Terveellinen siemennäkkileipä (GL, M)

Mahtavaa viikon alkua! Toivottavasti teidän viikonloppunne sujui mukavissa merkeissä? Täällä se meni lähinnä töiden parissa sillä enää kuusi päivää jonka jälkeen koittaa lähtö Splitiin Kroatiaan. Oikeastaan koko tämä vimeinen viikko ennen lomaa tulee menemään aika työllistettynä mutta kyllähän sitä jaksaa, kun tietää viikon päästä makaavansa auringon alla. :)

Viime hetken täsmävinkit ovat muuten vielä lämpimästi tervetulleita! Lomamme sijoittuu tosiaan Splitiin ja Hvarille, eli jos sieltä tiedätte jotain ehdottomasti nähtävää niin saa vihjaista.

IMG_6009

Mutta sitten postauksen varsinaiseen aiheeseen eli reseptiin, jonka tahdon teille tämän aurinkoisen maanantain kunniaksi jakaa. Helppo, nopea, herkullinen ja vieläpä terveellinen näkkileipä. Jos sämpylöiden tekemiseen menee reilummin aikaa, tämän näkkärin pyöräyttää ihan hetkessä!

Kyseessä on siis siemenillä höystetty näkkileipä, joka on kuitenkin täyttävä ja proteiinipitoinen maidottomuutta sekä gluteenittomuutta unohtamatta. Myös maku on enemmän kuin kohdillaan! Jos siis kaipaat tähän maanantaihin jotain hyvää ja helppoa leipomusta niin kokeileppas tämä resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan. :) Taikinan tekemiseen menee 5 minuuttia ja uunissa kypsymiseen vartti.

IMG_6008

Siemennäkkileipä (GL, M) / 1/2 pellillistä

 • 1-2 luomu kananmunaa (itse laitoin kaksi mutta onnistuu yhdelläkin)
 • Ripaus vuorisuolaa
 • 1,5 dl vettä
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 2 rkl tattarijauhoja
 • 0,5 dl kurpitsansiemeniä
 • 0,5 dl seesaminsiemeniä
 • 0,5 dl pellavansiemeniä
 • 0,5 dl auringonkukansiemeniä
 • 1 tl sulaa kookosöljyä tai oliiviöljyä

Sekoitetaan kaikki aineosat kulhossa sekaisin ja levitetään pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi laataksi. Näkkärin paksuuden voit määritellä tässä vaiheessa. :) Itse ripottelin pinnalle vielä laktoositonta juustoraastetta sillä sitä nyt sattui jääkaapista löytymään. Ei kuitenkaan ole missään nimessä pakollinen tai osa reseptiä! Paistetaan uunin keskitasossa n. 175 asteessa suunnilleen vartin ajan.

Säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa tai pussissa useamman päivän ajan.

IMG_6024

Ihanaa päivää kaikille, pysytään positiivisina!

PS. Tällä viikolla saan muuten ehkä teille videotakin blogiin, kunhan Kroatian reissun lainakamera saapuu. Jos siis tulee jotain videopostaus-toiveita mieleen niin olen korvana! Arkimeikkivideota olin ajatellut mutta muitakin ideoita saa toki esittää. :)

On my way

6 vastausta artikkeliin “Terveellinen siemennäkkileipä (GL, M)”

 1. Hei! Millon siis lähdette kroatiaan? Ette mene dubrovnikiin? Itsellä suunnitelmissa lähteä myös kroatiaan, mutta mietin juurikin mihin kaupunkiin, jotta olisi ranta, nähtävyyksiä ja shoppailua:)

  • Sunnuntaina lähdetään. :)

   Me lennetään Splitiin, tuskin Dubrovnikkiin lähdemme seikkailemaan. Hvarin saarelle tosiaan Splitin lisäksi.

   Sun kannattaa sitten lukea reissupostaukset joita tulen tekemään. :) Ehkä saat niistä ideaa suunnatako Kroatiaan?

 2. Erinomainen kohdevalinta! :D

  Palasin juuri kolmen viikon reissulta Balkanilta ja Split oli ehdottomasti yksi ihanimmista kohteista! Vanhakaupunki oli pimeään aikaan ihanan tunnelmallinen ja turisteista huolimatta kaupunki oli säilyttänyt aidon fiiliksen. Kannattaa haahuilla illalla vanhankaupungin kuvankauniita pikkukujia pitkin ja nauttia live musiikista Peristil-aukiolla.

  Vanhankaupungin lisäksi kävimme Marjanin kukkulalla (tykkäsimme) ja muutamalla rannalla (Bacvicesta kannattaa jatkaa rantaviivaa pitkin hiljaisemmille pikkurannoille. Oma lemppari oli Firule, jossa sijaitsee myös ihana Dvor-kahvila.)

  Syökää tuoreita mereneläviä ja nauttikaa paikallisista upeista viineistä :) Teille tulee varmasti ihana loma!

  • Kiva kuulla! :)

   Olen myöskin kuullut Splitistä pelkkää hyvää, joten innolla odotan matkaa. Pitää laittaa noita rantoja ylös. Majoitumme jossain ihan rannan tuntumassa Splitissä joten veikkaan, että se rantaviivaa pitkin haahuilu ei olisi laisinkaan huono idea. Kiitos sinulle, me nautimme. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta