin asiassa mieluummin perusteellinen kuin huolimaton. On aika tyypillistä, että ihminen palaa esimerkiksi korvista, huulista, silmäluomista tai selästä, jonne unohtaa rasvaa lisäillä. Hommassa saakin olla suoraan sanottuna kunnon natsi.

IMG_4355-2

Mutta miten sitten valita ne oikeanlaiset aurinkotuotteet? Voide vai öljy? Kuinka korkea suojakerroin? Ensinnäkin on harhaluuloa, että mitä korkeampi suojakerroin sitä huonommin ruskettuu. Muistan itse aikanaan ajatelleeni nimenomaan noin ja se jos joku nyt kyllä hieman huvittaa. Suojakerroin tosiaan kertoo aurinkovoiteen tehon, sen kuinka pitkään voit oleskella auringossa palamatta. Esimerkiksi SPF 8 tarkoittaa, että voit viettää auringossa kahdeksan kertaa pidempään palamatta, kuin ilman voiteita. Toki voidetta kannattaa tuonakin aikana silti lisäillä, kaiken varalta. Suosittelenkin valitsemaan ennemmin korkeamman suojakertoimen kuin matalan. Varsinkin jos ihosi on herkkä ja ohut, tyypillinen suomalainen iho.

Aurinkovoide viidakko on myös aika hurja. Löytyy purkkia jos toista joten jos ei ole kovinkaan paljon kokemusta eri merkkien tuotteista, valinta saattaa olla vaikea. Itse olen kokeillut useiden eri valmistajien aurinkovoiteita ja todennut, että niissä on eroja. Niin koostumuksessa, kuin siinä milllainen on värin lopputulos. Hawaiian Tropic onkin oma suosikkini ja ehdottomasti merkki, jonka avulla rusketuksesta tulee kauniin värin lisäksi myös tasainen ja pitkäkestoinen. Heidän valikoimansa laajuus on myös seikka, josta pidän. Löytyy voiteta, kuivaöljyjä, after suneja ja jokaisesta pariakin erilaista laatua.

IMG_4413IMG_4486

Tropicin valikoimista olen tosiaan löytänyt muutamankin suosikin joista ensimmäisenä tahdon mainita Silk Hydration Air Soft -aurinkovoiteen, joka on paitsi ulkonäöltään karkkimaisen söpö, myös koostumukseltaan tavallista hengittävämpi.  Voide on todella kosteuttavaa, jonka vuoksi se tuntuu iholla raikkaan pehmeältä ja tuoksuukin vielä ihanalle. Samasta sarjasta löytyy oma putelinsa myös kasvoille, jossa on samalla tavalla etuna tuo voiteen keveys. Yleensä kasvoille kaipaa ”raikkaampaa” fiilistä, sillä kasvojen iho on kuitenkin erilainen kuin vartalon. Tämä Silk Hydration for face pitää sisällään silkkiproteiinia ja sheavoita, jotka kosteuttavat ihoa. Aurinkovoide ei myöskään sisällä öljyjä jotka tukkivat ihohuokosia, joten aurinkoa voi ottaa myös kasvoille ilman limaisuuden tunnetta iholla. Plussaa myös kätevistä pumppupulloista!

IMG_4581-2IMG_4325

Kaksi muuta suosikkiani löytyvätkin sitten yllä olevasta kuvasta. Eli Protective Dry Spray Oil SPF 20 kuivaöljy, sekä Satin Protection SPF 15. Vaikka enemmän käytänkin aurinkovoiteita, myös kuivaöljyt ovat ihan mahtava keksintö! Tämä suojaava kuivaöljy on tehty herkälle iholle ja se on myös koostumukseltaan kevyt ja ilmava. Monilla on harhaluulo nimenomaan näistä suojakertoimilla varustelluista öljyistä, että ne ovat rasvaisia ja tukkoisia. Päinvastoin. Kuivaöljy on nimenomaan kuiva ja kevyt. Tykkään suosia näitä etenkin loman keskivaiheilla ja lopussa, sillä jostain syystä takaraivossani on jonkunlainen ajatus siitä, että voide on ”suojaavampaa” vaikka eihän se näin ole. Käytän kuitenkin aina loman alussa aurinkovoidetta ja sitten loman puolessa välissä siirryn öljyyn.

Myös Satin Protection-sarjasta löytyy useita erilaisin suojakertoimin varusteltuja laadukkaita voiteita. Tämä Satin Protection SPF 15 on aika sellainen perusvarma aurinkovoide, joka sopii hyvin vaikka siihen loman alkuun. Voiteessa on aivan ihana tuoksu ja se on koostumukseltaan nopeasti imeytyvää, sekä kevyttä. Rasva sisältää myös sheavoita, sekä C -ja E-vitamiineja, jotka hoitavat sekä suojaavat ihoa. Itselleni aurinkotuotteissa on suojaavuuden lisäksi tärkeää se, että ne imeytyvät nopeasti. En tiedä mitään ällöttävämpää tunnetta kuin paksu voidekerros iholla, joka ei imeydy ja jää valkoiseksi ihon pintaan.

IMG_4533

Se tyypillisin suojausmokahan on, että unohdetaan suojata huulet. Jo ensimmäisen rantsupäivän jälkeen valitellaan sitten niitä palaneita punaisia huulia. Itse olen usein rasvannut huulia jopa aurinkovoiteella mutta onhan puuhaan ihan siihen tarkoitettujakin tuotteita. Yksi näistä on Hawaiian Tropicin tyttömäisen punainen huulikiilto Lip Gloss Island Berry, joka sisältää suojakertoimen 18. Söpö ja tärkeä lisä rantakasiin ja mikä parasta, rantsulook on vielä freesimpi huulikiillon kera. ;)

Sen lisäksi, että auringossa tulee huolehtia suojauksesta on jälkityö myös yhtä tärkeää. Auringossa vietetyn päivän jälkeen ihon kosteutus ja viilennys ovat aivan ehdottomia! Enpä voisi siis vähempää korostaa sitä kuinka tärkeitä after sun -tuotteet ovat. Oma lempparini on  tuon vihreä Body Butterin lisäksi Hawaiian Tropicin Pump Aftersun Ultra Radiance, joka on kätevässä pumppupullossa. Voide tuoksuu mangolta ja viilentää aivan ihanasti auringon paahtamaa ihoa. Se on myös ohutta ja antaa iholle pienen kuullon auringonoton jälkeen. Riittävällä ihon kosteuttamisella rusketuskin pysyy paremmin ja pidempään. Kannattaa siis ehdottomasti hankkia suojavoiteen kaveriksi vielä after sun!

IMG_4528IMG_4503

Nyt tuli aikamoinen pläjäys aurinkotuotteista ja toivon mukaan saattekin postauksesta jotain irti. :) Vaikka asia on tavallaan sellaista vanhan kertaamista, on näistä seikoista kuitenkin aina kesän alussa syytä muistutella. Auringolta suojautuminen on niin tärkeää ja jokainen varmasti tietää miten paljon ihosyöpä on lisääntynyt vuosien saatossa. Siispä suojatkaamme itsemme hyvin, myös siellä varjossa! On harhaa kuvitella, että säteily ei sinne yltäisi.

Ei muuta kuin oikein ihania auringonotto hetkiä jokaiselle ja toivotaan kunnon rantsukesää myös tänne Suomeen! Jos heräsi jotain kysymyksiä tuotteista tai ylipäänsä aiheeseen liittyen, niin saa kysellä ja kommentoida. Vastailen mielelläni. :)

[Debug tracking pixel: http://eas3.emediate.se/eas?camp=252390;cre=img;EASTblogiyhteistyo=hawaiian-jutta-1;EASTpostID=21747]

On my way

4 vastausta artikkeliin “Kauniin ja kestävän rusketuksen salat”

 1. Hyviä sääntöjä auringonottoon on myös auringon välttäminen keskipäivällä 11-14, jolloin UV-säteily on voimakkaammillaan. Isot aurinkolasit, jotka suojaavat silmiä auringolta ja silmien siristelyltä. Mikään aurinkovoide ei valitettavasti suojaa ihoa vanhenemiselta, joten ainut tapa estää auringon haittavaikutukset on sen välttely. Itse yritän tätä joka kesä siinä onnistumatta :D Aurinko on vaan niin <3 Suvi Tiilikainen on kertonut upean ihon salaisuudeksi auringonoton lopettamisen 25-vuotiaana.

  Hyvä aftersun on muuten Lancesterin Tan Maximizer, joka pidentää rusketuksen kestoa huomattavasti. Uusi aurinkosuoja on vielä hakusessa. Ehkä testaan noita Hawaiian Tropicin tuotteita tänä kesänä :)

  • Hyvä vinkki. :) Ja olet oikeassa, ei tokikaan suojaa vanhenemiselta. Tuo on hyvä pitää mielessä aina aurinkoa ottaessa. Itse kuitenkin koen, että olen loppupeleissä niin vähän auringossa, että näillä parilla kesäkuukaudella ei olisi niin suurta merkitystä jos ei kuitenkaan joka päivä auringossa makaa. Toistaiseksi ihoni on ainakin hyvässä kunnossa, joten toivotaan näin sen olevan myös viiden vuoden päästä.

   Ahh, no pistetääs mieleen tuokin. Kiitos. Ja kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ovat maailmanlaajuisesti todella suosittu ja pidetty merkki, joten varmasti löytyy sinullekin hyvät tuotteet. :)

 2. Kyseisen merkin aurinkorasvat ja -öljyt on aiheuttanut ihan järkyttävän ihottuman iholle, joka ei koskaan ärsyynny mistään. Luin, että näissä olisi käytetty jotain ainesosaa, josta se johtuu vaikka en muuten mikään kemikaalipoliisi ole. Pelästyin vaan kovasti raivokasta ihottumaa, koska ihollani ei ole koskaan mitää ärsytystä mistään. Ystävälleni, jolla on samanlainen iho kävi samoin.

  Kirjoitin tämän vain siksi, että jos joku lukijoista käyttää ja ihmettelee ihottumaa.

  • Ikävä kuulla. Ihotyyppimme ovat hyvin erilaisia ja siksipä on aina hankalaa sanoa mistä tuollainen reaktio johtuu. Onko se nimenomaan tuote, joka ei sovellu vaan sinun ihollesi ja tässä tapauksessa myös ystäväsi iholle, vai ehkä vain huonoa tuuria?

   Itse olen saanut aikoinaan eräästä aurinkorasva merkistä ihottumaa ja sen jälkeen en ole sen merkin tuotteita käyttänyt. Hawaiian ei ole koskaan tehnyt minun iholleni sitä. Merkki on hyvin suosittu myös ympäri maailmaa, eli en varmasti ole ainoa jolle ihottumaa ei ole tullut. :) Toivottavasti löydät itsellesi sopivan aurinkovoiteen, sillä kaikki tuotteet eivät tosiaan sovi kaikille.

   Aurinkoa kesääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta