Muutama vinkki hyvinvoivaan maanantaihin

Energistä maanantaita jokaiselle! Näin uuden viikon alun kunniaksi ajattelin kirjoitella teille siitä, kuinka tehdä juuri tästä päivästä ja tulevasta viikosta parempi. Pienillä valinnoilla voimme nimittäin vaikuttaa omaan hyvinvointiimme ja siihen, miten tämä päivä ja tuleva viikko alkavat.

Ensinnäkin tahdon korostaa ravitsevaa aamiaista. Usein viikonlopun jäljiltä keho saattaa olla vähän tukossa jos on vaikka nautiskeltu sokeria, suolaa ja ylipäänsä vietetty rentoja syömispäiviä. Vaikka olen ehdottomasti sitä mieltä, että välillä saa ja pitääkin herkutella, silti ihan viimeistään  maanantaina kannattaa palata arkirytmiin. Vaikka se vihersmoothie ei välttämättä tänään ihan parhaalta maistuisikaan, niin juo se vaikka väkisin!

Alla näkyy oma tyypillinen vihersmoothieni, joka pitää sisällään banaanin, kiivin, omenan, pinaattia, MSM-jauhetta, spirulinaa, macaa, casheweja, manteleita, jäitä ja kookosjuomaa. 

IMG_4915IMG_4923-003

Ravitsevan aamiaisen lisäksi suosittelen viikon aloitusta treeneillä. Pakko sanoa, että omalla kohdallani tämän aamun treeni oli ihan mega kankea. En treenannut viikonloppuna ollenkaan, joten tänään lenkille lähteminen tuntui hurjan vaikealta. Se on kuitenkin se oma päätös ja halu, joka saa lopulta liikkeelle lähtemään. On muuten aika ihana sääkin ja kyllähän se lenkki palkitsee joka kerta, kun sinne on vaan lähtenyt. Itseään vaan niskasta kiinni ja menoksi!

IMG_4902

Kehonhuollon lisäksi yhtä tärkeää on henkinen hyvinvointi jo heti näin viikon alussa. Itse piristän päivääni nimenomaan yleisellä siistimisellä ja esimerkiksi niillä leikkokukilla, joita hankin jos edelliset ovat nuupahtaneet. Minulle maanantai on tavallisesti myös se siivouspäivä sillä en pidä viikonloppusiivoiluista. Kun kodin siistii tänään, on se loppuviikon myös suhteellisen hyvässä kuosissa. :) Freesi koti – freesi maanantai.

IMG_4908

Itsensä hemmottelu. Siinäpä muuten myös oiva vinkki parempaan maanantai-fiilikseen. Kuorinta, naamio, kynsien lakkaus, kulmien värjäys, ihon ruskettaminen ja mitä vielä. Hoidan usein maanantaisin tällaisia omaan ulkonäkööni ja kauneuteen liittyviä seikkoja. Itseäni ainakin piristää jos kynnet ovat mintissä ja ulkoinenkin lookki freesi näin alkavan viikon kunniaksi.

Ylipäänsä peilikuvallamme on vaikutusta yleiseen mielialaamme. Itselläni on ainakin huomattavasti parempi fiilis jos iho on tasainen ja vähän päivettynyt, kynsilakat kuosissa lohkeilevuuden sijaan, kulmakarvat taas pitkästä aikaa tasaiseksi värjätyt… jne. Pieniä asioita, jotka jollain tapaa kuitenkin piristävät ja tekevät olostakin siistimmän ja itsevarmemman.

IMG_4940

Sellaisia pieniä vinkkejä, joilla teen ainakin oman viikkoni aloituksesta paremman. Pienillä seikoilla saadaan aikaan suuria fiiliksiä. :)

Ihanaa maanantaita siis jokaiselle ja palaillaan myöhemmin!

On my way

2 vastausta artikkeliin “Muutama vinkki hyvinvoivaan maanantaihin”

  1. Mullakin maanantai on yleensä aina itsensä freesaamista! Aamusta heti kuorinta + naamio, sit kynsien lakkaamista ja työsähköpostien läpikäymistä. Siitä se viikko taas sitten alkaa ;) Lenkille kun saisi vielä itsensä… Se on se haastavin juttu :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta