Banaanipannarit Balin tyyliin (GL, M)

Kävin Balilla vuonna 2009, josta on muistissa pelkästään hyviä vaikkakin aika hulluja muistoja. Olin tuolloin huomattavasti nuorempi ja reissu oli kyllä kokonaisuudessaan yksi seikkailu. Nukuttiin aika hirveissä läävissä, tapettiin megaisoja torakoita, peseydyttiin viisi viikkoa kylmällä vedellä, oltiin todella ruskeita, opeteltiin surffaamaan, bailattiin, juotiin rakia ja pääsinpä jopa reissussa kerran jos toisenkin ihastumaan. Eipä sitä turhaan sanota, että nuorena pitää matkustaa!

Nykyään matkat ovat hieman erilaisia vaikkakin kovin ihania edelleen, mutta tietynlainen vastuullisuus on takaraivossa. En varmasti enää koskisi balilaiseen rakiin, ihastuisi ventovieraaseen tosta noin vaan, saatika olisi samassa huoneessa torakan kanssa. Niin sitä vaan aikuistuu ja monellakin tasoa muuttuu ”vaativammaksi” myös reissun puitteiden suhteen.

IMG_5656IMG_5684

Yksi muisto joka takaraivossani on vahvasti Balilta, ovat herkulliset banaanipannukakut. Nyt ei puhuta näistä meidän jauhottomista pannareista vaan niistä oikein sokerisista herkuista, joita Balilla saa ihan naurettavan pienellä summalla aamiaiseksi. En tiedä miten kyseiset pannarit on tehty ja mitä jauhoja niissä käytetty, mutta ne ovat ihan taivaallisia! Päälle vielä Nutellaa niin herkutteluhetki on taattu.

Itse vietin tänään #tb aamua Bali muistoissani ja koitin varioida terveellisemmällä tavalla tuota heidän herkkuansa. Joku kerta pakko tehdä vielä nuo nutellaöveritkin mutta tänään kuitenkin blogini teeman mukaisesti hieman ”terveellisempää” vaihtoehtoa. Halusin pannareihin suklaamaisuutta Nutellan puuttumisen vuoksi, joten lisäsin taikinaan raakakaakaota. Kätevää! Jos jotain teistä ehkä kyllästyttää se perinteinen banaani- ja munat pannarimeininki, niin kokeilkaahan ihmeessä tätä reseptiä. 🙂

IMG_5649

Banaanipannarit Balin tyyliin (M, GL)

  • 3 luomu kananmunaa (kaksi kokonaan ja kolmannesta vaan valkuainen)
  • 2 luomu banaania (toinen taikinaan aineosaksi ja toinen koristeluun)
  • Ripaus *Luontaistukun himalajan suolaa
  • 1 rkl psylliumia
  • 1,5 tl raakakaakaojauhetta
  • 2/3 rkl *Luontaistukun maustamatonta heraa

Lisukkeet: 

  • Suomalaisia mansikoita (tai hedelmiä, marjoja mitä lie tekeekään mieli)
  • *Luontaistukun cashewpähkinöitä
  • *Luontaistukun auringonkukansiemeniä
  • Suomalaista hunajaa

Blendataan munat, yksi banaani ja mausteet. Pilkotaan toinen banaaneista ohuiksi siivuiksi sivuun odottamaan pannareiden paistamista. Paistetaan pieniä pannukakkuja kookosöljyssä ja siinä vaiheessa, kun kaadetaan taikinaa pannulle lisätään päälle muutama siivu banaania. Paistetaan molemmin puolin kuultavan ruskeiksi. Tarjoillaan haluamiensa lisukkeiden kera.

IMG_5653

Tällaisen herkkuaamiaisen siivittämänä lähden tähän päivään. Oikein paljon aurinkoa jokaiselle ja sitähän tänään piisaa! 🙂

*Luontaistukun tuotteet saatu testiin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *