Herkullista terveysjäätelöä

Rakastan jäätelöä. Se on oikeastaan itselleni sellainen herkku numero kaksi suklaan jälkeen. Toisaalta olen kuitenkin jäden suhteen hyvin nirso, esimerkiksi vaniljainen kermajäätelö ei kelpaa. Ylipäänsä kermajäätelöt eivät ole suosiossani mutta jos nyt pari kertaa kesässä kiskalta tuollaisen pallon ostan, tulee sen olla joko minttu tai lakritsi. Myös minttu-suklaa hyväksytään.

Mielestäni jäätelön tulee olla raikasta ja koostumukseltaan mieluiten sorbettimaista. Olenkin sitä mieltä, että ulkomailta löytyy melkeimpä parhaat jäätelöt. Sorbetin lisäksi esimerkiksi italialainen Gelato on aivan taivaallista!  Sen lisäksi, että siinä on maku kohdillaan on kyseinen jäätelö myös lisäaineetonta. Se valmistetaan samantien nautittavaksi eikä sitä säilötä enää seuraavaan päivään. Tuossa on ideaa!

IMG_6367-3

Nykyään jäätelöä on myös hyvin helppo tehdä kotosalla. Ennen myytiin jäätelökoneita, nykyään et tarvitse kuin kunnollisen ja toimivan blenderin jossa on riittävästi tehoja. Itse ostankin enää aniharvoin jäätelöä kotiin, sillä suosin jäisiin banaaneihin valmistettua herkkujädeä. Oma suosikkini on mansikan, mintun ja raakakaakaon yhdistelmä. Aivan mielettömän hyvää ja vaikka onkin 100 % terveellistä ja hyvistä raaka-aineista valmistettua, on myös maku rehellisesti sanottuna jopa parempi kuin monessa gelatossa tai sorbetissa!

Jos banaanijäätelö on vielä testaamatta niin suosittelen kokeilemaan vaikka jo heti tänään! Saatat yllättyä positiivisesti, näin kävi ainakin itselleni aikanaan.

IMG_6376-2

Mansikkainen minttu-raakasuklaa jäätelö (GL, M, RAW)

  • 1 jäinen banaani
  • 1,5 dl suomalaisia pakastemansikoita
  • Kourallinen mintunlehtiä tai 1/3 tl minttu ”extract” (saa esim. Ruohonjuuresta)
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • Kookoshiutaleita

Laitetaan ainekset blenderiin ja blendataan korkeilla tehoilla seos tasaiseksi massaksi. Itselläni on aina apuna puuhassa Rawmix-blenderin mukana tullut kapula, jolla saa myös vaikeammankin seoksen tasaiseksi. Banaanijäätelön kanssa on nimenomaan se ongelma, että massa on jäistä ja ilman nestettä, joten tämän vuoksi se ei liiku blenderissä kovin hyvin.

Kun jäätelö on valmista, siirretään se oitis tarjolle ja nautittavaksi. Tämä jäde sulaa nopeasti, joten syöjän tulee myöskin olla nopea. ;) Tarjoiluun kookoshiutaleita, raakasuklaa-rouhetta, mintunlehtiä… Mitä ikinä mieleen juolahtaakaan!

Tuleeko teidän suosittua banaanijäätelöä? Jos niin minkä kanssa sen yhdistätte? Olisi hauska saada uusia resepti-ideoita. :) 

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta