Kun kaikki on ärsyttävän hyvin

Olen viime aikoina pistänyt yhden seikan merkille, nimittäin ihmisiä ärsyttää jos sinulla menee hyvin. Tämä ei tokikaan ole mikään uusi informatiivinen asia itselleni täällä Suomessa, mutta varsinkin lähiaikoina olen huomannut tämän ilmiön jälleen kerran. Valitettavasti. Toisinaan tuon ikävyyden unohtaa mutta aina tasaisin väliajoin se itsestään muistuttaa.

IMG_5288-3

Kirjoitin blogiini torstaina fiiliksiä ikääntymisestä ja postaus oli positiivisilla viboilla ladattu. Puhuin siitä kuinka olen kasvanut ja aikuistunut, nykyään onnellinen. ”Kirjoitusvirhe siellä ja täällä” ja jopa suoranaista kettuilua. Toki virheitä saa korjata mutta eikö ihmisillä oikeasti ole muuta sanottavaa? Oli vielä syntymäpäiväni, joten miten olisi vaikka ”onneksi olkoon”? Pointti ei nyt ole siinä, että hain postauksellani läjäpäin onnitteluja vaan lähinnä se mikä ajaa ihmiset siihen, että he haluavat sanoa toiselle negatiivista positiivisen sijaan? En tiedä. Monesti ihmettelen mikä saa ihmiset voimaan huonosti jos toinen voi hyvin? Miksi ei osata nauttia toisen onnesta tai hyvästä olosta? Se, kun ei oikeasti ole millään tavalla sinulta pois.

Olen täällä blogissani myöskin havainnut kuinka negatiivissävytteiset postaukset keräävät aina ihan hurjat määrät kommentteja. Siinä vaiheessa jos elämä potkii päähän ihmiset jaksavat tsempata. Sen sijaan jos elämässäsi meneekin hyvin ja vieläpä sitä fiilistelet jengi on ihan, että mitä ihmettä? Saatetaan jopa ärsyyntyä toisen onnellisuudesta ja hyvästä mielestä heittäen jotain ärsyttävää kommenttia. Miksi ihmeessä? Ajatellaanko silloin, että ei sille tarvitse enää sanoa mitään hyvää kerta on jo noin onnellinen? :D Tämä on mielestäni ihan uskomatonta enkä sitä tule koskaan ymmärtämään.

IMG_5278-005

Osaatko sinä iloita toisen ihmisen onnesta? Asia ei ole mielestäni aivan yksinkertainen jos sitä mietitään myös ihan arkielämän tasolla. On paljon ihmisiä, joista näet suoraan kuinka heitä ärsyttää se, että olet saanut uuden työpaikan tai hei varasitkin matkan ulkomaille neljättä kertaa vuoden sisään. Kun kerrot onnellisena näistä asioista toinen sivuuttaa ne ja aloittaa oman vuodatuksensa, sekä muistaa vielä mainita kuinka sinä aina pääset reissuun mutta minä en pääse koskaan. Itse en ole tällainen ihminen, enkä tule sitä koskaan olemaan. Voin rehellisesti sanoa olevani onnellinen, kun hyvät ihmiset saavat elämäänsä hyviä asioita ja pääsevät eteenpäin. Mielestäni se nimenomaan kuuluu tasapainoiseen ystävyyteen ja vuorovaikutukseen ylipäänsä. Osataan iloita toisen ilosta mutta kantaa myös siinä huonossakin.

Eikä kyseessä tarvitse tosiaan aina olla edes ystävyyssuhde. Esimerkiksi kirjoittajan ja lukijankin välinen suhde on mielestäni myöskin jonkunlainen vuorovaikutussuhde. Kun kommentoit blogiini on sekin jonkun tasoista vuorovaikutusta, vaikka siinä ollaankin hieman eri asetelmassa kuin normaalissa ihmissuhteessa. Otan useat kommentit hyvin ”henkilökohtaisesti” vaikka en teistä montaa tunnekaan ja koen onnellisia fiiliksiä puolestanne jos kirjoitatte vaikka elämästänne jotain hyvää. Voin sanoa olevani vilpittömästi onnellinen jos teillä menee hyvin ja taas kokevani ikäviä fiiliksiä lukiessani kurjia asioita. Mielestäni tämä on tervettä. On myös tervettä voida iloita ihan ventovieraan puolesta. Miksi tuntea vihaa, kiukkua, kateutta tai katkeruutta jos näet kuinka ihminen saavuttaa hyviä asioita? En nyt puhu saavutuksista joihin päästään vaikka toisen ihmisen manipuloinnilla tai sillä, että käytetään ihmisiä jollain tapaa hyväksi. Sellaisia saavutuksia en itse arvosta mutta en tokikaan katso, että siinäkään tilanteessa viedään minulta mitään pois.

IMG_5263

Tiedän myös, että monia ärsyttää positiiviset ihmiset. Ne joilla on kaikki aina hyvin. Kenelläkään ihmisellä ei ole aina kaikki hyvin, sen voin vaikka vannoa. Osa vaan ei kykene, pysty tai halua tuoda syvimpiä haavojaan julki. Monelle ihmiselle positiivisuus on myöskin tapa peitota negatiiviset asiat elämästään. Kun olet aina ulospäin iloinen, unohdat ehkä jopa hetkeksi oman elämäsi murheet. Tämä on myöskin omalla tavallaan ymmärrettävää. Olemme erilaisia.

Itseäni ei iloinen ja positiivinen elämänasenne ärsytä, mutta olen itse huomattavasti sulkeutuneempi näyttämään kaikki tunteeni suoranaisesti ulospäin. Mielestäni positiivinen lataus on kuitenkin ihan mieletöntä! Katson aina ihaillen ihmisiä, jotka osaavat tuoda iloaan aidon voimakkaasti julki. En rehellisesti sanoen ymmärrä miksi se niin monia suomalaisia ärsyttää? Kenenkään toisen onni ei ole sinulta pois, päinvastoin. Voimme itseasiassa oppia ja saada paljonkin toisen ihmisen hyvästä olosta ja fiiliksestä. Itselleni ainakin tulee ihan super hyvä fiilis iloisten ja energisten ihmisten seurassa. Tuo tunne on nimittäin tarttuvaa!

IMG_5294-3

Tiedän, että tämän postauksen kirjoittaminen oli ehkä turhaa, sillä negatiivinen käytös joidenkin kohdalla ei tule varmasti koskaan loppumaan. Mielestäni välillä on kuitenkin hyvä herätellä jengiä (myös toki itseäni) siitä, kuinka onnellisuus kannattaa aina. Onnellisuus omassa elämässä ja myös toisten elämän puolesta.

Vai mitä te olette mieltä, heräsikö ajatuksia? Kohtaatteko paljon elämässänne sitä, että toinen ihminen ei kykene iloitsemaan kanssasi?

On my way

23 vastausta artikkeliin “Kun kaikki on ärsyttävän hyvin”

 1. Tämä oli kyllä niin hyvin kirjoitettu, kuvaamaan juurikin ihmisiä täällä Suomessa. :D Jos sulla on jokin asia hyvin ja jaat sen niiden ”parhaimpien ystäviesi” kanssa, niin mulle ainakin tulee monesti vastaan tilanne, jossa vastaus on jotakuinkin: ”Minun elämä onkin sitten ihan kamalaa..” tai ”Niin joitakin se onni vaan potkaisee.” Vaikka kyseessä voisi hyvinkin olla asia, jonka eteen olen tehnyt hirveästi töitä ja käyttänyt aikaani!
  Esimerkiksi se että olen treenannut salilla, syönyt sen mukaan ja jättänyt bileitä välistä, saanut siitä rakennettua itselleni vähän tavoitteitani lähempänä olevan kropan, on joidenkin kaverieni mielestä lähinnä geenien ansiota. :D

  Valitettavasti tämä kaikki johtaa pikkuhiljaa siihen, että yritän karsia negatiivisia ihmisiä pois elämästäni. En suinkaan tarkoita sitä, etten osaisi palautetta tai huonoja kommentteja ottaa vastaan, vaikka toisaalta.. Miksi niitä pitäisi edes ottaa vastaan? Isäni monesti pienenä sanoi sitä, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin voi olla myös hiljaa. Tätä ajatusta sitten joskus pyörittelen päässäni. :D Erittäin hyvä ja ajatuksia herättävä postaus! Olet kaunis!

  • Kiitos. Niin, valitettavan monia.

   Olen samaa mieltä kanssasi. Monikaan asia ei tule ilmaiseksi vaan useampaan juttuun nähdään kovasti vaivaa. Todella moni ihminen ei näe sitä kaikkea vaivaa asioiden takaa, vaan lähinnä pitää niitä itsestäänselvyyksinä juurikin kertomallasi tavalla. Hyvin ikävää.

   Ja täällä myös kovasti karsitaan turhia tyyppejä elämästä. Olen tullut myös hyvin tarkaksi sen suhteen, että jos ihminen ei pysty iloitsemaan ilostasi niin en jotenkaan näe mitään syytä kovin läheiselle ystävyydelle.

 2. Tuttu tunne – negatiivisesta tuntuu muiden olevan niin paljon helpompi iloita. ”Tollakin menee p*skasti, en ole yksin onneton” tuntuu olevan todella monen ajatusmalli. Hirveän ikävää kaikkien puolesta. :( Mutta – pakko kysyä – mistä nuo sandaalit ovat? Aivan ihanat ja mukavan näköiset! Mukavaa kesää sinulle : )

  • No sepä, kurjaa kyllä.

   Sandaalit ovat liikkeestä jossa työskentelen, eli by the way Storesta Kampista. Inuovo merkin kengät. Ihan mielettömän ihanat jalassa kiva ulkonäön lisäksi. :)

  • Luin ekaa kertaa sun blogia ja tykkäsin sun tavasta kirjoittaa. Se mitä ihmiset ajattelee riippuu aika paljon siitä kenen kanssa he viettävät eniten aikaa, millaisten ihmisten kanssa. Se että joku menestyy ja hänellä menee hyvin ei ole toisilta pois. Tämän kun ymmärtää on tosi paljon helpompi elää. Kun näkee että joku menestyy kannattaa olla siitä todella iloinen ja onnellinen ja kannustaa toista entistä enemmän eteenpäin. Koska se tulee myöhemmin takaisin itselle. Sitä mitä annat myös saat takaisin.

   Oon usein miettinyt, että miksi koulussa ja työpaikoilla keskitytään niin paljon virheisiin, kun sen sijaan pitäs keskittyä jokaiseen vahvuuksiin ja kehittää niitä. Alaluokilla suoritettu merkintä todistuksessa on tosi hyvä juttu. Kilpailua on ihan liian paljon.

 3. Totta joka sana. Myönnän itsekin nuorempana sortuneeni tähän – kyse oli varmasti heikosta itsetunnosta ja kateellisuudesta. Ikä on kuitenkin tuonut viisautta ja nykyään olen vilpittömästi onnellinen muiden ihmisten puolesta olivat he sitten tuttuja tai tuntemattomampia. Ja jos itsellä on vastoinkäymisiä ja tuntuu ettei mikään onnistu on hyvä että vierellä on niitä, joilla menee sillä hetkellä hyvin. Silloin voidaan kannatella toinen toistamme. Muiden onnellisuus ja heille sattuvat hyvät jutut luovat myös uskoa omaan tulevaisuuteen. Esimerkiksi jos ystäväni saa uuden työpaikan tai löytää ihanan asunnon olen paitsi iloitsen hänen puolestaan ajattelen myös, että yhtälailla tällaiset onnenpotkut voivat osua omalle kohdalleni.

  • Erittäin hyvin sanottu! Juuri näin se menee. :) Vaikka omassa elämässä ei olisikaan priima-aika menossa, parempaa on varmasti tulossa jos jaksaa vaan uskoa ja luottaa. Uskon myös, että jos iloitset toisen kanssa saat kaksin verroin iloa vielä omaan elämääsi. :)

 4. ”Helppohan se sun on sanoa ku nautit työstäsi ja ulkonäössäkään ei ole vikaa”..

  Heh. Ei vaan, täysin totta tämä postaus! Itse pystyy onneksi vaikuttamaan omaan elämään, omaan onnellisuuteen, ja ajatuksiin. (Ja myös siihen ulkonäköön, hah)

  Kiitos superlaadukkaasta blogista!

  • Itse nimenomaan ajattelen, että ulkonäköön voi tänä päivänä aika paljon vaikuttaa. On olemassa jos jonkunlaista tekotukkaa ja tekoripseä jos tuntuu, että oma ulkomuoto kaipaa kohennusta näiden suhteen. :) Työkin on oma valinta. Itsekin voin sanoa paljon tehneeni ”paskaa” duunia ja sellaista josta en ole nauttinut. Tällä hetkellä voin kuitenkin sanoa, että kivaa on elämässä joka saralla! :) Näin ei kuitenkaan ollut puoli vuotta sitten… Jaksoin kuitenkin uskoa ja luottaa siihen, että parempaa on tulossa. Loppupeleissä omilla valinnoilla on myös suuren suuri vaikutus.

   Ja kiitos, kun kommentoit! Ja kiitos vielä palautteestakin. :)

 5. Mun mielestä on vain kivaa nähdä ja kuulla että jengillä menee hyvin. Siitä tulee hyvä mieli, ja itseäni oikeasti alkaa masentamaan jos kaikki valittaa ja näkee ympärillä vain negatiivisuutta. Uutisetkin saa mulle yleensä vain huonon mielen, joten vältän välillä niiden lukemista.

  Itseäni ainoastaan inspiroi onnelliset ihmiset, jotka saavuttavat unelmiaan. :)

  http://www.lily.fi/blogit/stuff-about

  • Niin, samaa mieltä! :)

   Minä myös masennun helposti jos olen seurassa jossa puhutaan ikävistä asioista tai valitetaan. Ja uutisista samaa mieltä, siellä ei nykyään ole kuin sotaa ja vihaa. Ikävää katseltavaa. Inspiraatio lähtee todellakin niistä onnellisista iloisista ihmisistä!

 6. Tämä ei nyt liity kyseiseen postaukseen, mutta pakko nyt kommentoida :) Pidän sun tyylistä todella paljon, koen suorastaan jotain hengenheimolaisuutta lukiessani sun postauksia! Olen noin puoli vuotta nyt viihtynyt blogisi parissa ja pidän kyllä todella paljon! Sun bloggausten aiheet, sun tyyli(!!pidän siitä todella paljon), elämänasenne.. Wau, jatka samaan malliin sielunsisko!

  • Voi ihana! Tulipas hyvä mieli kommentistasi. :) Muutamat ovat kommentoineet blogiini pelottavan samanlaisesta ajatusmaailmasta ja itse ainakin uskon siihen, että sielunsiskoja on olemassa. Toivottavasti siis joskus vielä kohtaamme myös in real life. :)

   Ihanaa kesää sinulle!

 7. Mistä tuo kiva käsikoru on löytynyt ? Etsinyt samanlaista jo jonkin aikaa ! Upea tyyli sinulla muutenkin.

  • Moikka, se on Indiskasta. :) Ja ihana, kiitos!

 8. Hei pakko kysyä, että mikä on noiden farkkujen malli ja onko ostettu koska, nimittäin oiskohan noita jostain vielä saatavilla? :)

  • Hei, ovat Leviksen Wedgie fit-malli. Olen ostanut ne Kampin Leviksestä noin kolmisen viikkoa sitten. Veikkaan, että saattaa löytyä! Tummemmassa värissä on ainakin Kampin Carlingsissa jos et Leviksestä enää löydä. :)

 9. Jos kommentoin blogissasi olevia kielivirheitä, teen sen huolimatta tekstin aiheesta. 😊 En siis kettuile vain teksteille joissa kerrot kuinka hyvin sinulla menee. Itseäni nimittäin ärsyttää suunnattomasti kaikki kielivirheet, ne antaa muuten laadukkaasta blogista huolimattoman kuvan. Ja ne on kuitenkin helposti vältettävissä esim. tarkemmalla oikoluvulla.

 10. Joku kirjotusvirheiden korjaus nyt ei mielestäni oo oikeen tulkittavissa kettuiluksi, lähinnä lukijan ja kirjoittajan vuorovaikutusta sekin. Ehkä monien on sitä vaikeaa uskoa, jos ei itseä häiritse, mutta moni muuten mielenkiintoinen blogi jää oikeasti lukematta, jos kirjoitusvirheitä löytyy joka toisesta lauseesta. Muuten en oo toki paljon blogisi kommentteja ikinä lueskellut, että en tiedä millaista muuta settiä siellä on, siihen kantaa ottamatta siis tämän sanon :)

  Tän kirjoituksen osalta oon muuten sun kanssa täysin samaa mieltä. Jos vaikkapa yksi tyyppi jossain porukassa on iloinen ja onnellinen, sehän tuo vaan positiivista energiaa ja iloa muillekin! Pääseehän siitä sillä tavalla itsekin osingoille, jos sitä omaa hyvää oloaan kerran siinä pitää niin miettiä :D

  • On kuitenkin aina eri miten asiat ilmaisee. :) Ja kuten mainitsin, saa korjata mutta joskus voi jättää kettuilun siitä korjauksesta kokonaan pois. Sekin on ihan ookoo vuorovaikutusta. :)

   Jep, näin se todellakin menee!!

 11. Sinun blogisi saisi hieman uutta sävyä jos lopettaisit kirjoittelun tyyliin ”et jengi sillee,ja jengi tällee”. Tämä kirjoitustyyli on hieman lapsellisen oloista, kun jo visuaalisesti blogisi on elegantimpi siihen nähden miten sitten kirjoittamalla ilmaiset asiat :)

  • Kirjoitustyyli on jokaisella oma ja valitettavasti oma tyylini on nyt tämä. Kiitos kuitenkin palautteesta. Yritän muistaa vähentää jengi-sanan käyttöä mutta en lupaa mitään. :)

   Sanan käyttö johtuu osittain myös siitä, että pyrin käyttämään synonyymeja sanalle ihmiset. Ei ole kiva käyttää joka lauseessa ihmiset sanaa vaan siksi tyypit ja jengi tulee usein laitettua.

 12. Tuttu ilmiö ihan omassakin elämässä! Helmiä ovat ne jotka tukevat huonoina hetkinä ja juhlivat rinnalla hyvinä! En varmaan itse ikinä pystyisi bloggaamaan juurikin noiden negatiivisten kommenttien takana! Musta on upeaa että olet onnellinen tässä elämäntilanteessa ja myös tajuat sen! Monet joilla menee myös hyvin, eivät edes tajua miten hyvin heillä on asiat eivätkä osaa iloita niistä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta