Hiustuotteet: näitä ilman en pärjää

En edes muista koska olisin viimeksi postaillut teille hiustenhoito rutiineistani tai siitä, millaisia tuotteita on tätä nykyä käytössä. Nyt varsinkin, kun tukka on jälleen vaaleampi ovat tuotteet ja osittain myös hoitorutiinit kokeneet pieniä muutoksia. Aika siis päivitellä blogiinkin millaisella meiningillä sitä tätä nykyä mennään!

IMG_4987-2

Ehkä se tärkein huomio, jonka olen tehnyt jälleen raidoituksen myötä on hiusten kuivuus (positiivisessa mielessä) ja täten myös rasvoittumisen väheneminen. Tänään taitaa olla jo kolmas päivä samalla tukalla ja mietin, tarviiko minun vieläkään pestä hiuksiani? Ihan luksusta, sillä tavallisestihan olen pessyt pehkoani joka toinen päivä ja toisinaan se on oikeasti tuntunut aika rasittavalta. Ja jep, hikoilen lenkeillä ja salilla, eli ei ole kyse siitä etteikö tuo päänahka koetukselle joutuisi. Veikkaan kuitenkin, että vaalennuksen lisäksi myös hiusten hoito -ja muotoilutuotteilla on merkitystä. On nimittäin olemassa pari kikkaa joilla pidentää pesuväliä.

IMG_5375

Ensinnäkin ihan ehdoton pesuvälin pidentäjä: kuivashampoo. Olen kokeillut elämäni varrella monia kuivashampoita mutta viime aikoina käytössäni ovat olleet *Batisten tuotteet. Ne ovat parhaan tuoksuisia ja freesaavat tukan kertaheitolla ihan uskomattoman hyvin. Näistä ei myöskään jää tummaan tyveen sellaista vaaleaa ”jauhoa” kuten monista muista kilpailevista. Tuoksuja on useita, joista oma lempparini on tämä sweetie –karkkimaisen herkullinen. Alkoikin muuten tekemään mieli vaahtokarkkeja…

Kuivashampoon käyttö on todella simppeliä, eli suihke suihkutetaan suoraan hiusjuureen käsivarren pituudelta. Kannattaa suihkia pienissä osioissa ja sitten osio kerrallaan hieroa shampoo sormilal hiustyveen. Kuivashampoon kanssa kannattaa muuten ehdottomasti muistaa säännöllinen hiusten syväpuhdistus. Kun käyttää muotoilutuotteita ne kasaantuvat tukkaan, jonka vuoksi se kaipaakin tietyin väliajoin syvempää puhdistusta. Tähän ei normi shampoo riitä. Tarpeen tunnistaa viimeistään siinä vaiheessa, kun hius alkaa olemaan jatkuvasti veltto ja hallitsematon. Itse suosin syväpesua shampoolla vähintään kerran kuukaudessa, toisinaan kaksikin. Ihan ehdoton lempparini on Moroccan Oilin syväpuhdistaja.

IMG_5421

Toisena tahdon mainita ihan uusimman lempparini, eli *Biozell Professionalin Texturing Sprayn. Siis nyt ollaan sellaisen tuotteen äärellä, joka yllätti minut aivan täysin! Olen kuullut tästä positiivista mutta en nyt ihan oikeasti odottanut, että tuote näin hyvä olisi. Kyseessä on siis rakenne- ja volyymisuihke joka kohottaa, muotoilee, tuuheuttaa ja tekee hiuksista paksumman tuntuiset. Ihan paras esimerkiksi vuorokauden vanhoihin kiharoihin tai ylipäänsä päätä myöten valuvaan tukkaan. Toisin kuin kuivashampoo, tätä suihkitaan kauttaaltaan hiuksiin. Voit siis laittaa ensin tyveen kuivashampoon joka puhdistaa ja suihkia pituuksiin tätä muotoilusuihketta joka tuo hiuslatvaan puolestaan sitä rakennetta. Enää ei ole niitä huonoja hiuspäiviä. 😉 Tänäänkin päädyin nyt siihen ratkaisuun, että pidennän pesuväliä vielä yhdellä päivällä ja menen kuivashampoo + texturing spray combolla.

IMG_5378-2

Vaalennuksen myötä keltaisuudesta (ja punertavuudesta) tulee taas kohta riesa, joten on aika ottaa color maskit suurkulutukseen! Tällä hetkellä ainoa maskijämä joka kotoani löytyy on tämä KC:n Color Mask Pastel White. Kyseinen tuote on jämmiä niiltä ajoilta, kun omasin viimeksi raitoja. Kyseessä on nimenomaan naamio, joka viilentää hiusten sävyä ja tämä siis ihan aikuisten oikeasti tekee sen. Huolellinen viikottainen käyttö takaa sen, että saan nauttia viileämmästä värisävystä pidempään.

Naamio hierotaan pyyhekuiviin pituuksiin ja annetaan sen vaikuttaa 10-20 minuutin ajan. Tiedän, kuulostaa pahalta mutta se on vaan pakko hyväksyä jos tahtoo pitää hiukset kivan sävyisinä. Toki suosittelen, että parin kuukauden välein kannattaa käydä väri ihan kampaajalla sävyttämässä mutta nämä ovat helppo lisä kotihoitoon ja niihin kikkoihin, joilla pidentää halutun värisävyn kestoa. Itselleni ehdottomasi sellainen tämän hetken MUST tuote.

IMG_5392-2

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä, hiusten pesu/hoitotuotteet. Olen hoitotuotteiden suhteen kokeillut jos jonkunlaista purnukkaa ja löytänyt kokeilujen kautta omia suosikkejani. Kuten olen monesti maininnut, en käytä pelkästään yhtä shampoota ja hoitoainetta vuodesta toiseen vaan vaihtelen niitä. Tällä hetkellä käytössäni ovat Phyton ja John Friedan tuotteet, joita vaihtelen viikottain. John Friedasta olen teille aikaisemminkin postaillut ja se on sellainen kestosuosikkini joka tekee tukasta tuuhean, ilmavan ja freesin. Tykkään! Tämä *Phyto on kuitenkin itselleni se uudempi tuttavuus josta tahdon muutaman sanasen mainita.

Kyseessä on siis kasvipohjainen sarja, jonka tuotteet sisältävät vähemmän vettä kuin useimmat muut shampoot. Shampoo on esimerkiksi nimenomaan sellaista, että se ei juurikaan vaahtoa ja pesuvaiheessa kannattaakin lisätä shampooseen hieman vettä. Näissä molemmissa on aivan ihana tuoksu ja tukasta tulee todella pehmeä ja ilmava pesun jälkeen. Myöskään silikonia kumpainenkaan ei sisällä mistä tietenkin aina plussaa. Toisaalta, itse en ole kovinkaan tarkka hiustuotteiden sisältöluettelon suhteen eli en lue tuoteselosteita kovin tarkkaan, vaan tärkeintä minulle on se lopputulos. On nimittäin olemassa shampoita joista tulee rasvainen ja raskas tukka. Näitä siis todellakin löytyy ja voin sanoa, että vaikka kyseessä olisi kuinka luomu tuote tahansa, niin itse en sellaiseen lähde. 🙂 Tämä Phyton sitruunainen kaksikko on tarkoitettu nimenomaan värjätyille ja/-tai raidoitettuille hiuksille, joten ehdottomasti hyvä parivaljakko raitojen kuivattamaan latvaankin. Phytoa myyvät apteekit ympäri Suomen.

IMG_5401-2

Tuotteet ovat tosiaan kokeneet pientä päivitystä mutta muuten mennään aika samalla meiningillä. Hyvien hiustuotteiden lisäksi uskon ravinnon merkitykseen hiustenkin kunnon kannalta ja siksipä suosin myös ravintolisiä, joista voisin mainita nyt ainakin Evonian hiuskapselit ja sinkin. Näitä kahta en antaisi mistään hinnasta pois, sillä niillä on todellinen vaikutus siihen missä kuosissa tuo pehko on! Vaikka sitä ajattelee, että syömämme ravinto on monipuolista kannattaa mielestäni kuitenkin taata mahdollisimman hyvin se biotiinin ja sinkin saanti. Kapselit ovatkin mielestäni nimenomaan hyvä lisä terveellisen ja monipuolisen ravinnon, sekä hyvien hoitotuotteiden rinnalla.

Jos heräsi jotain kysymyksiä liittyen hiuksiini tai näihin mainitsemiini tuotteisiin, saa kysellä! Muuten otan toki vastaan mielelläni myös teidän suosituksia. Mitkä ovat tämän hetken TOP-hiustuotteet joita ilman ette pärjää? 

*Tuote saatu blogin kautta testattavaksi. 

Kommentit (7)
  1. Ymmärsinkö oikein, että jos hiuksissa on rakennesuihketta niin siihen päälle voi vielä laittaa kuivashampoota? Siis pidentääkseen pesuväliä? Eikö rakennesuihketta pidä pestä pois joka päivä?

  2. Olen ollut hieman skeptinen tuon kuivashampoon suhteen. Hiusten kasvatusprojekti menossa ja jotenkin omaan korvaani kuulostaa siltä kuin tuo tukkisi jollain tasoa hiusjuurta ja kenties vaikuttaisi sen hiuksen kasvuun? Epäilen suuresti tuotetta jota laitetaan suoraan tyveen mistä hius kasvaa. Kenties turha murhe, mutta toistaiseksi en ole halunnut käyttää 🙂

    Ja kiitos huikeasta blogista! Täältä saa yhdeltä istumalta kauneudenhoitoon vinkkejä, treenijuttuja löytyy mukavasti ja täältä haen inspistä gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavaliooni. Täällä myös syvällisiä ja monipuolisia pohdintoja eri aiheista 🙂

    1. Hyvä näkökanta. Itse en tosin ole tuota pelännyt laisinkaan. Kunhan muistaa siis syväpestä hiusta tasaisin väliajoin. Mutta kyllähän ilman kuivashampootakin pärjää jos vaan opettelee. 🙂

      Ja ihana kuulla, kiitos! Toivottavasti jutut miellyttävät jatkossakin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *