Minttua smoothieen

Olen jo pitkään suosinut mintunlehtiä ruokavaliossani, lähinnä smoothieissa. Toisinaan ostan niitä ”perus” minttuja, välillä taas näitä vahvoja joiden suhteen eron kyllä huomaa… Vahvat ovat paitsi nimensä mukaisesti huomattavasti vahvempia, myös lehdiltään paksumpia ja ihan kuin niitä olisi muutenkin puskassa enemmän? Hintakin on toki pari kertaa kalliimpi.

IMG_8532-2

Ylipäänsä mintut ovat suosikkejani niiden ihanan tuoksun ja maun vuoksi. Smoothiessa minttulisän kyllä huomaa, sillä se tuo juomaan tietynlaista pirtsakkuutta. Mintulla pystyy myös peittämään hyvin esimerkiksi superfoodien ja avokadon ikävääkin makua.

Sen lisäksi, että suosin minttua smoothieissa käytän sitä myös salaateissa sitruunamelissan, sekä thaibasilikan kaverina. Myös kotitekoisessa jäätelössä tuore minttu on aivan ykkönen! Kannattaa kokeilla nimenomaan terveellisempään banaanijäätelöön, toimii erityisen hyvin.

IMG_8551-001

Tänä aamuna herättelin itseni uuteen päivään erityisen herkullisella ja pirtsakalla minttumaisella vihersmoothiella. Tällä kertaa en tehnyt smoothiesta niin ”tujua” kuin tavallisesti, vaan heitin joukkoon lähinnä pehmeitä ja makeita hedelmiä muutaman superfoodin kera. Myös Alpron GO ON- soijarahka teki tehtävänsä smoothiessa ja toi siihen kaivattua kermaisuutta.

Tässä teillekin reseptiä, olkaapas hyvät.

Vihreä minttu-aamiaissmoothie (GL, M)

 • Kourallinen vahvaa minttua
 • 1 isohko luomu banaani
 • 2 kiiviä
 • 3 pienehköä/keskikokoista päärynää
 • 2 rkl Alpron GO ON- maustamatonta soijarahkaa
 • Kourallinen casheweja
 • 1 rkl Spirulinaa
 • 1 tl MSM-jauhetta
 • Kourallinen jäitä
 • 1/2 avokado
 • 1 dl kaurajuomaa 

Kaadetaan kaikki aineosat tehokkaaseen blenderiin ja survotaan tasaisen kermaiseksi smoothieksi. Nautitaan sellaisenaan muutaman mintunlehden kera.

IMG_8544-2

Tuleeko teidän suosittua minttua ruokavaliossanne? Myös muita mintun käyttövinkkejä otetaan ilomielin vastaan!? :)

Ja ihanaa päivää jokaiselle! Kiva, kun taas paistaa aurinko. :)

On my way

2 vastausta artikkeliin “Minttua smoothieen”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta