Lämpösuojan merkitys

Useampi meistä muotoilee hiuksiaan lämmöllä päivittäin tai edes muutaman kerran viikossa. Itsekin föönasin tukkani ennen jokaisen pesukerran jälkeen, mutta viime aikoina olen antanut sen kuivua ihan itsekseen. Suoristan hiuksiani kuitenkin välillä ja toisinaan laitan laineita tai kunnon kiharat. Kesällä itseasiassa vähemmän mutta välillä kuitenkin.

IMG_8099

Jokaisen kuuman käsittelyn aikana on hyvin tärkeää käyttää hiuksissa lämpösuojaa. Jos sitä ei käytetä, hiuksemme vahingoittuvat. Ei varmaan kerrasta mutta jos tätä toistetaan on kuiva hampputukka taattu. Kukapa meistä sellaisen haluaa? Lämpösuojahan tosiaan suojaa hiustemme rakennetta ja auttaa säilyttämään hiuksissa ne hiustemme omat öljyt myös käsittelyn aikana. Lämpösuojat sisältävät kosteuttavia ja silottavia aineosia joiden avulla rauta esimerkiksi liikkuu hiuksissamme helpommin. Itse en voisi kuvitellakaan käsitteleväni tukkaa ilman lämpösuojaa!

Lämpösuojiahan löytyy moneen lähtöön. On markettikamaa, sekä kampaamotuotteita. Itselläni on ollut käytössä hyvin erilaisia suojia ja en ole oikeastaan huomannut niissä kauheasti eroja. Jos kyseistä tuotetta verrataan esimerkiksi shampooseen, puhutaan tuotteesta jolla ei ole niin suurta merkitystä kunhan se ajaa vaan asiansa, eli suojaa hiusta. Seikka jolla on kuitenkin merkitystä on se, että missä muodossa lämpösuoja on. Itse pidän eniten suihkutettavista sellaisista. Suihkuttaessa suoja leviää ympäriinsä ja se on helppo vielä kammalla viimeistellä kauttaaltaan latvoihin. Tukan päälliosaan en siis lämpösuojaa käytä, koska sitä en käsittelekään.

IMG_8397-2

Kotoani löytyy tällä hetkellä kolme erilaista lämpösuojaa joiden suhteen en ole tosiaan suuria eroja huomannut. Ainoastaan tuoksut ja rakenne ovat hitusen erilaisia. Ensimmäinen on Cutrin Professional Sensitive-sarjan monitoimisuihke. Kyseessä on siis lämpösuojan sisältävä tuote joka antaa hiuksille myös tuuheutta ja pitoa. Tällä saa mielestäni kivasti myös rakennetta tukkaan! Toisena idHairin lämpösuoja jossa on muuten aivan mieletön tuoksu! Tämä on myös kampaamotuote ja suojaa mielestäni erinomaisesti hiuksia lämmöltä.

Kolmantena sitten uusin tuttavuus, Biozell Professional Keratin heat and styling spray. Tämä suihke sisältää nimensä mukaisesti keratiinia, joka suojaa ja vahvistaa hiusta. Suihkeessa on myös UV-suoja mikä oli mielettömän hyvä nimenomaan reissussa! Myös kooltaan tämä suihke on suhteellisen pieni (150 ml) mikä tarkoittaa sitä, että se menee kätevästi matkalaukkuun.

IMG_8401

Kyseiset kolme lämpösuojaa tosiaan löytyvät tällä hetkellä kaapistani. Näillä olen pärjännyt hienosti ja itseasiassa pyrin jatkuvasti vähentämään lämmön käyttöä. Tukka voi olla ilmava ja kaunis ilman muotoiluakin. Tosin ei ilman mitään tuotteita. :) Ei ainakaan oma pehkoni. Toisaalta muotoilua ei kannata pelätäkään jos hiukset vaan suojaa hyvin.

Onhan teilläkin lämpösuojatuotteet käytössä? Jos saan udella niin oletteko huomanneet eroavaisuuksia tuotteiden välillä?

On my way

5 vastausta artikkeliin “Lämpösuojan merkitys”

 1. Lämpösuoja on oikeasti ihan täyttä p*skaa. Kokeileppa varsin suojaako se jos käteen suihkutat ja kuumalla raudalla siihen painat. Rakkulan saat ja varmasti! Eli ei se sitä hiustakaan siis oikeasti suojaa :D mutta se miksi niitä kannattaa raudan alla käyttää on se että se muodostaa hiuksen pintaan kalvon jonka vuoksi suoristus/kiharat näyttää kiiltävämmältä, pysyvät paremmin jne..

  • No en usko, että on ihan noin vertauksellista. :) Mutta totta, varmasti ei sataprosenttisesti suojaakaan mutta on se parempi käyttää jotain siellä alla ettei ihan sellaisenaan tukkaa polta. Itse tahdon ainakin uskoa lämpösuojien suojaavuuteen edes joltain osin, enkä ihan heti niitä roskakoriin heittäisi.

 2. En ole käyttänyt kolmeen/neljään vuoteen lämpösuojaa, koska se ei tee mitään hiuksilleni. Sen sijaan se, että lakkasin tuhoamasta hiuksiani värjäämisellä/edes raidoittamisella, on tehnyt tukastani aivan loistavakuntoisen!
  Rahastusta ja turhuutta siis mielestäni. Käytän kuitenkin paljon suoristusrautaa ja fööniä, eikä tukka ole tosiaan mennyt miksikään ilman ”elintärkeitä” lämpösuojia. :D

  Erään kampaajan näkemys; http://www.lily.fi/blogit/id-rather-hair-you-now/totuus-muotoilutuotteiden-lamposuojista
  ”Kuitenkin tämä on myös muistutus siitä, että me emme lopulta voi suojata hiusta föönin tai raudan kuumuudelta, mikäli niitä haluamme käyttää. Kuumuus vaikuttaa ja vaurioittaa hiusta joka tapauksessa eikä sen ehkäisynä toimi mikään muu kuin föönin ja raudan käytön vähentäminen.”

  • Itseasiassa tästä syystä olen itse vähentänyt raudan käyttöä. Uskon nimittäin, että jos päivittäin kuumuutta käytetään menee tukka huonoon kuntoon oli alla suojaa tai ei. Mutta silti joka ikinen kerta jos lämpöä käytän haluan suihkia alle jotain suojasuihketta. Voipi olla, että se ei tosiaan sataprosenttisesti hiustani varjele mutta ainakin pieneltä osin. :)

   Mielestäni rautoja ei kuitenkaan kannata pelätä kuten kirjoitin. Tavallaan monella muullakin tavalla voi hiuksensa pilata, kuten vaikka juuri värjäilyllä tai vaalennuksilla. Ja jos mennään vielä syvemmälle niin tukkahan on uusiutuva luonnonvara ja nykyään on onneksi mahdollisuus pidennyksiin sun muihin jos kalpaten joskus kävisi. ;)

 3. Totta, ja käytin itsekin omat lämpösuojani kiltisti loppuun enkä nakannut roskiin. Tuntuu omassa tukassa paremmalta, kun käytän rautaa, enkä laita mitään mömmeleitä ennen suoristusta. Jotenkin hius sähköistyy hirmusesti :/

  Niinkuin sanoit, tukka onneksi uusiutuu jos sattuu joskus rautaa käyttäessä vaikka tukka kärventymään :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta