Kun kaikki on ärsyttävän hyvin

Olen viime aikoina pistänyt yhden seikan merkille, nimittäin ihmisiä ärsyttää jos sinulla menee hyvin. Tämä ei tokikaan ole mikään uusi informatiivinen asia itselleni täällä Suomessa, mutta varsinkin lähiaikoina olen huomannut tämän ilmiön jälleen kerran. Valitettavasti. Toisinaan tuon ikävyyden unohtaa mutta aina tasaisin väliajoin se itsestään muistuttaa.

IMG_5288-3

Kirjoitin blogiini torstaina fiiliksiä ikääntymisestä ja postaus oli positiivisilla viboilla ladattu. Puhuin siitä kuinka olen kasvanut ja aikuistunut, nykyään onnellinen. ”Kirjoitusvirhe siellä ja täällä” ja jopa suoranaista kettuilua. Toki virheitä saa korjata mutta eikö ihmisillä oikeasti ole muuta sanottavaa? Oli vielä syntymäpäiväni, joten miten olisi vaikka ”onneksi olkoon”? Pointti ei nyt ole siinä, että hain postauksellani läjäpäin onnitteluja vaan lähinnä se mikä ajaa ihmiset siihen, että he haluavat sanoa toiselle negatiivista positiivisen sijaan? En tiedä. Monesti ihmettelen mikä saa ihmiset voimaan huonosti jos toinen voi hyvin? Miksi ei osata nauttia toisen onnesta tai hyvästä olosta? Se, kun ei oikeasti ole millään tavalla sinulta pois.

Olen täällä blogissani myöskin havainnut kuinka negatiivissävytteiset postaukset keräävät aina ihan hurjat määrät kommentteja. Siinä vaiheessa jos elämä potkii päähän ihmiset jaksavat tsempata. Sen sijaan jos elämässäsi meneekin hyvin ja vieläpä sitä fiilistelet jengi on ihan, että mitä ihmettä? Saatetaan jopa ärsyyntyä toisen onnellisuudesta ja hyvästä mielestä heittäen jotain ärsyttävää kommenttia. Miksi ihmeessä? Ajatellaanko silloin, että ei sille tarvitse enää sanoa mitään hyvää kerta on jo noin onnellinen? 😀 Tämä on mielestäni ihan uskomatonta enkä sitä tule koskaan ymmärtämään.

IMG_5278-005

Osaatko sinä iloita toisen ihmisen onnesta? Asia ei ole mielestäni aivan yksinkertainen jos sitä mietitään myös ihan arkielämän tasolla. On paljon ihmisiä, joista näet suoraan kuinka heitä ärsyttää se, että olet saanut uuden työpaikan tai hei varasitkin matkan ulkomaille neljättä kertaa vuoden sisään. Kun kerrot onnellisena näistä asioista toinen sivuuttaa ne ja aloittaa oman vuodatuksensa, sekä muistaa vielä mainita kuinka sinä aina pääset reissuun mutta minä en pääse koskaan. Itse en ole tällainen ihminen, enkä tule sitä koskaan olemaan. Voin rehellisesti sanoa olevani onnellinen, kun hyvät ihmiset saavat elämäänsä hyviä asioita ja pääsevät eteenpäin. Mielestäni se nimenomaan kuuluu tasapainoiseen ystävyyteen ja vuorovaikutukseen ylipäänsä. Osataan iloita toisen ilosta mutta kantaa myös siinä huonossakin.

Eikä kyseessä tarvitse tosiaan aina olla edes ystävyyssuhde. Esimerkiksi kirjoittajan ja lukijankin välinen suhde on mielestäni myöskin jonkunlainen vuorovaikutussuhde. Kun kommentoit blogiini on sekin jonkun tasoista vuorovaikutusta, vaikka siinä ollaankin hieman eri asetelmassa kuin normaalissa ihmissuhteessa. Otan useat kommentit hyvin ”henkilökohtaisesti” vaikka en teistä montaa tunnekaan ja koen onnellisia fiiliksiä puolestanne jos kirjoitatte vaikka elämästänne jotain hyvää. Voin sanoa olevani vilpittömästi onnellinen jos teillä menee hyvin ja taas kokevani ikäviä fiiliksiä lukiessani kurjia asioita. Mielestäni tämä on tervettä. On myös tervettä voida iloita ihan ventovieraan puolesta. Miksi tuntea vihaa, kiukkua, kateutta tai katkeruutta jos näet kuinka ihminen saavuttaa hyviä asioita? En nyt puhu saavutuksista joihin päästään vaikka toisen ihmisen manipuloinnilla tai sillä, että käytetään ihmisiä jollain tapaa hyväksi. Sellaisia saavutuksia en itse arvosta mutta en tokikaan katso, että siinäkään tilanteessa viedään minulta mitään pois.

IMG_5263

Tiedän myös, että monia ärsyttää positiiviset ihmiset. Ne joilla on kaikki aina hyvin. Kenelläkään ihmisellä ei ole aina kaikki hyvin, sen voin vaikka vannoa. Osa vaan ei kykene, pysty tai halua tuoda syvimpiä haavojaan julki. Monelle ihmiselle positiivisuus on myöskin tapa peitota negatiiviset asiat elämästään. Kun olet aina ulospäin iloinen, unohdat ehkä jopa hetkeksi oman elämäsi murheet. Tämä on myöskin omalla tavallaan ymmärrettävää. Olemme erilaisia.

Itseäni ei iloinen ja positiivinen elämänasenne ärsytä, mutta olen itse huomattavasti sulkeutuneempi näyttämään kaikki tunteeni suoranaisesti ulospäin. Mielestäni positiivinen lataus on kuitenkin ihan mieletöntä! Katson aina ihaillen ihmisiä, jotka osaavat tuoda iloaan aidon voimakkaasti julki. En rehellisesti sanoen ymmärrä miksi se niin monia suomalaisia ärsyttää? Kenenkään toisen onni ei ole sinulta pois, päinvastoin. Voimme itseasiassa oppia ja saada paljonkin toisen ihmisen hyvästä olosta ja fiiliksestä. Itselleni ainakin tulee ihan super hyvä fiilis iloisten ja energisten ihmisten seurassa. Tuo tunne on nimittäin tarttuvaa!

IMG_5294-3

Tiedän, että tämän postauksen kirjoittaminen oli ehkä turhaa, sillä negatiivinen käytös joidenkin kohdalla ei tule varmasti koskaan loppumaan. Mielestäni välillä on kuitenkin hyvä herätellä jengiä (myös toki itseäni) siitä, kuinka onnellisuus kannattaa aina. Onnellisuus omassa elämässä ja myös toisten elämän puolesta.

Vai mitä te olette mieltä, heräsikö ajatuksia? Kohtaatteko paljon elämässänne sitä, että toinen ihminen ei kykene iloitsemaan kanssasi?

Kommentit (23)
  1. Tuttu ilmiö ihan omassakin elämässä! Helmiä ovat ne jotka tukevat huonoina hetkinä ja juhlivat rinnalla hyvinä! En varmaan itse ikinä pystyisi bloggaamaan juurikin noiden negatiivisten kommenttien takana! Musta on upeaa että olet onnellinen tässä elämäntilanteessa ja myös tajuat sen! Monet joilla menee myös hyvin, eivät edes tajua miten hyvin heillä on asiat eivätkä osaa iloita niistä…

  2. Sinun blogisi saisi hieman uutta sävyä jos lopettaisit kirjoittelun tyyliin ”et jengi sillee,ja jengi tällee”. Tämä kirjoitustyyli on hieman lapsellisen oloista, kun jo visuaalisesti blogisi on elegantimpi siihen nähden miten sitten kirjoittamalla ilmaiset asiat 🙂

    1. Kirjoitustyyli on jokaisella oma ja valitettavasti oma tyylini on nyt tämä. Kiitos kuitenkin palautteesta. Yritän muistaa vähentää jengi-sanan käyttöä mutta en lupaa mitään. 🙂

      Sanan käyttö johtuu osittain myös siitä, että pyrin käyttämään synonyymeja sanalle ihmiset. Ei ole kiva käyttää joka lauseessa ihmiset sanaa vaan siksi tyypit ja jengi tulee usein laitettua.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *