Tuuhea tukka, tässä vinkkini!

Jos väitän, että useamman suomalaisen naisen ongelma on lättänä ja liru tukka en varmaankaan mene kovin metsään. Oma tukkanikin elää hyvin paljon ilmaston mukaan ja etenkin talvisin kamppailen hurjasti tuon kuontaloni kanssa. Sähköä on toisinaan ilmoilla vähän liikaakin… Ja vaikka omistankin suhteellisen runsaan tukan, on se helposti lättänä mikäli en käytä siihen oikanlaisia tuotteita shampoopesun jälkeen.

IMG_6199

Rakastan tuuheaa ja ilmavaa tukkaa. Kuohkeaa ja paksun näköistä mutta luonnollista hiuspehkoa. Hiustenpidennykset/tuuhennukset käväsevät mielessäni aina tasaisin väliajoin vaikka en sellaisia ”tarvitse”, mutta haave super tuuheasta tukasta hiipii siltikin aina säännöllisesti alitajuntaani… Joskushan pidennykset omasin ja kohdallani ne eivät aiheuttaneet mitään ongelmia muuta kuin vähän turhahkon rahanmenon. :D

Jos pidennyskoukkuun ei tahdo, on onneksi  olemassa muutama vinkkivitonen ja kikka joilla luoda fiilis tuuheammasta tukasta. Tahdon jakaa teille nyt ne omani:

IMG_6362-002

1. Muotovaahto.

Jos hiusjuuri on lättänä on lopputuloskin ihan varmasti lättänä etenkin paksumman ja raskaamman tukan kanssa. Käytänkin aina muotovaahtoa hiusjuureen, föönaan tukan tai en. En tiedä onko tämä kampaajien mielestä ihan ookoo (?!) mutta koen, että jos juuressa on muotovaahtoa on se ehdottomasti kuohkeampi kuin ilman. Muotovaahto antaa tyvelle jotain ihmeellistä rakennetta!

2. Suolasuihke

Tämä on ehkä paras vinkkini tuuheuden suhteen! Uskomatonta mutta totta, suihkeella saat ehdottomasti kuohkeamman ja rakenteeltaan paksumman tuntuisen tukan. Kaikista kokeilemistani suolasuihkeista suosikkini on Balmain, joka on riittävän stydiä tavaraa. Lopputulos on hyvin karhea, kuohkea ja surf-henkinen jo muutamalla suihkaisulla. Ehdottomasti hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan!

3. Hiuspuuteri

Muotovaahdon lisäksi hiusjuuri kaipaa etenkin kampausten kanssa tyvipuuteria. Tätä en tosiaan käytä juuri koskaan suoran tukan kanssa, mutta kiharakampaukseen aivan ehdoton! Nostaa nimittäin tyven samoille leveleille latvan kanssa. Suoran tukan kanssa käy helposti niin, että tyvi kohoaa mutta latva on sitten suora ja lätty. Mielestäni tuon kaltainen lookki näyttää aika hassulta ja niitäkin toisinaan näkee. :)

IMG_6209

4. Texturing Spray

Itselläni on käytössä Biozellin tuote, jota suosittelin teille jo taannoin tässä postauksessa. Tämä on aikuisten oikeasti paras ikinä kokeilemani rakennesuihke! Jos siis omistat lättänän tukan niin tässä erinomainen pelastusrengas. Antaa hiuksiin oikeasti rakennetta ja tuuheutta. Myös näin pitkään tukkaan kuin meikäläiselläkin on.

5. Kuivashampoo

Viimeisenä mutta ei missään nimessä vähäisimpänä pahankin tukkapäivän pelastaja, kuivashampoo. Tämä tuote nostaa tyveä tilanteessa kuin tilanteessa mutta etenkin silloin, kun hius alkaa näyttämään niitä rasvaisuuden ensimerkkejä. Itselleni kuivashampoo on ehdottomasti hiustuote jota ilman en voisi olla kovin montaa päivää.

Nyt moni varmaan ajattelee, että ompas monta tuotetta. En kuitenkaan käytä tokikaan jokaista näistä samaan aikaan. Ensinnäkin pesun jälkeen suihkutan hiuksiin hoitosuihkeen ja sen jälkeen annan hieman kuivahtaa. Puolimärkään tyveen lisään sitten sen muotovaahdon (tyveen) ja suihkutan pituuksiin suolasuihkeen. Nykyään föönaan enää harvoin, sillä minulla on aikaa antaa hiusten kuivua luonnollisesti. Jos föönaan, suihkutan toki vielä lämpösuihkeen.

IMG_6229

Kuivashampoo ja Texturing Spray ovat niitä tuotteita joita tarvitsen yleensä vasta sinä ”kakkospäivänä”, kun tukka alkaa näyttämään hitusen rasvaisemmalta. Ne ikäänkuin herättävät hiukset henkiin. Toisaalta miksei tuota rakennesuihketta voisi käyttää myös pesupäivänä pesun jälkeen kuivaan hiukseen jos tuntuu, että tukka ei ole riittävän tuuheat? Makuasioita. :)

Myös raidoituksella voit hämätä tukkaan hieman tuuheutta. Etenkin vaaleat raidat kuivattavat ja tämä taas tekee hiuksesta hitusen kuivemman alias myös kuohkeamman.

PS. Muistathan pestä tukan vähintään kerran kuussa syväpuhdistavalla shampoolla! Tämä vaikuttaa hyvin paljon siihen, että tukka pysyy tuuheana. Jos muotoilutuotteiden jämiä on hiuksessa liikaa alkaa se lätistymään ja veltostumaan.

 Onko teillä jotain tukan tuuhennuskikkoja? 

PPS. Kohtapuolin on lento Kroatiaan, joten jos tahdot reaaliajassa lomakuvia seurailla niin niitä tulee Instagramin puolelle toivon mukaan tiuhaan tahtiin. Sieltä löydyn nimimerkillä @judezzi Blogi päivittyy kuitenkin lomankin ajan ihan tavalliseen tapaan, joten täälläkin kannattaa käydä lueskelemassa! ;) Kommentteihin vastaaminen saattaa olla hitaampaa, joten toivon ymmärrystä. Ihanaa sunnuntaita! :))

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta