Herkullinen raakasuklaa smoothie (GL, M)

Vaikka rakastankin raikkaan freesejä aamiaisia on toisinaan ihana aloittaa päivä vielä hieman pehmeämmin ja täyteläisemmin. Teen tavallisesti aamiaiseksi banaanipannareita tai vaihtoehtoisesti tuhdin vihreän superfood smoothien. Tänään teki mieli kuitenkin jotain erilaista, herkullisen hyvää mutta kuitenkin terveellistä.

IMG_5823

Kirjoitin teille taannoin raakasuklaasta ja siitä miksi kyseisen suklaan tavallisen sijaan valitsen (postaus täällä). Useinhan raakakaakao yhdistetään nimenomaan leivontaan tai herkkuihin, mutta miksi se ei voisi olla myös osa aamiaista? Raakakaakaossahan ei ole mitään epäterveellistä, päinvastoin! Vielä, kun rinnalle lisää muita herkullisia aineosia niin nam.

Kaakaon vahva makuhan peittoaa alleen lähestulkoon kaiken, joten se on ehdottoman hyvä kaveri ”terveys smoothieisiin”. Ainut mikä saattaa muuttua on nimenomaan smoothien väri. Itse ainakin huomasin, että spirulinan kanssa raakasuklaa smoothiekin muuttuu vihreäksi. Niin vahva väripigmentti on kyseisessä leväjauheessa. Kannattaakin lisäillä vihreää hallitusti jos tahtoo säilyttää myös suklaisen värin maun lisäksi. :)

IMG_5842-2

Megaherkku raakasuklaa smoothie (GL, M)

 • 1 banaani (jäinen)
 • 1/2 avocadoa
 • 2 rkl raakakaakaota
 • 2 pientä päärynää
 • Kourallinen tuoretta pinaattia
 • 1 rkl Luontaistukun heraproteiini premiumia, makuna suklaa.
 • 1/2 rkl Opti camu MSM- jauhetta
 • Kourallinen cashew-pähkinöitä
 • Kourallinen tuoreita mintunlehtiä
 • 2 dl Oatly kaurajuomaa tai muuta vastaavaa. 

Koristeluun:

 • Raakasuklaata
 • Suomalaisia mansikoita

Blendataan blenderissä koko setti ja koristellaan mansikoilla ja pilkotulla raakasuklaalla. Ihan mielettömän hyvää! Sanoisin, että hyvin Jackymaista. :) Jos tahdot tehdä smoothiesta bowl version, niin lisää nestettä vaikka puolet. Tällöin voit lusikoida sen ja saat vahvemmin vanukasmaisen elämyksen.

IMG_5874-2

Oikein aurinkoista lauantaita jokaiselle! Ja onnea kaikille valmistuneille. :) Itse painelen kohta töihin. Jos testaatte smoothieta niin kertokahan mitä piditte? :)

On my way

3 vastausta artikkeliin “Herkullinen raakasuklaa smoothie (GL, M)”

 1. Tuleeko sulle muuten herasta mitään ongelmia? Onko se samaa maitoproteiinia kun ns tavallisissa maitotuotteissa?

  • Eipä juurikaan enää nykyään. Mutta käytän tosiaan vaan näitä luontaistukun heroja, jotka ovat kovin puhtaita ja luomutuotteita. Toinen jota käytän on herneproteiini.

   Kuten taannoin kirjoittelin, vatsa on tosiaan ottanut edistysaskeleita eteenpäin ja kestää nykyään huomattavasti paremmin kaikkea! Olen tästä todella onnellinen. Enää ei tarvitse kytätä niin tarkkaan ja voin ottaa jopa Jungle Juice Barista smoothien, jossa on heraa tietämättä mitä heraa se edes on. ;) Tämä oli positiivinen yllätys. Tosin, en aijo aloittaa mitään hurjaa palautusjuomien käyttöä mutta esimerkiksi smoothieen ja banaanipannareihin hera nimenomaan tuo mukavan ”tuhtia” rakennetta.

 2. Hei vinkkinä jos haluat käyttää palautusjuomaa ilman heraa: itse ostin vegekaupasta herne- ja soijaproteiinipalautusjauheen. Suklaakeksin makuisella löytyy ainakin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta