Kuinka monta somekanavaa on tarpeeksi?

FitFashionilla on puhuttu tällä viikolla paljon somesta. Snapchatista, Instagramista, tubettamisesta ja muista sosiaalisen median kanavista. Olen kirjoittanut aiheesta aikaisemminkin hieman eri näkökantilta (muutama postauksista täällä), mutta ajattelin vielä kerran yhtyä portaalin kanssabloggaajien teksteihin omalla kannallanotollani.

IMG_8141

Itsehän olen siis sitä mieltä, että sosiaalisessa mediassa on tulevaisuus. Se kasvaa ja kehittyy kokoajan. Aikakausilehdet ovat jääneet jo ajat sitten blogien varjoon mutta silti niitä edelleen luetaan, tai ainakin pieni prosentti lukee. Onneksi. Lehdet ovat nimittäin mielestäni aivan ihana lisä blogien rinnalle. Samoin Youtube ja muu some. Itseäni ei haittaa vaikka jokainen kuuluisi ainakin kymmeneen eri kanavaan. On kuitenkin eri kuulua näihin kanaviin, kuin hillua siellä 24/7.

Vaikka itse bloggaan ja pyrin räpsimään kuvia mahdollisimman usein en halua, että elämäni pyörii pelkän somen ympärillä. Minulla on ikäänkuin työmoodi ja sitten on se vapaamoodi. Vapaallakin saatan räpsiä puhelimella muutamia kuvia esimerkiksi ruoasta ja maisemista, mutta teen sen nykyään niin ettei muu seura siitä häiriinny. Toki lähipiirini on tottunut, että ennen ruokailua otetaan kuvat ja sitä rataa. Se on kuitenkin osa tätä hommaa ja se on kaikille ok. En kuitenkaan voisi kuvitellakaan ottavani selfieitä muiden edessä tai pousailevani kameralle samalla, kun ystävä syö omaa ravintola-annostaan ja kertoo edellisen illan deiteistä. Mielestäni se on hyvin, hyvin epäkohteliasta.

IMG_8185

Tärkeintä ei omasta mielestäni olekaan se miten moneen kanavaan kuulut, vaan se miten somea käytät. Ei varmaan haittaa jos kuvaat itseäsi päivät pitkät, JOS siitä ei ”kärsi” kukaan muu kuin sinä itse. Jos siitä kuitenkin kärsii muu ympäristö, kannattaa miettiä ”snäppäätkö” (inhoan muuten tuota sanaa!!) ehkä liikaa, tai onko näillä selfieillä oikeasti enää mitään virkaa? Kohtuus kaikessa. Kaikista epäkohteliainta on nimenomaan se, että unohdetaan muut ympärillä olevat ihmiset ja keskitytään itsekkäästi omaan naamaan ja sen kuvaamiseen eri kuvakulmista. Itse olen noihin tilanteisiin pari kertaa törmännyt ja mielestäni se on todella epäkohteliasta ja kertoo aika paljon näistä ihmisistä.

Monesti myös mietin, että millainen määrä somekanavia on bloggaajalle ok? Tai ihan ylipäänsä kenelle tahansa, joka tahtoo somesta hyötyä? Jokainenhan meistä ymmärtää markkinoinnin perus pilarit, eli mitä enemmän itseään esille tuo sitä enemmän seuraajia saa. Ei sinne Seiskaan turhaan itsestään vinkkailla… ;) On toki eri kuinka pitkäaikaisia seuraajia sitä onnistuu vaikka snäpeillään saamaan mutta kuitenkin. Itseään kannattaa tuoda esiin enemmän kuin tarpeeksi. Bloggaajallahan pitäisikin olla kaikki mahdolliset somekanavat, ihan etutanassa.

IMG_8160

En oikein osaa sanoa mikä siinä onkin, että itse en ole niin super innokas liittymään jokaiseen mahdolliseen sosiaaliseen mediaan? Instagramista pidän, snäppiin en ole vielä jaksanut kajota. Youtube on se johon haluaisin seuraavaksi panostaa, sillä uskon siellä olevan tulevaisuus. Toisaalta olen myös sen kaltainen ihminen etten kovin mielelläni ihan jokaista liikettäni somessa jaa. Tai vaikka avaudun täällä välillä hyvinkin syvällisistä asioista, ei ihan kaiken arkisen kuvaaminen tunnu mielestäni kovin tärkeälle? Minua jopa vähän nolostuttaisi kuvailla tuolla kaduilla itseäni ja höpötellä puhelimelle. :D

Nojoo, ehkä tuossakin on vaan joku epämukavuusalue josta olisi hyvä päästä yli. Nimittäin se, että nolostelee asioita. Olen vähän sellainen… Valokuvaamisenkin suhteen nolostelin alkuun ihan hirveästi aina jos kuvailtiin asuja. Oli vaikeaa olla rennosti, kun ihmiset toljotti. Nykyään tuokin puoli menee jo helpommin, eli kuten sanonta kuuluu… Kaikkeen tottuu! Ehkä tuon snäppäilynkin suhteen tulisi ottaa vaan asenne, etten viis välitä muista ja kuvaan nyt tätä aamulenkkiäni? Katsotaan. Mielestäni tärkeintä somessakin on se, että asioista ei ota turhaa stressiä ja paineita. Jos juttu ei tunnu omalta niin silloin se ei tunnu. Toisaalta taas, jos ei kokeile ei voi tietää. :)

Heräsikö teille ajatuksia? Montako somekanavaa on mielestänne riittävästi ja oletteko itse aktiivisia somettajia? Entä pidättekö sitä ylipäänsä tärkeänä, että seuraamanne bloggaaja on jokaisella kanavalla aktiivinen? 

On my way

4 vastausta artikkeliin “Kuinka monta somekanavaa on tarpeeksi?”

 1. Some on ihanaa :) Vielä alkuvuodesta olisin kovasti halunnut tehdä työtä, joka liittyy someen ja sen kehittämiseen yrityksessä, mutta sitten vaihdoin työtehtävää ihan live-sosiaaliseen ympäristöön ja olenkin nyt unohtanut sitten koko some-ajatuksen työnä. Ns. työntekijälähettilyyskin on vähän unohtunut multa nyt twitterissä, kun mulla ei enää ole aikaa miettiä sitä :D Ensi viikolla ajattelin kyllä ottaa ohjelmaan sen taas, ihan vain viikon päästä alkavan loman kunniaksi!

  Enivei, suosin somea ja siis juuri sillä ajatuksella, ettei joka paikassa tarvitse olla, jos se ei itselle sovi. Esimerkiksi tubettamisesta ei tule ikinä mulle mitään the juttua (paitsi, jos keksin, että futismatsien kuvaamisen taustoista pelipäivinä se voisi olla hauskaa?), mutta sen sijaan loistan twitterissä parhaiten. Instaa yritän elvyttää (selfiet on jääneet ja futis näkyy vahvasti) ja snäpissä on true Mari. Ilman meikkiä jne..

  Suosittelen kyllä aktiiviseen twitterin käyttöön, sillä siellä on aina parhaat bileet, kun tv:stä tulee jotain kuten nyt kaikki #emfutis :) Lisäksi siellä jaetaan ammatillisia artikkeleita paljon. Ketäpä ei työ ja työssä kehittyminen kiinnosta? :)

  Snäppi on kyllä hankalin näistä kanavista sillä tavalla, etten oikein usein ehdi katsomaan muiden snäppejä. Tuotan itse sisältöä, mutta en seuraa päivittäin kaikkia muita. Se on vähän tyhmää minusta, mutta aika ei kyllä vaan riitä oikeasti kaikkeen.

  • Itseasiassa nimenomaan Twitteriä en ole edes missään vaiheessa miettinyt. Jostain syystä? :) Olisipa ihan mielenkiintoista liittyä. Ehkä jopa yleissivistävää?

   Niin no itselläni on myös se etten oikein ehdi ihan hurjasti netissä hillumaan muuta kuin työasioissa, joten esimerkiksi snäppi saattaisi jäädä itselläni tsekkaamatta tai ylipäänsä toteuttamatta. Noh, katsotaan… Aika ei tosiaan riitä kaikkeen vaikka somessa tulisi ehdottomasti olla aktiivisempi etenkin näillä aloilla, joilla mekin olemme. :)

 2. Munkin mielestä kukin tyylillään, muita kunnioittaen! Jos joku haluaa itseään kuvata, ei se ole multa pois vaikka en itse kuvaisikaan siinä tilanteessa.

  Itse myös nolostelen välillä vieläkin kuvien ottamista, vaikka eipä se ketään taida kiinnostaa. ;D

  • Näinpä, samaa mieltä. :) Ja tuskin tosiaan kiinnostaa. Sitä vaan helposti ajattelee, että kaikki tuijottaa vaikka näin ei varmastikaan ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta