Tangle Teezerista luonnonharjaan

Blogissani on näkynyt viime aikoina tavallista enemmän hiusaiheisia postauksia mutta siitä huolimatta on ihan pakko avata suu ja kirjoittaa teille aiheesta jota olen funtsinut jo pitkään. Nimittäin hiusharjasta. Yksinkertainen kapistus ja usein ajatellaankin, että eipä ole juurikaan väliä millä hiuksensa selvittelee. Tottahan se tavallaan on, sillä harjan tehtävä on pitää tukka siistinä ja avata siitä myös mahdolliset takut. Eipä ole kyse mistään rakettitieteestä.

IMG_6572

Itse olen käyttänyt vuosia Tange Teezeria ja sen lisäksi vielä harvapiikkistä kampaa. Edellä mainitsemani muoviharja ponnahti jokaisen naisen suosikiksi hetkessä ja nykyään siellä sun täällä näkyykin värikkäitä Tangle Teezereita. Villi veikkaukseni on, että ainakin 50 % nuorista/nuorenmielisistä suomalaisnaisista omistaa tuon harjan. Kyseessä on kyllä aivan mielettömän hyvä takkujen selvittäjä mutta kuinka hellä harja todellisuudessa on? Harjahan on muovia, joten voiko se ihan aikuisten oikeasti olla kovin hellä hiuksille?

Olen myös huomannut, että Tanglella harjatessani hiuksia irtoaa hyvin paljon ja latva on liru. Harja on helposti ihan täynnä tukkaa vaikka muuten minulta ei hiuksia mitenkään tavallista enemmän irtoakaan. Ja auta armias jos erehdyn selvittämään tuolla märät hiukseni… Not good! Omistan siis aika kuivan ja helposti takkuuntuntuvan tukan, johon tietyllä tapaa nimenomaan Tangle on ollut aivan huikea. Saahan sillä takut selvitettyä mutta onko se sitten sen arvoista, että hiuksia irtoaa hurjasti? Jotta ei tarvisi heitellä liikaa näitä kysymysmerkkejä ilmoille, hankin ihan vasta luonnonharjan. Muistan omistaneeni tuollaisen joskus lapsena mutta nyt olen aivan fiiliksissä tästä niin pehmeästi hiuksilla liukuvasta kapistuksesta. :)

IMG_7542

Miksi sitten nimenomaan luonnonharja? Ensinnäkin luonnonharja on pehmeä ja hellävarainen. Sillä takkujen selvittäminen on hieman työläämpää mutta sen arvoista. Luonnonharja antaa ihanan kiillon hiuksien pintaan ja itse olen ainakin huomannut, että kyseisellä harjalla saa todella hienosti myös seikkailevat hiukset esimerkiksi ponnarikampauksessa ”kuriin”. Jos kuitenkin tuntuu, että luonnonharjalla märän tukan selvittäminen on liian työlästä, suosittelen avuksi kuvassa näkyvää harvapiikkistä kampaa. Kyseinen kampa on siis hyvin harva ja sen vuoksi sillä on hellävaraisempaa availla takkuja. Itseäni toki kiehtoo myös luonnonharjan luonnonmukaisuus ja se, että harja on tehty puusta ja harjakset ovat luonnonmateriaaleja. Minulla on myös villi veikkaus, että tästä saan avun myös siihen pakkasten sähkötukkaan! Kumpa näin olisikin.

IMG_7544

Olen käyttänyt kyseistä luonnonharjasta nyt vasta viikon päivät ja pakko sanoa, että heti hiuksissani on jotenkin elinvoimaisempi fiilis. Voi olla, että tuo on silmän lumetta mutta ainakin se määrä mikä hiuksia lähtee harjatessa on vähentynyt huomattavasti. Tuskin maltan odottaa millaisia vaikutuksia tällä harjan vaihdoksella on pidemmällä tähtäimellä. :) Etenkin latvojen suhteen odottaisin tietynlaista vahvistumista.

Onko teillä kokemuksia luonnonharjasta? Oletteko ehkä huomanneet positiivisia vaikutuksia hiusten paksuuden, kunnon ja elinvoimaisuuden suhteen? 

Edit. Kuulemma ihan alun alkujaan Ida iholla-blogin Ida on tästä Tangle Teezer aiheesta kokemuksiaan kirjoittanut, josta se on lähtenyt leviämään somessa. Siispä ainakin täältä suunnalta kaikki kunnia hänelle tärkeästä aiheesta ja havainnosta! :)

On my way

17 vastausta artikkeliin “Tangle Teezerista luonnonharjaan”

 1. Olen jostakin lukenut, että hiusten harjaamista ei suositella silloin kun ne ovat märät. Silloin hius on haavoittumaisillaan ja ne hyvin helposti juuri silloin katkeilevat. Mutta toisaalta, mun on ainakin pakko ees vähän takkuja auko ennen nukkumaan menoa. Muuten aamulla tulee itku kun hiuksia selvittelee. Hyvällä hoitoaineella olen kuitenkin onnistunut ehkäisemään takkuisuutta, mutta joka taas vähän latistaa hiuksiani.

  Olen itsekin käyttänyt luonnonharjoja jo pitkään. Pahimpia takkuja en ole niillä saanut aukaistua, jolloin olen juuri tuohon tangle teezeriin joutunut kääntymään. Eli en siis minkäkään muuten tuota muoviharjaa suosittele kuin tilanteisiin jossa mikään muu ei enää auta :D

  • Niin, itse selvitän tosiaan hiuksia hieman märkänä mutta pääasiassa tyvestä. En koskaan mene märällä tukalla nukkumaan sillä muuten tukka on todellakin takussa ja pörrö. Ymmärrän siis sinua, että edes hitusen niitä kovemmalla harjalla harjailet. :)

 2. Luonnonharjasta olen kuullut, että se levittää päänahan rasva hiuksiin ja pitää tukan paremmassa kunnossa. Ei sähköistä talvisin ja itsekin olen kokenut sen silottavan hiusta ja on ehdottomasti parempi kampauksien tekoon missä tukan täytyy olla siististi harjattu. Oikeastaa tämä nykyinen harjani ilmeisesti myytiin ”luonnonharjana” mutta harjakset ovat kyllä varmasti muovia. Kiinnostaisi kyllä kokeilla aitoa luonnonharjaksista. Tangle teezeriä minäkin olen uskollisesti käyttänyt ainakin neljä vuotta. Toki muovikin varmasti kuluttaa hiusta, mutta uskoisin, että vähemmän kun metalliharjaksinen. Hiuksia luullaakseni tippuu päivässä lähemmäs sata, joten se että niitä harjoihin tarttuu ei ole kyllä mikään ihme☺️ sen sijaan jos niitä hiuksia selvästi katkeilee se voi olla taas asia erikseen. Toivotaan että luonnonharjaksinen sopisi sulle paremmin!

  • Kyllä, hiuksia lähtee ihan luonnolllisesti päästä päivittäin. Uskon kuitenkin, että määriin on mahdollista vaikuttaa nimenomaan kokonaisvaltaisella hoidolla. Muoviharjalla katkot helpommin hiusta verrattuna pehmempään harjaan. Tietysti hiuslaatu vaikuttaa. Itselläni on karkea ja vähän sellainen oikukas tukka joten luonnollisestikin sen kanssa saa taistella aina hieman enemmän. Sileät kutrit voi varmasti harjata millä tahansa harjalla. :)

 3. Mä en taas saanut tangle teezerillä takkuja millään pois. Mulla on paksut ja helposti takkuuntuvat hiukset, niin kokonaan selväksi pahimpia takkuja en saanut millään. Ostin Glitteristä takkuharja nimisen harjan, johon olen ollut supertyytyväinen. Myyjäkin kehui, että sillä saa tosi hyvin harjattua märät hiukset. Luonnonharjoista mulla taas ei kokemusta ole, vaikka sellaista harkitsin tangle teezerin jälkeen. Tuo glitterin takkuharja kuitenkin oli niin hyvä, että jää ehdottomasti käyttöön. :)

  • Ihana nimi, takkuharja. :D Oiskohan tuo itsellenikin hyvä vaihtoehto? Minulla nimittäin saattaa välillä ihan kerrostua takut ellen selvitä niitä aina heti. On vaan hurjan ärsyttävää puuhaa joten sitä tulee aina siirrettyä ja siirrettyä… Kiitos vinkistä. :)

 4. Samaa mieltä!! Itsellä kanssa nyt käytössä sekä että luonnonharjaksinen harja ja tangle teezer. Tosiaan luonnonharjalla pitkän tukan kampaaminen vie enemmän aikaa, mutta toisaalta kun pitkää tukkaa haluaa pitää pakko se on jaksaa. Noihin takkuihin suosittelen lämpimästi hankkimaan xz muumisarjan niiskuneitisuihkeen! Kosteen tukan takut tulee selvitettyä hetkessä :)

  • Jep. Aikaa ja kärsivällisyyttähän se vaatii mutta mieluummin niin, kuin katkenneet ja huonot latvat. Oiii, se on todella söpö putilo. Muistan sen jostain lapsuudesta mutta enää aikuisiällä en ole koskaan käyttänyt. Kiitos vinkistä. :D

 5. Itse havahduin vaihtamaan harjani luonnonharjaiseen, kun olin ihmetellyt miten hiukseni olivat alkaneet katkeilemaan. Syytin mielessäni jopa kampaajaani hiuksieni pilaamisesta niitä kerrostamalla, kunnes luin jostain blogista kuinka tangle teezer saa hiukset katkeilemaan. Vaihdoin siis luonnonharjaiseen harjaan ja siihen loppui hiuksieni katkeilu.

  • Niin, sepä se. Kyllä lentää nuo muoviharjat täällä ainakin kierrätyskoppaan.

 6. Olipas täällä todella mielenkiintoista tekstiä. Itse olen ollut ihmeissäni, miksi hiukseni ovat viime vuosina olleet niin katkeilleet, vaikka nimenomaan olen lähes lopettanut kuumien rautojen käytön ja muutenkin ollut hyvin paljon hellempi hiuksilleni ja hoitanut niitä. Tangle teezer on ollut jotakuinkin muutaman vuoden ”todella rakas ystäväni” joilla takut saa helposti pois ja olen vähän väliä hehkuttanut kuinka hyvä se on. Mutta tässäkö se syy hiusten katkeiluun nyt oli. Hups. Taitaa jäädä tangle teezer tältä istumalta käyttämättä ja lähden etsimään löytyykö vanha luonnonharjaksinen hiusharjani jostain! Kiitos todella paljon sulle ja muille kommentoijille! Jospa vielä saisin ne sileät kutrit takaisin..

  • Niin. Olen myös törmännyt tähän aiheeseen muuallakin kuin blogimaailmassa ja mm. kampaajaystäväni sanoi minulle asiasta. Aikanaan siis itsekin hurahdin nimenomaan Tangleihin ja olen jo useamman vuoden noita suosinut. Katsotaa nyt mikä vaikutus luonnon harjaan siirtymisellä on… Toivon mukaan positiivinen! :) Onneksi hius on uusiutuva luonnonvara joten ei tässä hätää ole kunhan tekee muutokset oitis. :)

  • Hyvä huomio! Olen myös törmännyt aiheeseen eri somekanavissa. Todellakin hyvä, että aiheesta puhutaan ja sana leviää. :)

 7. Ida iholla-blogin Ida kirjoitti aiheesta ensimmäisenä, jota perässä aika moni bloggaaja lähti kirjoittamaan omana havaintonaan.. Kannattaisi kuitenkin aina mainita lähde reilusti kun tuskin itekään haluaa et muut kopiois omia juttuja. Hyvä kyl et aiheesta puhutaan mut kuhan reilulla pelillä. Muutoin kiitos kivasta blogista! :)

  • Ööö, itse olen tosiaan kuullut aiheesta sieltä sun täältä, enkä tekstilläni missään nimessä tarkoita sanoa, että tämä olisi nyt minun keksintöni. :) Kyllähän blogeissa puhutaan aiheesta kuin aiheesta ihan yleisellä tasolla ilman, että aina voi edes tietää kuka on aiheesta ensimmäisenä jossain maininnut.

   En linkannut mainitsemaasi blogia lähteeksi, sillä en ole kopioinut aihetta sieltä. Kuten tosiaan kommenteissakin mainitsin, eräs kampaajaystäväni mainitsi minulle asiasta sen lisäksi, että muistan kuulleeni siitä sieltä sun täältä. Aihe taisi viime kesänä puhuttaa ihmisiä ja sillä ainakin omiin korviini aihe on kantautunut monestakin suunnasta. Voi toki olla, että homma on yleisellä tasolla lähtenyt leviämään mainitsemastasi blogista, mutta se ei ole minun vikani jos en sitä ole tiennyt. :)

   Kiva jos tykkäät blogissani käydä – toivottavasti näin myös jatkossakin. Mukavaa viikonloppua! :)

  • Lisäsin nyt kuitenkin postaukseen maininnan tuosta Idan blogista ettei tule väärinkäsityksiä. :) Tarkoitus, kun ei ole ollut aihetta millään tavalla omia ja ilomielin kyllä annan kunnian tästä oikeaan osoitteeseen, kun se nyt kerta selvisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta