E-pillereiden hyvät ja huonot puolet

Nyt palaan aihe-alueeseen jota en ole reiluun vuoteen blogissani käsitellyt, nimittäin ehkäisyyn. Kuten olen tosiaan täällä aikaisemminkin kirjoittanut, olen syönyt pillereitä jo iät ja ajat kunnes viime keväänä pidin noin puolen vuoden tauon. Tuon jälkeen aloitin pillerit kuitenkin uudestaan. Miksi näin? Hormonaalinen ehkäisyhän on tänä päivänä suorastaan synti. Kaikki lopettavat mutta miksi itse sitten jatkan? Enhän ole enää parisuhteessakaan?

IMG_5519

Olen tosiaan ollut pillereiden käyttäjä kohta kymmenen vuoden ajan. Viime keväänä puolen vuoden tauko oli itselleni sellainen kokeilujakso, jonka aikana halusin nähdä mitä minulle ”tapahtuu” jos jätän hormonaalisen ehkäisyn. Tuolloin asia oli hyvin pinnalla myös lähipiirissäni, sillä useampi ystäväni halusi siirtyä hormonaalisesta ehkäisystä miedompiin vaihtoehtoihin. Tämä on siis ihan ymmärrettävää, koska kyllähän ylimääräiset hormonit saattavat kehoa tavalla tai toisella kuormittaa. Kroppa ei toimi ikäänkuin luonnollisesti, vaan keinotekoisella tavalla. Viime aikoina olen lukenut aiheesta enää vähemmän mutta silti veikkaan, että luomumeininki on edelleen aika IN näissä jutuissa. Tai luomulla tarkoitan nyt hormonitonta (tai vähähormonista) ehkäisytapaa.

Omat kokemukseni e-pillereistä ovat lähinnä neutraaleja/positiivisia. Jossain kohtaa pohdin sitä tiedänkö edes omaa persoonaani pillereiden kanssa mutta nyt on pakko sanoa, että höpönhöpö. Moni asia on kiinni ihan muista jutuista eikä pillereitä voi syyttää. Tänä päivänä hermoni ovat todella harvoin kireällä, oikeastaan vaan ja ainoastaan siinä tietyssä vaiheessa kuuta, stressaantuneena tai nälkäisenä. Olen muuttanut yleistä suhtautumistani elämään, jonka myötä myös turha hermoilu ja mielialojen vaihtelu on jäänyt vähemmälle. Eli ei, hermoni eivät ole kiristyneet vuosien varrella pillereiden vuoksi. Tokikin osalla ihmisistä ne saattavat kyseisellä tavalla vaikuttaa mutta veikkaan, että sen huomaa aika nopeasti jo aloitusvaiheessa. Itsehän en huomannut aloittaessani mitään sivuvaikutuksia. En edes sitä tyypillistä turvotusta tai painon nousua. Siksipä niiden syöntiä jatkoinkin.

IMG_5532

Kokemukseni tuosta pillerittömästä ajanjaksosta ei ollut kummoinen. Tukka rasvoittui ihan hem*etisti ja jouduin valehtelematta pesemään sitä päivittäin. Kuivashampoollakaan ei pystynyt tilannetta pelastamaan. Finnejä en saanut laisinkaan ja kuukautisetkin alkoivat heti tyyliin kuukausi pillereiden lopetuksen jälkeen. Oma hormonitoimintani palautui siis todella nopeasti (ainakin näennäisesti) ja sain menkat noin 4 viikon välein, vaikkakaan en päivälleen samaan aikaan. Ilokseni siis tiedän, että hormonitoimintani on olemassa ilman pillereitäkin. Tämä oli itselleni tavallaan lohdullinen tieto ihan tulevaisuuttakin ajatellen. Ongelma oli kuitenkin se ehkäisy. Niin hankalaa ja vaivalloista, sekä jatkuvasti oli pieni pelko raskaaksi tulemisesta. Myös menkat rasittivat, sillä olinhan tottunut niitä paljon siirtelemään. Hommassa oli lopulta enemmän miinuksia kuin plussia.

Tiedän, että monella on hyvin erilainen näkemys asiaan. Monen elämä on nimittäin muuttunut lopetuksen myötä, sillä usealle pillerit eivät sovi. Eivät varsinkaan eet vaan esimerkiksi minit ovat monelle jopa paremmat. Itselleni ne taas eivät sopineet yhtään. Niiden kohdalla huomasin selkeästi eron entiseen ja tosiaan itkeskely, paha olo ja hiuskato olivat ihan arkipäivää. Onneksi tajusin tuon nopeasti ja suorastaan vaadin lääkäriä kirjoittamaan ne tutut ja turvalliset pillerit minulle uudestaan. Kierukka ja kapseli taas ovat sellaisia, joiden ajattelemisestakin saan jo pahoinvointia. Niiden kanssa on huomattavasti hankalampaa jos eivät kehollesi sovi. Lääkäri tuskin poistaa esimerkiksi kapselia parin viikon jälkeen jos huomaat selvästi, että se ei kropallesi sovellu. Siinä sitten menee kolme kuukautta pilalle jatkuvien kuukautisten kanssa. Pahimmassa tapauksessa siis.

IMG_5521-001

Kun erosin vuodenvaihteessa mietin mitä teen? Lopetanko pillerit jälleen vai katsonko nyt vielä jonkun aikaa? Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Ja miksikö? Koska tämä on helpompaa näin. Ihan vaan yksinkertaisesti. Elämässäni on ollut sen verran paljon muutenkin muutoksia, että se kunnon rasvatukka tai ”oireiden” odottaminen tuntui ihan super raskaalta ajatukselta. Oma stressinsä siinäkin nimittäin on… Mitä jos tällä kertaa akne puhkeaisikin tai menkat olisivat vaikka alituiseen?

Ehkä tulevaisuudessa saatan asiaa miettiä tai sitten en. Nytkin on ihanaa, kun voin loman ajaksi siirtää kuukautisia eikä tarvitse kulkea tampponi haarovälissä reissun ajan. On niissä pillereissä oikeasti plussiakin. Helpottavat todella paljon elämää. Ja varsinkin minun elämääni, jolle ne ilmeisen varmasti sopivat.

Onko moni teistä lopettanut viimeisen vuoden sisällä pillerit? Miten kehonne reagoi lopetukseen? Ja mahtaako täältä löytyä ketään muita joille pillerit rehellisesti sanoen sopivat? Vai olenko ihan ainokainen? :)

On my way

33 vastausta artikkeliin “E-pillereiden hyvät ja huonot puolet”

 1. Mulla on vaan hyviä kokemuksia pillereistä! Oon syöny niitä nyt jo yli 2,5 vuotta enkä ole huomannu mitään haittavaikutuksia koskaan onneksi. Seurustelin parin vuoden ajan ja nyt vuodenvaihteessa tuli ero, jonka jälkeen mietin et pitäskö lopettaa ne, koska tavallaan ne on nyt turhia ja meneehän niihin rahaakin. Päätin kuitenkin jatkaa niitä, kun oon niin ”tottunut” niihin sekä se, että olen tehnyt aikoinaan abortin (jolloin nämä pillerit määrättiinkin) enkä halua ottaa enää mitään riskiä, että sellasta kävisi uudestaan (vaikka olenkin nykysin vastuullisempi niin sellanen pelko siitä on jääny). Mutta siis voin sanoa että pillerit on mulle sopinu. En tosin tiedä millasta se elämä ois nyt ilman niitä, huomaisinko mitä eroa, mutta sellasta en nyt aio kokeillakkaan.

  • Niin, joillain on tosiaan niitä hyviäkin kokemuksia. :) Miksi lopettaa jos kokee tämän tavan parhaaksi?

 2. Olen syönyt Yazeja neljä vuotta, ja ikinä ei ole ollut ongelmia. Verenpaineet ihanteelliset, finnit hieman helpottivat eikä todella tullut painoa; uskon sen lihomisen johtuvan ihan vaan siitä että hormonitointa saattaa sekoittua ja tekee vaan mieli syödä enemmän. Turvotus toki on eri asia, sitäkään ei ole ollut kuin menkkoina, mikä taas ei johdu pillereistä. Ja onhan pillerit helppo ehkäisytapa, ja kun on sama kumppani ollu koko ajan ja molemmat kumpienkin ekat ja ainoot kumppanit niin ei tarvii kumeilla säätää (vihaan niitä, kaamee turnoff :D). Minulla oli paaaaljon mielialan vaihtelua ja hermoilua äskettäin, mutta tajusin sen johtuneen vain stressistä. Olen pitänyt joskus parin kuukauden tauon enkä huomannut muuta kuin että iho ja tukka rasvoittu enemmän, joten en sen pidempään jatkanut taukoa. On siis meitäkin joille ne sopivat ;)

  • Kyllä, joillekin pillerit tosiaan sopivat. :) Ja ehdottomasti helppo, sekä vaivaton tapa hoitaa ehkäisy.

 3. Vannon kierukan nimeen. Kuukautiset jäi kokonaan pois ja viiteen vuoteen ei tarvi uhrata ajatustakaan ehkäisylle. Lisäksi on ilmainen ensimmäisellä kerralla.

  • Kaikilla ne eivät kuulemma kuitenkaan jää pois? Ja laittokin inhottaa ja pelottaa jo ajatuksen tasolla. Hyvä jos sinulle sopii! :)

  • Mua laitto ei sattunut laisinkaan, pieni nipistys vain tuntui. Kovasti taitaa olla myös laittajasta kiinni. Jotkut kyllä sanoneet, että sattunut kovasti. :)

 4. Ylimääräisten hormonien välttely tuntuu olevan nyt trendikästä, mutta monesti unohdetaan pillerien hyvät puolet. Yhdistelmäehkäisypillerit mm. pienentävät riskiä munasarja- ja kohtusyövälle. Useinkin pillereillä on helppo selitellä erilaisia asioita esim. mielialojen heittelyä, haluttomuutta yms, vaikka ongelma on useinkin jossain ihan muualla :)

  • Itseasiassa tuo on täysin totta. En olekaan miettinyt noita positiivisia vaikutuksia ihan terveyden kannalta…
   Olen samaa mieltä, pillereillä selitellään liikaa. Lihomista, finnejä sun muuta vaikka todellisuudessa syy saattaa olla ihan muualla kuten vaikka puhtaasti stressissä. Niiden syyksi on vaan helppo laittaa. Toki osalle ne eivät sovi, mutta isolle osalle kyllä sopivat jos oikea merkki löytyy.

 5. Mä aloitin lähemmäs kolme vuotta sitten e-pillereiden käytön ihan aknen takia ja sen jälkeen iho on kyllä ollut paljon, paljon parempi. Edelleen leuka on mulle toisinaan ongelma, mutta muualla mulla ei enää ole epäpuhtauksia oikeastaan yhtään. Ja tän kolmen vuoden aikana mulla ei ole ollut siis mitään oireita, vaan tällä hetkellä en kyllä mielelläni e-pillereistä luopuisi ihan vaan sen takia, että tietää aina tasan tarkkaan koska ne menkat alkaa ja että voi siirtää niitä aina tarpeen tullessa. Eivät ne varmasti kaikille sovi, mutta itse en ole huomannut mitään poikkeavaa omassa terveydessä tms. :)

  • Hyvältä kuulostaa. :) Monelle aknesta kärsivälle pillerit ovat ehdoton apu.

 6. Mä olen käyttänyt yaz pillereitä neljän vuoden ajan, ja vuoden reissussa ollesani pari laattaa oli rinkasta jonnekkin hävinnyt, eli pari kuukautta nyt oltu ilman. Tähän päivään saakka olen kärsinyt rasvaisista hiuksista, juuri samalla meiningillä mitä kirjoitit, ei auta edes kuivashampoo tai muutkaan poppakonstit. Naama puhkesi kukkaan kyllä kirjaimellisesti sekä ensimmäisen kuukauden ajan kärsin alavatsa kivuista ja rinnat aristivat jopa hieman kumartaessa. Täällä pohditaan juuri että kannattaako jatkaa pillereiden popsimista vai keksiä jokin muu keino. Eniten arveluttaa se, jos nyt jatkan yaz pillereiden syömistä ja joskus päätän taas lopettaa, kuinka kestän tämän saman rumban uudelleen. :D

  • Niin, toisilla vieroitusoireet ovat kovinkin ikäviä. Itseäni ei myöskään houkuta se rasvafleda enää nevö…Tosin, en tiedä mitä tuleman pitää. Tavallaan lohdullista nyt tietää, että oma hormonitoiminta on tallessa jos vaikka joskus lapsia haluaa.

 7. Mä jouduin lopettaa e-renkaan vuoden alussa kun ois tarkoitus ruveta raskautumaan. Oon käyttäny yhdistelmähormoniehkäisyä putkeen jo 15vuotta. Mulle vaan on sopinut se niin hyvin.

  Nyt täytyy sanoa et ilman ehkäisyä on ihan hirveetä olla!! Finnejä pukkaa kaulaan ja selkään paljon, oikeen kipeitä se semmosii mitä ei voi ees puristaa. Hiukset rasvoittuu. Ja ikinä ei tosiaan tiedä koska menkat tulee, tai siis varmaks ei osaa sanoa..

  Ja se mikä oli mulle yllättävintä ja mistä kukaan ei puhu, on se valtava valkovuodon eritys mitä tulee kun eletään luomuna!! Tuntuu et housut kastuu jatkuvasti ja se haisee aika voimakkaasti, semmoselta hormoonivuodolta. Se on kiusallista ku ajattelee et muutkin haistaa sen.

  • Hyi kauheeta. :D Ei ole todellakaan hauskoja vaivoja ja tämänpä takia mietin, että mieluiten en olisi ilman ellei olisi samanlaista tarkoitusta kuin sinulla… Miksi kärsiä hiusten rasvoittumisesta ja jopa aknesta ehdoin tahdoin? Osallahan oireet menevät ohitse mutta tiedän tyyppejä, joilla tuollaiset vaivat ovat jääneet jatkuviksi.

   Toivottavasti kohdallasi helpottaa ja pian ja vauveli tärppää! :)

 8. Ai niin ja lisäys: moni sanoo et pillereiden käyttö nostaa painoo. Mulla päin vastoin, paino rupes nousee ja turvotus lisääntyy heti ku lopetin ehkäisyn. Enkä ees oo vielä raskaana!! Maha on turvonnu ja selluliittiä rupes tulee lisää kun lopetin ehkäisyn. Kroppa meni vaa jotenki ihan sekasin.

  • Yleensä se menee toisinpäin mutta täällä siis vähän samanlaisia kokemuksia. Turvotusta oli alavatsalla lopetettuani ja muistaakseni olo muutenkin vähän turvonnut. Pillereiden kanssa ei ole kyllä mitään tuollaista. Välillä turvottaa ihan muista syistä jos siis turvottaa. :)

 9. Oon syöny nyt kohta viisi vuotta e-pillereitä kaikkiaan kolmea eri merkkiä. Valitsin pillereiden käytön jo ennen kun aloin ”seksuaalisesti aktiiviseksi” runsaiden, kivuliaiden ja todella epäsäännöllisien kuukautisien takia. Kokeilin yhdessä vaiheessa nelisen vuotta sitten olla kokonaan ilman pillereitä, se oli ihan täysin syy-seuraus asia, koska olin unohtanut uusia reseptini ja samoihin aikoihin myös kyseiset pillerit eivät enää toimineet niin sanotusti. Muita sivuoireita ei ole ollut. Siinä samassa syssyssä aloin myös ”seksuaalisesti aktiiviseksi” ja huomasin olevani allerginen kondomeille. Varasin ajan gynelle, sain uudet pillerit, mikä tulee paljon halvemmaksi kun latekstittomat kondomit on 5kpl yli 10€ missä nykyiset pillerini ovat sen alle 20€ 3×21 paketti. Hyvin on toiminut ja jatkan käyttöä siihen asti kunnes lasten hankinta tulee ajankohtaiseksi ja sen jälkeen varmasti jatkan käyttöä edelleen. :)

  • Kuulostaa hyvältä. Sinulle siis sopiva vaihtoehto myöskin. :)

 10. Lopetin e-pillerit alle puoli vuotta sitten. Ensin tukka rasvoittui ihan julmetusti, mutta nyt on hieman rauhoittunut. Akne puhkesi, sekin nyt rauhottunut, mutta edelleen läsnä. Minulle pillerit sopivat erittäin loistavasti ja söinkin niitä 10 vuotta putkeen. Ei mitään moitittavaa!!

  Mutta hyvä puoli lopettamisesta..seksihalut kasvoivat PALJON! Mutta ei pillereittenkään kanssa varsinaisesti haluttomuutta ollut..

  Ja se paras asia lopettamisesta..raskausviikko 5 juuri pyörähti käyntiin ❤

  Mutta raskauden jälkeen palaan ehdottomasti pillereihin 😊 💊

  • Tavallaan hyvä, että halut kasvoivat jos vauvaakin alettiin hankkimaan. ;) Onneksi olkoon vauvasta ja ihanaa kuulla, että monilla tärppää aika nopeaakin kun alkaa yrittämään. :) Ihan siis ilman omakohtaisia suunnitelmia tässä kommentoin. Heheh.

   Ja mitä sitä turhaan vaihtamaan jos sopii! Ehdottomasti samaa mieltä.

 11. Söin muutaman vuoden, lopetin hysteerisen veritulpan pelossa koska ylipainoa on myös. Myöskin suhde päättyi.
  Sopivat hyvin. Kellon tarkka kierto ja menkat hillityt. Oli ihanaa kun tiesi päivälleen milloin alkaa. Unohduksiakaan ei ollut kun olen tottunut syömään muita lääkkeitä myös päivittäin.
  Nyt taas suhteessa ja mietin uudestaan aloittamista. Eihän noi nyt mitään kamalan kallita ole mutta pihinä ajattelin heti hintapuolta ja laskeskelin että omassa käytössä kondomit olisivat halvimillaan sen alle euron kuukaudessa :D Mutta kumit kyllä pettää helpommin.. hmm.

  • Heheh, itse en osaa tuollaisissa asioissa edes laskea. Kuuluvat ns. perustarpeisiin, joten 15 euroa sinne tai tänne. Yhtälailla se saattaa mennä suusta alas. :)

 12. Hieman aiheen vierestä, mutta joka tapauksessa..halusin siis vaan ehdottomasti suositella ilmeisesti käyttämäsi tamppoonien sijaan kuukautiskuppia. Aivan mahtava keksintö ja menkatkin melkein unohtuu ;) tietysti alkuun on totuttelemista lähinnä asettamisen ja poiston kanssa, mutta helposti sen oppii.

  • Hyiii, mä en pystyisi ikinä siihen. :) Mielestäni koko ajatus on ällöttävä. Tamponi on paljon hygienisempi omaan korvaani.

 13. Osui ja upposi. Olen itsekin eronnut vastikään ja mietin pitäisikö lopettaa e-pillereiden käyttö. Lopetinkin kuukaudeksi, mutta sitten alkoi oireilu ja päätin palata turvalliseen pillereiden napsimiseen.
  Ehkäpä tämä elämäntilanne tuo hyvin esille sen, että pillereillä on muitakin funktioita kuin vain raskauden ehkäiseminen. Voi kontrolloida milloin on menkat ja ainakin omalla kohdalla mielialat eivät vaihetele niin paljoin kuin jos menisi luomuna. Ja mikä parasta ei tarvitse kärsiä viikon mittaisista monsuunisateista :D 
  Jos lääketiede on tällaisen apukeinon keksinyt ja se itselleen sopii, niin en kyllä näe yhtään syytä miksi ei e-pillereitä käyttäisi vaikkei nyt vakituista parisuhdetta olisikaan.

 14. Täällä myös yksi tyytyväinen pillereiden käyttäjä :) Itsekin erosin loppuvuodesta ja mietin pillereiden lopetusta, mutta itsekin pelkäsin mahdollista hiusten rasvoittumista, finnejä, kovia menkkakipuja yms. Lopullisen päätöksen pillereiden syömisen jatkamiselle tein, kun gynekologini sanoi pillereiden aiheuttaman veritulppariskin olevan korkeimmillaan sillon, kun pillerit aloitetaan. Eli turhaan lopetus & aloitusrumbaa ei kannata ryhtyä, vaan koska pillerit minulla hyvin toimivat, kannattaa minun lopettaa vasta sitten jos/kun haluan yrittää lapsen hankintaa. Näin siis aion tehdä ja nauttia siitä kun voi itse päättää koska menkat tulevat ja lisäksi ne ovat minulla huomattavasti kivuttomammat ja niukemmat kun mitä ilman pillereitä aikanaan olivat :)

 15. Tuskin hormonaalista ehkäisyä syntinä pidetään, ehkä sen negatiiviset vaikutukset ovat vain saaneet enemmän palstatilaa viime vuosina. Mielestäni on hyvä asia puhua sekä hyvistä että huonoista käyttö kokemuksista kumpaakaan mollaamatta. Omasta henk.koht. kokemuksesta voin kertoa, että hormonaalinen ehkäisy voi vaikuttaa hyvinkin paljon ihmisen persoonallisuuteen. Se, että joku toinen ei ole kokenut tätä samaa raskasta vaihetta vuodesta toiseen ja päässyt tuosta ”sumupilvestä” pois lopettamalla e-pillerit, ei mielestäni voi vähätellä sen vaikutuksia myös sinne pääkoppaan. Ja itse tosiaan ennen lopettamista kokeilin jos jonkin moiset vippaskonstit päästäkseni pois masentavasta ja negatiivisesta mielialasta, mutta lääke olikin tämän ”lääkkeen” lopettaminen. Tottakai aluksi tuli negatiivisia vaikutuksia, kuten hiusten ja ihon rasvoittuminen ja epäsäännölliset menkat, eivätkä nämä tasoittuneet kuin vasta noin vuoden kuluttua e-pillereiden lopettamisesta. Tämän jälkeen olen voinut paremmin kuin koskaan, niin fyysisesti kuin henkisesti, enkä ikinä palaisi entiseen.

 16. Käsittääkseni sulla oli jossain vaiheessa lady-comp käytössä? Mitä kokemuksia siihen liittyen?

 17. Itsekin lopetin vähän alle vuosi sitten e-pillerit,joita käytin putkeen reilut 20v.!!!
  Ero tuli ja mietin miksi turhaan niitä käytän ja juurikin ne jutut e-pillereiden vaaroista kummitteli myös päässä,joten hyvä sauma lopettaa.Itellä kuukautiset alkoivat heti kk päästä,eikä mitään sivuvaikutuksia tullut ja olenkin ollut nyt ilman pillereitä.
  Kuukautiset eivät mullakaan ala just päivän tarkalleen ja se vähän ärsyttää,koska pillereitä syödessä ne tulivat lähes pävinä tarkasti.
  Ja juurikin mietin tässä itsekin pillereiden aloittamista taas,kun lomat ja pillereillä itsekin aina siirtelin kuukautisia,ettei lomilla tartte juosta vessassa vähän väliä..saa nähdä mihin päädyn.
  Mutta mulle on sopinut omat pillerit hyvin eikä mitään sivuvaikutuksia ole koskaan tullut.

 18. Ehkä tyhmä kysymys, mutta miten ihmeessä te ”siirtelette menkkoja” pillereillä??!! :O

 19. Kommentoin vähän jälkijunassa, mutta halusin kertoa vielä omasta kokemuksista pillereiden lopettamisesta, jos siitä olisi jollekin hyötyä.

  Lopetin Mercilon-pillerit 4 kk sitten 6 vuoden käytön jälkeen. Kärsin ennen pillereitä rajuista kuukautiskivuista, mutta kivut eivät ole onneksi tulleet takaisin ja menkat ovat olleet säännölliset. Kasvojen iho rasvottui aluksi, enää finnejä on paljon vain hiusrajassa. Suurin oire on ollut hiusten lähtö. Hiuksia lähtee todella paljon juurineen päivineen ja tällä hetkellä olen menettänyt jo kolmasosan hiuksista. Hiuksia lähtee eniten ohimoilta ja päälaelta. Toivottavasti lääkärit ja alan ammattilaiset alkaisivat kertomaan enemmän pillereiden lopettamisen sivuvaikutuksista.

 20. Päätin myös vähän kommentoida asiaa, olen 37v, aloitin pillerit 17-vuotiaana, söin diane novia ekat 10-vuotta, verenpaine oli koko ajan koholla, olin jännittynyt ja usein ”kireä”, mutta akne vähän helpottui. Sain lapsen noin vuoden yrittämisen jälkeen ja jatkoin sitten yasminelle pillereillä.

  Olin 33v kun halusin toisen lapsen. Ei onnistunut. 2 vuotta yritettiin, kunnes lopulta sain clomifen pillerin ja tulin heti raskaaksi. Olen nyt ollut 4 vuotta ilman pillereitä ja aluksi oli ihanaa. Tuntui, että vihdoinkin olo oli rauhallinen. Luulin, että minun ei tarvitsisi enää ikinä syödä pillereitä. Höpöhöpö. Kuukautiset kestävät nykyään 8 päivää, kierto on joskus vain 23 päivää, joten hyvä, jos kahta viikkoa on vuodotonta aikaa. Vuotojen määrät ovat kasvaneet älyttömiksi. Viikon aikana kuluu isoja yösiteitä pari pakettia. Hiukset lähtee päästä, iho on finnejä täynnä ja munasarjoissa on jatkuvasti kystia. Lisätään tähän vielä, että menkkojen jälkeen alkaa limaisat viikot ja sekään vuoto ei ole mitään pientä. Housut on kirjaimellisesti läpimärät siteistä huolimatta. Niin että jos pillereillä on kuivaa niin ei tämäkään kivaa ole.

  Kävin lääkärissä kun yhdynnät ovat tulleet kivuliaiksi ilmeisesti kystien takia ja sain nyt Mercilon pillerit. Olen usein kironnut tätä naisena olemisen tuskaa. Luulin, että elämä ilman pillereitä olisi ihanaa, mutta ei ollut. Mielenkiinnolla odotan miten pillerit vaikuttaa nyt kun ikääkin on jo enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta