Miten löytää tasapaino elämään?

Viime aikoina elämä on maistunut erittäin hyvältä. Ei sillä, että se täydellistä vieläkään olisi mutta kutakuinkin. Monellakin elämän osa-alueella koen, että elämässäni vallitsee jonkunlainen tasapaino, balanssi. Joku sellainen fiilis jota olen tavoitellut jo vuosia.

Mielestäni elämässä on turha pyrkiä täydellisyyteen, vaan meidän tulisi ennemmin muistaa elämän inhimillisyys. Se, kuinka myös vastoinkäymiset ovat luonnollinen osa arkeamme. On olemassa asioita, joihin emme itse pysty vaikuttamaan muuta kuin suhtautumisellamme. Itseasiassa se suhtautuminen nimenomaan on se kaiken a ja o. Sen avulla voimme tehdä elämästämme joko huonoa, tai puolestaan erityisen hyvää.

IMG_8797

Monesti mietin sitä, että tahdon ruokailujeni, liikunnan, unen, työn ja ihmissuhteiden olevan oikeanlaisessa reilassa. Kukapa meistä ei tahtoisi? Kaikille tuon fiiliksen saavuttaminen ei kuitenkaan ole kovin yksinkertaista. Ihmisillä on taipumus tavoitella täydellisyyttä sen sijaan, että tavoittelisi hyvää oloa elämään sen tuomine virheineen päivineen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kenenkään elämä ei ole täydellistä, ei edes niiden ketkä niin antavat olettaa.

Omassa elämässäni tosiaan vallitsee aika tasapainoinen ajanjakso. Teen asioita joista nautin, lepään riittävästi, kehoni on fyysisesti jaksavassa kunnossa, ihmissuhteet tuntuvat hyvältä ja mikä parasta, ylipäänsä arki maistuu mukavalta. Vaikka on kurjat kesäkelit, en anna sen pilata tunnelmaa. Olen oppinut hölläämään. Turha suorittaminen ja täydellisyyden tavoitteleminen on loppupeleissä niin turhaa. Se itseasiassa vie vaan meidän voimat nauttia paremmasta elämästä, arjesta ja siitä kaikesta hyvästä jota elämä sisällään pitää.

IMG_8822

Kuinka sitten itse löysin tällaisen olotilan? Vielä viime talvena fiilis ei tosiaankaan ollut tämän kaltainen. Elämä tuntui todellakin sortuvan ja kaikki pohja siitä putoavan. Nyt vahvempana ja kasvaneempana voin sanoa, että sanonta ”ei huonoa ilman hyvää” pitää todellakin paikkansa.

Tässä omat vinkkini tasapainoisemman minän löytämiseen:

 • Armollisuus. Tämä on mielestäni ihmisyyden perusta, armollisuus. Jokainen meistä tekee virheitä ja niistä voi oppia. Kenenkään ei kuuluisi velloa syyllisyydessä lopun elämää, vaan jossain kohtaa tulee antaa itselleen anteeksi. Ehkä yksi vaikemmista asioista elämässä mutta muistetaan kuitenkin, että armollisuus palkitsee. Myös armollisuus muita ihmisiä kohtaan on tärkeää. Itse pyrin tässä asiassa pois epätäydellisyydestä.
 • Rentoutuminen. Ei tarvitse heittäytyä täydelliseen ”hippi” zen-moodiin, vaan voi valita elämässä hieman lievemmän tavan ottaa rennosti. Jätä stressaaminen. Ehkä itsesiassa yksi parhaista neuvoista tasapainon löytämiseen. Kun unohdamme stressaamisen, saamme aikaan huomattavasti enemmän ja moni asia lutviutuu raiteilleen kuin itsestään. Rento suhtautuminen elämään on valttikortti moneen onnelliseen asiaan.
 • Rakkaus. Rakasta Itseäsi ja läheisiäsi. Mitä enemmän rakastat, sitä enemmän saat hyvää elämääsi. Rakkaudella on oikeasti kummallinen voima. Rakkautta ei ole aina helpoin osoittaa (ainakin itse olen siinä mielestäni todella huono) mutta, kun jo ajatuksen voimalla pyrimme siihen olen varma, että saamme ylipäänsä elämässä aikaan hyviä asioita.
 • Älä kontrolloi. Monella meistä on tapana kontrolloida. Oli kyse sitten duuneista, perheestä, puolisosta, ruoasta, liikunnasta tms. monelle kontrolli tuo elämään tiettyä turvaa. Oma neuvoni kuitenkin on, että unohda se. Luovu siitä kokonaan. Kun jätät kontrollin, opit tekemään asiat oikein. Tämä vaatii opettelua mutta voin ainakin omasta kokemuksesta sanoa, että se kun sen tien löytää ei siltä tahdo enää entiseen palata. Elämä on vapaampaa ja huomattavasti taakattomampaa.
 • Kehon kuunteleminen. Tätä olen paasuttanut blogissani enemmän kuin liikaa… Onnellisuus löytyy tosiaan oman kehon ja sen viestin kuuntelemisen kautta. Tämä ei tarkoita sitä ettenkö minäkin välillä mokailisi ja joisi ehkä sen yhden lasillisen viiniä liikaa tai valvoisi niin, että yöunet jäävät sinne kuuden tunnin kieppeille. Mokailen ja myönnän sen. Näiden mokien jälkeen kuitenkin huomaan yhä uudestaan ja uudestaan, että hei nyt meni mönkään. Näiden erilaisten kokemuksien kautta kuitenkin löydän sen balanssin. Olotilan jossa kroppani voi parhaiten. Siihen myös pyrin, jokaisella elämän osa-alueella.

IMG_8792-001

Toivottavasti teidänkin elämässänne vallitsisi mahdollisimman hyvä balanssi! Jos ei vielä, niin ainakin tulevaisuudessa. Elämä on kasvamista ja oppimista. Asioiden oivaltamista ja vahvemman minän rakentamista. Vastoinkäymisten kohdatessa, älkää ikinä luovuttako! Se mikä ei tapa vahvistaa.

Rakkauden täyteistä lauantaita jokaiselle! Tämä nainen ottaa nyt nokan suunnan kohti Hankoa ja Regattaa. Instagramissa voi seurailla nimimerkillä @judezzi ja bloginkin puolella päivittelyä luvassa huomenna ihan normaalisti. :)

On my way

4 vastausta artikkeliin “Miten löytää tasapaino elämään?”

 1. Tästä tekstistä tuli itsellekin rauhallinen ja tasapainoinen olo <3 Kiitos tästä! Ja mukava kuulla, että olet löytänyt tasapainoisemman elämäntavan :) Mukavaa kesää!

  • Ihana kuulla. :) Sinullekin oikein mukavaa kesän jatkoa!

 2. Ihana kirjoitus ja ihana blogi! Kun vain muistaisi rakastaa joka hetki, kaikista ulkoisista asioista huolimatta :) Ihanaa kesän jatkoa <3

  • Kiitos. <3 Näinhän se on.Rakkaus olisi avain niin moneen asiaan, mutta sen toteuttaminen on monesti meille ihan hurjan vaikeaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta