Kaunis ilman meikkiä

Useampi nainen varmaan muistaa ajan jolloin häpesi olla muiden nähden ilman meikkiä. Lähikauppaan meikittä meneminen saatika poikaystävä kandidaatin edessä naturellina oleminen tuntui ihan hirveältä. Muistan itse jättäneeni usein osan meikistä naamaani esimerkiksi eksälläni yöpyessä. Miettikää mitä tekee iholle pakkelin kanssa nukkuminen, hyi olkoon! Tämä siis noin 5-6 vuotta sitten. Nykyään ihoni ei varmasti moista kestäisikään.

IMG_5573

Tänä päivänä on olemassa kaksi meikkitrendiä. Luonnollisuus, (meikitön look meikillä tai ilman) ja hyvin vahva contouring. Omassa elämässäni nämä kaksi seikkaa vaihtelevat hyvin paljon. Esimerkiksi vapaapäivät vietän aina ilman meikkiä ja päivän menoista kotiin tullessani puolestaan pesen poikkeuksetta kasvoni. Toisaalta, töihin en suuntaa juuri koskaan ilman meikkiä. Itseasiassa meikittä olemisesta tulee itselleni sellainen hieman vauvamainen ja uninen fiilis. Meikki puolestaan tuo kasvoihin särmää ja korostaa niitä parhaita puolia. Itse koen vahvasti myös niin, että ehostuksen kanssa olen huolitellumpi. Ilman tätä traditiota ehkä hieman epäsiisti tai ”puolivalmis”. Se taas toisaalta sopii hienosti niihin vapaapäiviin ja muutenkin rennompaan tyyliin.

Mielestäni on ihanaa, että tänä päivänä meikittömyys nostaa kokoajan enemmän ja enemmän päätään. Ihmiset uskaltavat liikkua enenevissä määrin ilman pakkelikerrosta ja opettelevat pitämään kasvoistaan ihan sellaisenaan. Yksi ilmiö joka itseäni kuitenkin toisinaan somessa huvittaa on se, että väitetään ettei ihminen ole ilman meikkiä jos hänellä on ripsienpidennykset. 😀 Eivät ne ole meikkiä. Halutaan ikäänkuin etsiä joku syy sanoa tätä tyyppiä rumaksi. Valitettavasti aika harva ihminen on ruma ilman niitä ripsiä (tai ylipäänsä). Itseasiassa useampi on mielestäni jopa kauniimpi täysin ilman ripsiä tai paksua pakkelikerrosta.

IMG_5579-001

En tiedä millainen suhde teillä on meikittömiin kasvoihinne, mutta monilla se voi olla hyvinkin haastava. Akne ja muut iho-ongelmat saattavat jättää lopun elämän arvet, jolloin omaa ihoaan on vaikea hyväksyä sellaisenaan. Itsehän en ole koskaan oikeista iho-ongelmista kärsinyt, joten minulla ei ole oikein kosketuspintaa tähän asiaan. Tiedän kuitenkin lähipiiristä, että epäpuhtaudet ihossa ovat monelle hyvinkin hankala asia hyväksyä.

Itse en koskaan katso ihmisten kasvoja niin tarkkaan, että kiinnittäisin epäpuhtauksiin huomiota. Katson enemmänkin sitä kokonaiskuvaa. Olenkin aina ihan äimänä jos minulle esitellään kuinka ”täällä on tällaista näppyä”, minä en vaan kiinnitä niihin huomiota. Ja itseasiassa veikkaan, että moni muukaan ei kiinnitä. Nämä seikat ovat meidän omassa päässämme. Me itse näemmä itsemme niin eri tavoin kuin muut näkevät. Tänä päivänä toki somellakin on osuutta asiaan. Eteemme läväytetään jatkuvasti toinen toistaan täydellisempiä kuvia, joita on kuitenkin hiottu tuntikausia ja ne ovat oikeasti kaukana siitä todellisuudesta. Some tekee olostamme epävarman.

IMG_5591-2

Vaikka aikanaan olinkin hyvin epävarma meikittömästä ulkonäöstäni ja se pakkelikerros toi tiettyä turvaa, nykyään en tarvitse meikkivoidetta piiloutuakseni sen alle. Pidän ihostani vaikka se kasvoissani kovin ohut onkin ja vielä useammilla luomilla varustettu. Silmälasit pitävät yllä lähes jatkuvaa punoitusta nenänvarressa ja otsa tuntuu kuivemmalta kuin aikaisemmin. Omistan myös muutamia iän myötä ilmestyneitä ryppyjä, joiden kanssa olen ainakin toistaiseksi sulassa sovussa. Iho on toisaalta elin joka tulee vuosi vuodelta muuttumaan. Se kuivuu, kun hyaluronin tuotanto vähenee. Onneksi on olemassa sisäisesti nautittava Hankintatukun Hyalyroni jota popsin jo tässä kohtaa ennaltaehkäisevänä. 🙂 Suosittelen lämpimästi. Samoin riittävää vedenjuontia.

Toivon ylipäänsä, että itsevarmuuteni meikittömyyden suhteen kasvaa vielä vuosi vuodelta ja voin nauttia olostani ihoni kanssa jatkossakin. Mielestäni meikitön iho on nimittäin hyvin kaunis. Se on heleä ja luonnollinen. Freesi ja raikas. Nuorekas.

Onko teidän helppo olla ilman meikkiä? Tai viihdyttekö ylipäänsä meikittömillä kasvoilla? 

Kommentit (15)
  1. Mä oon ihan sinut itseni kanssa ilman meikkiä. Lähes poikkeuksetta silti tulee töihin meikattua, lähinnä koska olen asiakaspalvelussa ja meikin kanssa näyttää vaan huolitellummalta, kuten säkin sanoit. 🙂

    No, juuri sopivasti tänään, kun sun postaukseen törmäsin, on se poikkeustilanne ja olen töissä ilman meikkiä.. Mua rupeaa siinä kohtaa ärsyttämään ne kommentit mitä meikittömät kasvot saavat aikaan. Oon kuullut tänään näyttäväni mm. väsyneeltä ja kipeältä. Siinä kohtaa oma itsevarmuus vähän horjuu, vaikka kuitenkin koen olevani ihan luonnonkaunis ja olen monesti kuullut olevani sitä.

    Mutta joka tapauksessa, jotenkin ärsyttää se, kun siitä meikittömyydestä tekee sitten muut numeron, kun itse olis ihan sinut asian kanssa. Sitten rupeaa myös itseä häiritsemään ja tekee mieli rynnätä samantien vessaan meikkaamaan. 😀 Pian mulla olis ruokatauko ja taistelen kovasti itseni kanssa, että pitäiskö meikata siinä ruokkiksen aikana.. 😀

    1. Hahaha, ihan paras kommentti. Se on muuten totta, että ilman meikkiä näyttää helposti vähän sairaalta. 😀 Kasvot ovat hieman kalpeammat. Tuskin siinä siis sinun kauneuttasi dissattiin mutta kuten itsekin sanoin, meikitön look on vähän sellainen ”uninen”. Keskeneräinen ja puolivalmis. 🙂

  2. Mulle ei oo ikinä ollu mikään ongelma olla ilman meikkii. En välitä yhtään mitä ihmiset ajattelevat, jos kuljen ilman meikkiä. Mun mielestä on outoa, jos ei voi mennä ees lähikauppaan ilman meikkiä ja sitä varten täytyy vaan meikata. Itse kyllä tykkään meikata ja esim. töihin tulee aina meikattua, ois muuten sellanen olo, et jotain puuttuu nyt. Mutta en ala meikkamaan jos vaan kauppaan meen. Eikä oo mitään ongelmaa käydä vaikka kaupungilla joskus verkkareissa ja meikittä. Sitten taas esim. baariin tykkään laittautua kunnolla. Mulle myöskään ei oo ollu ongelma olla poikaystäehdokkaiden eessä ilman meikkii. Tai parilla ekalla kerralla oon kyllä meikannu, mut en sen jälkeen, jos muuten päivän aikana ei oo ”tarvinnu” mihinkään meikata. En jaksa alkaa meikkaa vaan sitä varten, et joku mies tulee mun luona käymään 😀 Jos ei tykkää musta meikittä niin sit ei.

    1. Olen samoilla linjoilla, että miesten takia ei todellakaan kannata meikata. Hehän pitävätkin meikittömyydestä enemmän. Saunan raikkaus on kauneinta, näin olen kuullut. 🙂 Tokikaan en tällä tarkoita, että miesten mieliksi tarvisi olla mutta jos ei halua meikata niin sitten en meikkaa.

      Itse en todellakaan jaksaisi meikata kauppaan mennessä. Voin myös hyvin lähteä kaupunkiin meikittä, eli siinäkään ei ole probleemaa. Välillä olen jopa vähän turhankin rönssyinen vapailla ja mietin, että voisi välillä vähän panostaa!! Töihin toki eri juttu. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *