Terveysherkkuja juhannuksen jälkeen

Monen juhannus on mennyt roskaruoan, alkoholin ja herkkujen parissa joten nyt on aika keventää. No ehkä tänään voi vielä makkaran grillailla mutta huomenna viimeistään suosittelen arkirytmiin palaamista. 🙂

Olen varioinut varmaan kymmenen erilaista kaurakeksireseptiä blogiini, koska rakastan kauraa. Pidän kovasti sen pehemästä mausta ja nimenomaan herkuissa se toimii mielestäni paremmin kuin hyvin. Tykkään myös kekseistä, varsinkin jenkkityylisistä paksuista ja muhkeista keksiunelmista. Täydellinen yhdistelmä syntyikin tänään kaurasta ja raakakaakaosta, kun leivoin suklaisen muhkeita kaurakeksejä.

IMG_7592-2

Suklaiset kaurakeksit (GL, M)

  • 1 luomu banaani (mieluiten hyvin kypsä sellainen)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1,2 dl *Luontaistukun mantelijauhoja
  • 1/2 tl *Luontaistukun Himalajan vuorisuolaa
  • 1 luomu kananmuna
  • 0,5 dl *Luontaistukun kookosöljyä (sulana)
  • 4 dl luomu kaurahiutaleita
  • 1,5 rkl luomu hunajaa
  • Ripaus kanelia

Muussataan banaani ja sekoitetaan joukkoon leivinjauhe. Lisätään muut aineet kokoajan sekoittaen. Kun taikina on valmis, annetaan sen hetken jähmettyä jääkaapissa (noin 5-10 min).  Pyöritellään leivinpaperin päälle haluamansa kokoisia keksejä jonka jälkeen paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 15-20 minuuttia uunin tehoista riippuen. Keksit ovat valmiita, kun pinta rusertaa. Sisus saa jäädä puolipehmeäksi eli kannattaa varoa ettei keksejä ylikypsennä!

Ohjeella saa aikaan noin 10-13 suurehkoa keksiä.

IMG_7598-001

Olen todennut tämän reseptin ehdottomasti parhaaksi ”terveys” kaurakeksireseptiksi ja tällä samalla variaatiolla teen näitä herkkuja useamminkin. Jos et tahdo tehdä suklaakeksejä, voit sekoittaa joukkoon jotain muuta haluamaasi. Esimerkiksi omenaraaste toimii erinomaisesti mikä toki sitten vaatii hieman lisää jauhoja, jotta seos ei ole turhan vetinen. Jauhoista hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kaura-, tattari- ja/tai kookosjauhot. Rohkeasti vaan kokeilemaan!

Myös makeuteen on mahdollista vaikuttaa esimerkiksi hunajan määrällä. Itse en pidä kovin makeista kekseistä enää nykyään, mikä näkyykin myös reseptin makeutusmäärässä. Se on itseasiassa aika pientä. Eli jos tahdot enemmän makeutta, lisää vaan hunajan määrää! Myös esimerkiksi suklaalla maustettu luomu agave toimii näissä kekseissä erinomaisesti.

IMG_7596

Toivottavasti teillä on ollut ihana juhannus ja vapaat! Itse olen nauttinut näistä päivistä kovasti vaikka Helsinkiin jäinkin. Eilen tuli oltua Birgitassa lounaalla ja picnikillä, jonka jälkeen käväsin myös Hernesaaressa. Kotona olin tosin jo yhden aikaan joten eipä ole mennyt tämä päivä täysin hukkaan!

Ihanaa ja rentouttavaa sunnuntaita jokaiselle!

*Luontaistukun luomutuotteet testiin saatuja. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *