Vinkkejä hiustenlähtöön

Useampi meistä kärsii jossain kohtaa elämäänsä jonkun asteisen sulkasadon. Tukkaa lähtee ehkä tukuttain tai kuten itselläni aikanaan ihan kunnolla ohimoilta kaljuuntuen. Tavallisesti syy on hormonaalinen tai esimerkiksi jonkun tietyn vitamiinin puutostila. Myös yksipuolinen ruokavalio näkyy hiuksissa ja pahimmillaan pudottaa sitä tai tekee hiusten laadusta erityisen huonon.

IMG_6860

Itsehän kärsin hiustenlähdöstä reilu pari vuotta sitten. Vaihdoin e-pillerit minehin, jonka jälkeen tukkaa alkoi lähtemään ihan hurjat määrät. Omalla kohdallani hiukset ohenivat miltei puoleen ja nimenomaan ohimot ”kaljuuntuivat” eli jo muutenkin ohut hius harveni ja katkeili. Muistan kuinka järkyttynyt olin tuosta tapahtuneesta ja todella mietin mikä minussa on oikein vikana. Tajusin kuitenkin aika nopeasti, että kyse on nyt hormonaalisesta muutoksesta. Pienen googlailun tuloksena suorastaan vaadin lääkäriä kirjoittamaan äkkiä takaisin sen vanhan pillerireseptin. Halusin tukkani takaisin.

Kun hiustenlähtö alkoi pikkuhiljaa rauhoittumaan tuskailin hiusteni kanssa toden teolla. Värjäsin ne kokonaan tummiksi sillä koin tukan näyttävän terveemmältä yksivärisenä. Päätin etten enää ikinä vaalenna sitä tai tee mitään muutenkaan rasittavaa… Toisinhan siinä sitten kävi. :) Hiukseni kuitenkin lähtivät onneksi eheytymään ja palautumaan hyvin nopeasti, vauvahiukset ovat kasvaneet kovalla tahdilla pitkiksi ja uutta pientä minihiusta on tullut tilalle hurjasti. Veikkaan, että yksi syy tähän hiusten runsaaseen kasvuun olivat Hankintatukun Evonia keratiinikuuri- ja hiusravinnekapselit. Aloitin kyseisten luontaistuotteiden käytön ja vielä tänäkin päivänä syön Evoniaa. Keratiinikuurin teen silloin tällöin, mutta tuo pinkki tehoravinne on edelleen päivittäisessä käytössäni. Nykyään nappaan myös Evonian Biotin Plus- rakennekapselin kerran päivässä. Kyseessä on siis vielä erityinen biotiinilisä, jonka syöminen vielä tuon tehoravinteen rinnalla on enemmän kuin suotavaa.

IMG_6832

Uskonkin hyvin vahvasti myös tässä asiassa lisäravinteiden voimaan. Olen sataprosenttisen varma, että ainakaan itse en saa päivittäin ruoasta kaikkea sitä mitä hiukseni tarvitsevat pysyäkseen hyväkuntoisina. Tottakai ravinnolla voimme vaikuttaa ja vaikutammekin mutta silti. Rajansa kaikella. Vaikka söisit kuinka terveellisesti, saattaa esimerkiksi sinkki ja biotiini jäädä liian vähäiselle. Jos siis tahdot turvata hiustesi hyvän kunnon, niin suosittelen ehdottomasti lisäravinteita.

Minulta kysellään usein myös hiusteni pituuden salaisuutta. Ne tosiaan kasvavat hyvin tiuhaa tahtia, toisinaan toivoisin jopa hitusen hitaampaa kasvuvauhtia. Tiedän nimittäin useita joiden hiukset eivät vaan kasva, tai sille se ainakin heistä istestään tuntuu. Yleensä kyse on siitä, että hius kyllä kasvaa mutta latva on huonossa kunnossa. Luonnollisestikaan latvaan emme voi ravintomme kautta vaikuttaa. Hiuslatva on kuollutta hiusta ja sen kuntoon taas vaikutamme hoitotuotteilla ja ylipäänsä sillä kuinka käytämme lämpöä ja suojaammeko hiusta siltä.

IMG_6816-001

Ravinnon ja hiustenhoitotuotteiden lisäksi luotan superfoodien voimaan! Yksi superfood on nimittäin sellainen, jonka uskon vahvasti vaikuttavan hiusten kuntoon ja kasvuun. On kyse Opti MSM-jauheesta. Olen kyseisestä tuotteesta ennenkin blogissani kirjoittanut mutta tahdon sen voimaa edelleen korostaa. MSM-jauhehan on rikkiyhdistettä jota esiintyy kehossamme luontaisestikin. Sen vaikutus puree etenkin ihoon, hiuksiin ja kynsiin. Myös urheilijoille MSM-jauhe toimii erinomaisena lihasten ja nivelten palautumisen edistäjänä. Käytänkin Opti MSM:ää ihan päivittäin joko vesilasilliseen sekoitettuna tai vastaavasti smoothieen heitettynä. Tavalla ei sinällään ole väliä, kunhan päivässä suunnilleen yhden ruokalusikallisen suuhuni laitan. :)

IMG_6851-001

Ruokavalion ja lisäravinteiden lisäksi neuvoisin vielä muutaman seikan. Älä käytä niitä suosittuja Invisible-ponnareita tai liian kovaa harjaa. Itse nimittäin huomasin, että kyseiset ponnarit katkovat tukkaa hurjasti vaikka niiden kuuluisi tehdä päinvastoin. Ponnari jäi todella usein tukkaan kiinni ja jouduin sen jopa saksilla sieltä irti leikkomaan. Myös liian kovat harjat kyseenalaistan. Ihan paras vaihtoehto on luonnonharja, joka on pehmeä ja hiusystävällinen. Märkä tukka kannattaa sen lisäksi aina kammata auki isolla harvapiikkisellä kammalla, ei repiä Tangle Teezerilla…

Shampoo, hoitoaine ja muut muotoilutuotteet vaikuttavat toki myös kokonaisuuteen. Käytä tuotteita, jotka eivät ärsytä päänahkaasi. Älä käytä liikaa kuumuutta sillä se rasittaa aina hiusta vaikka alla olisikin lämpösuoja. Myös päivittäinen pesutahti on sellainen jota en kenellekään suosittele. Niin ja älä räpellä hiuksia! Tämä on itselleni aivan hem*etin vaikeaa… Olen aina sormet kiinni tukassa. :) Myös kolmen kuukauden välein hiusten leikkaus kampaajalla saa ihmeitä aikaan! Ja jos värjäät hiuksia vaikka kerran kuussa, älä kerrosta väriä latvaan. Värjää siis aina vaan tyvi ja hoida pituuksien sävyä color maskeilla.

Syöttekö te lisäravinteita hiusten hyvinvointia silmällä pitäen? Jos niin mitä ja minkä merkkisiä tuotteita käytätte? Entä oletteko ehkä joskus ”kaljuuntumisesta” kärsineet ja millaisin keinoin olette sen selättäneet? 

*Evonian tuotteet testiin saatuja. 

On my way

4 vastausta artikkeliin “Vinkkejä hiustenlähtöön”

  1. Joo saman oon huomannut noista puhelinlankaponnareista :( ärsyttävää :D ja aion ehdottomasti kokeilla tota evoniaa jos siitä on ollut sullekin apua :)!

    • Jep, ne valitettavasti katkoo tosi paljon hiuksia. :( Ja suosittelen lämmöllä! Ovat todella toimineet.

  2. Itsellä paljastui hiustenlähdön pahimmaksi syyksi anemia. Raudanpuute on muutenkin todella yleistä etenkin nuorilla naisilla ja jos rautoja mitataan niin yleensä otetaan pelkkä hb, joka ei totuutta kerro. Itsellä oli varastorauta eli ferritiini vain 5 (suositus 80-120) ja meni yli vuosi saada raudat kuntoon.

    Myös opti-MSM on tosiaan huipputuote hiuksille ja kynsille ja nivelille. Samoin sinkki ja biotiini sekä omegat voi auttaa :)

  3. Totta muuten. Raudan saantia tulee harvemmin tarkemmin mietittyä. Sinkki onmyös super ja omegat muutenkin ihan must. :) Samoilla linjoilla siis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta