Perjantai-illan herkuttelua

*Yhteistyössä Real Snacks.

Omaan viikonloppuuni kuuluu lähes poikkeuksetta jonkunlainen herkuttelu. Vaikka en varsinaisesti rajaa herkutteluani viikollakaan, useimmiten juuri viikonloppuisin tulee käytyä esimerkiksi leffassa tai vietettyä elokuva-iltoja kotosalla ja tällöin herkkuja tulee luonnollisestikin syötyä. Arjessa herkuttelu on yleisesti ottaen kohdallani harvinaisempaa.

Vaikka olen aina ollut aika kova makeahiiri, viimeisen vuoden sisään olen alkanut pikkuhiljaa muuttumaan myös suolaisen ystäväksi. Yhä useammin ja useammin herkuttelenkin esimerkiksi pizzalla, kotona/ravintolassa tehdyllä purilaisella tai sipseillä, joita en syönyt aikaisemmin juuri koskaan. Kai se sitten niin tosiaan menee, että iän myötä se makean syönti vähenee ja tilalle tulee suolainen ja ruokaisampi tapa nauttia hyvää. Makuunin irtokarkit eivät enää olekaan se yksi ja ainut oikea tapa.

IMG_4723-2IMG_4735

Sipsit ovat tosiaan aina aikaisemmin olleet minulle ihan siellä ”himotuslistan” peräpäässä. Jos olen jostain syystä mielinyt sipsejä karkin sijaan, on joku ollut vinksallaan. Jokin kuitenkin muuttui pikkuhiljaa. Tämä makeahirmu alkoi näkemään myös ei niin makeat herkut herkullisina. Osittain homma varmaan johtuu siitä, että syön nykyään yhä harvemmin ja harvemmin todella makeita juttuja, kuten vaikka niitä irtokarkkeja. Mitä harvemmin (ja vähemmän) niitä syö, sitä herkemmäksi tuo makuaisti muuttuu ja sokeriset herkut jotka upposivat ennen tuosta noin, saattavat olla nykyään jopa ällömakeita.

Sain joku aika sitten suomalaiselta perheyritykseltä Real Snacksilta testattavaksi heidän muutamaa uutuus Chipventures sipsimakuaan. He käyttävät sipseissään vaan ja ainoastaan suomalaista perunaa, joka on mielestäni ainakin positiivinen seikka vaikka nyt puhutaankin ihan vaan herkuista. Kyseisistä sipseistä on ilmestynyt kauppojen valikoimiin kaksi makua, eli herkullinen ”Salty Licorice”, sekä ”Honey Butter”. Näissä perunalastuissa yhdistyy makea ja suolainen, joka on ehdottomasti omaan makuuni!

IMG_4747IMG_4768

Makuja on tullut kauppoihin nyt tosiaan kaksi, joista tuo salmiakin makuinen sipsi on ehdottomasti se oma suosikkini! Johtunee varmaan siitä, että olen muutenkin suuri salmiakin  (ja lakritsan) ystävä. Nämä sipsit on siis maustettu lakritsijauheella, joka ainakin hämäsi itseäni täysin. Väitin näitä siis lakusipseiksi, mutta ehkä se salmiakki-lakritsi on loppupeleissä hyvä kompromissi? ;) Jokatapauksessa laku -ja/tai salmiakki yhdistettynä perunaan ovat aika toimivia makuyhdistelmiä!

Myös hunajan ja voin yhdistelmä toimii sipseissä yllättävän hyvin. Hunaja tuo juuri sopivasti pientä makeutta, jota taas voin maku lieventää. Nämä sipsit olivat itselleni myöskin positiivinen yllätys. Molemmissa sipseissä maistuu ennen kaikkea aito peruna, josta itse pidän suuresti. Olen ylipäänsä siis perunalastujen ystävä, eli kaikenlaiset sour & onion setit eivät ole laisinkaan makuuni. Niissä se peruna ei tule niin aidolla tavalla esille, kuin taas kunnon perunalastuissa. Toisaalta, en ole kyllä mikään sipsi-asiantuntija mutta näin omasta mielestäni. :D

IMG_4804IMG_4776-2

Tänä viikonloppuna omiin vapaapäiviini kuuluu tosiaan osana myös herkuttelu ja näitä kyseisiä sipsejä tulen nauttimaan niin lätkän, kuin leffojen parissa. Siihen kylkeen vielä porkkanoita dipattavaksi niin avot. Viikonloppu saa alkaa!

Löytyykö täältä muita ”sipsihiiriä”? Kumpi toimii paremmin makea vai suolainen? Niin ja ihanaa viikonloppua! Toivotaan Suomelle maailmanmestaruutta. ;)

On my way

2 vastausta artikkeliin “Perjantai-illan herkuttelua”

  1. liquorice = lakritsi
    salty liquorice = salmiakki

    :)
    ps. täytyypä maistaa noita, vaikka oon todellakin just enemmän makean, kuin suolaisen perään!

    • Kannattaa ehdottomasti! Nimi tosiaan viittaa kyllä salmiakkiin (hyvä huomio) mutta tuoteselosteen mukaan sipseissä on käytetty lakritsijauhetta. Noh, ehkä se hyvä kompromissi on salmiakki-laku, sillä itse maistan näissä pääosin lakritsan. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta