Kulmakarvojen värjääminen kotona: tutorial

Minulta on jo pidempään kommenttiboksissa pyydelty postausta siitä kuinka kestovärjään kulmakarvani. Värjään tosiaan kulmiani suunnilleen kerran kuussa ja nyt ajattelinkin havainnollistaa operaation teille tutorialin avulla. Toivottavasti siitä on hyötyä monelle teistä jotka haluaisitte värjätä itse kulmanne, mutta ajatuskin pelottaa.

IMG_6800-2IMG_6712

Käytän värjäyseen Depend-merkin kulmien- ja ripsien värjäyssettiä jota myydään esimerkiksi Anttiloissa, Citymarketeissa, Sokoksissa, Stockmannilla… Oikeastaan lähestulkoon jokaisessa suuremmassa tavaratalossa. Minulla on käytössä poikkeuksetta väri ”musta” vaikka luonnollisestikaan ihan mustia kulmistani ei tule. Jos omaat siis tumman tukan niin suosittelen  vaan rohkeasti ottamaan mustan värin. Halutessaan voit tietysti aloittaa värjäyksen kokeilun ruskeallakin, jolloin lopputulos on vaaleampi.

Alla kulmakarvani (tai toinen niistä) täysin luonnon tilassa. Viimeksi olen värjännyt ne suunnilleen reilu kuukauden päivät sitten, joten oma väri alkaa olemaan aikalailla näkösällä. Kuten huomaatte, kulmieni siipiosa on vaaleampi ja se onkin yksi syy jonka vuoksi tykkään kulmiani kestovärjätä.

IMG_6700-2

Aloitan kulmien värjäyksen poistamalla mahdolliset meikkijämät karvoista veden tai kasvoveden avulla. Kulmien tulee olla värjäysvaiheessa täysin puhtaat meikistä. Tässä vaiheessa voit myös nyppiä hajakarvoja halutessasi. Itsehän olen todella laiska nyppimään ja teenkin sitä vaan aniharvoin, pakon vaatiessa. Toisaalta minulla ei kasva juurikaan ns. ylimääräisiä tummia hajakarvoja, joten teen sitä tosiaan vaan silloin jos huomaan jotain tummempia yksilöitä.

Seuraavaksi tehdään väriseos paketin ohjeiden mukaan. Oma ohjeeni on jostain muistin perukoilta, joten kannattaa ennen värjäystä vielä tarkistaa se oikeaksi. ;) Eli alkuun puristetaan noin 1-2 cm mittainen värimato kulhoon ja lisätään sekaan vetyperoksidi-tipat, yhteensä noin 12 tippaa. Seuraavaksi huolellinen sekoitus vaikka tops-puikolla. Seoksen tulee olla sopivan paksuista eli ei ihan kökköä, mutta ei myöskään nestemäistä. Kun laittaa molempia oikeassa suhteessa ei voi epäonnistua. Jos seos tuntuu kuitenkin liian paksulta, lisää hiukan tippoja ja jos taas ohuelta niin lisää voidetta.

IMG_6729

Ennen värjäystä voi halutessaan suojata kulmien ympäristön vaseliinilla jolloin väri ei tartu ihoon kiinni. Itse en ole kuitenkaan tätä koskaan tarpeelliseksi kokenut, sillä putsaan yli menevän aineen aina tops-puikoilla.

Itse värjäysvaihetta ei missään nimessä kannata pelätä, sillä se on hyvin yksinkertaista puuhaa. Levität väriä vaan kulmakarvojesi mukaisesti mukana tulevalla puikolla tai ripsiharjalla ja jos väriä menee yli, korjaat sen kostealla tops-puikolla. Itse levitän yleensä väriainetta hieman kulmieni ylitsekin ja muutenkin mahdollisimman tasaisesti jotta väri tarttuu myös ihooni. Minulta nimittäin löytyy lovikohtia kulmistani, joissa ei kasva karvoja laisinkaan. On tavallaan kiva, että noihin saa vähän täytettä värin avulla. Alla esimerkki siitä kuinka paljon väriä kulmiini laitan.

IMG_6748

Kun väri on vaikuttanut noin 10-15 minuutin ajan, pyyhin sen kosteilla vanulapuilla pois. Tällöin väriä ei valu silmiinkään ja puhdistaminen käy kädenkäänteessä. Tuo vaikutusaika on myös sellainen itselleni sopiva ja jossain muistissa, joten sekin kannattaa varmuudeksi vielä tarkistaa purkista. Mieluummin alkuun vähemmän aikaa kuin liian kauan. Minähän olen niin tottunut värjääjä, että tiedän kuinka tummat kulmistani tulee vartissa. Eipä siis tarvitse koskaan pelätä, että väriä tulisi liikaa vaan ennemminkin monesti on käynyt niin, että kulmat ovat jääneet liian vaaleiksi. Vaikutusajan kanssa ei kannatakaan turhaan hosua, ei niistä katastrofit tule. :)

Alla sitten näkyy vielä tuota lopputulosta, jossa väri on poistettu kulmista ja hitusen freesasin karvojani vielä Lumenen värittömän kulmakarvavahan avulla. Ilme on kyllä aivan eri ja pakko sanoa, että vaikka look olisi muuten meikitön tummemmilla kulmakarvoilla saa huomattavasti lisää ilmettä kasvoille! Eipä sitä turhaan sanota, että kulmakarvat kehystävät kasvoja.

IMG_6793IMG_6789

Jos mieltä jäi askarruttamaan vielä joku seikka niin saa kysellä kommenttiboksin puolella?! Olen nyt täällä Kroatiassa lomalla, mutta koitan silti vastailla teille jossain kohtaa päivää wifin toimivuuden mukaisesti. :)

Aurinkoisen ihanaa keskiviikkoa jokaiselle!

On my way

6 vastausta artikkeliin “Kulmakarvojen värjääminen kotona: tutorial”

 1. Kuinka moneen värjäyskertaan tuosta setistä riittää? Mitenköhän kauan nuo aineet säilyy avattuna?

  • Suunnilleen 7-10. Tavallisesti voide loppuu ennen vetyperoksiditippoja. Veikkaan, että maksimissaan vuoden päivät. En ole kuitenkaan ihan varma. :))

 2. Itse olen tykästynyt Swiss O-Par-väriin. Helppo ja nopea kun ei tarvitse sekoitella väriä ja vetyperoksidia. Pestään samantien pois joten ei tarvitse odotella 10-15 min.

  • Hmm, olenkohan myös joskus kokeillut? Muistaakseni kyllä. Tämä on kuitenkin lempparini ja olen tosiaan muutamat eri värjäyssetit testannut. Makunsa siis kullakin. :)

 3. Valmistun jouluna kosmetologiksi, ja vinkkinä voin sanoa että ainakin värit joilla tehdään asiakkaille kestovärejä, tarttuvat vaan sen 10min aikana. Eli siis vaikka antaa olla pidempään niin hapete ei enää toimi, toki en oo kokeillut tota samaa merkkiä mutta eiköhän ne aika samoja oo kaikki! Kauhistuin myös hapetteen määrästä, ilmeisesti kuluttajille myydään laimeampia tuotteita kun ammattilaisille koska meillä vastaava määrä on 1-2tippaa! Anyways, näytät super hyvältä (aina) ja tykkään seurata sun blogia! :)

  • Ahh, okei. :) Kiitos, kun tähdensit!

   Hapete on varmasti laimeampaa sillä ohjeessa nimenomaan neuvotaan laittamaan useampi tippa. Itse olen käynyt myös kosmetologilla joskus värjäämässä kulmani ja samalla ne on nypitty. Useamman kerran jälkeen kuitenkin totesin etten enää välitä käydä, koska kulmani nypittiin aina liian ohuiksi. :D En tiedä onko useimmille kosmetologeille nimenomaan opetettu joku tietty muoto johon kulmat nypitään (?), sillä vaikka sanot ettet halua kuin hajakarvat veks niin aina on muotoakin lähdetty kaventamaan. En nyt sano, että sinä teet niin mutta kaikki joilla olen itse käynyt ovat niin tehneet. Siinä siis yksi syy jonka vuoksi kotivärjäys on turvallista. :)

   Ja kiitos, ihana kuulla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta